reklama

Torba do szpitala - co zabrać???

reklama
asiacur, nie zrozumiałaś widocznie z Oilatum o co mi chodziło. Miałam raczej na myśli to, że oilatum to nie sama parafina - bo jakby tak było, to znaczyłoby że płaci się za markę (dobrze zresztą wypromowaną). Zerknęłam na skład z ciekawości, czy słusznie myślę, no i okazało się że jest jeszcze coś(o czym pisałam). I pokazując jednocześnie że kupno samej parafiny nie spowoduje uzyskanie Oilatum, na którym tak Wam zależy (bo ten drugi składnik, z tego co wyczytałam właśnie odpowiada za tą 'powłokę' na skórze). I mi nawet nie chodzi o cenę Oilatum, tylko o to że jak niektóre z nas tutaj, mają zakodowane że Oilatum stosuje się gdy nie akceptuje innych kosmetyków. Szczerze- to nawet nie mam pojęcia jak ma się relacja ceny do wydajności Oilatum a np. Nivei, J&J itp.
Nie wiem jak wyglądają odparzenia u dorosłych, bo nigdy mnie to nie spotkało, ale wiem, jak zaczyna się dziać u Lilki (o czym napisałam w edit). I nawet jak już byłam u lekarza, żeby obejrzała, to zawsze kazała smarować mi właśnie wargi, bo na wargach coś wychodziło. Dlatego nie rozumiem Twojego śmiechu typu 'kto smaruje wargi' -otóż ja smaruję. Przy tyłku smarowałam tylko przez 3 dni, jak dostała czerwonej pupy po burakach.
To, że darzę kogoś większą sympatią nie znaczy, że swojego nie napiszę jak uważam. A ignorowanie? No nie sposób na wszystko odpowiedzieć, zresztą nie zawsze ma się co. I wybacz, ale napisanie np. o sklejających się wargach nie miało na celu pokazania, że ktoś jest głupszy, tylko poinformowania, bo dzięki temu można zapobiegać skutecznie przed tym. Też o tym nie wiedziałam, też mi ktoś zasygnalizował o tym z forum. I nie miałam za złe- wręcz przeciwnie.
A co do bycia miłą, raczej tego z Twojej str. nie odczułam, a raczej wydawało mi się, że z mojej strony jest jakakolwiek inicjatywa żeby się porozumieć. Nie mamy widocznie podobnego poczucia humoru- ale to nie oznacza, że siedzę przed kompem i robię wszystko żeby tym, z którymi mi średnio po drodze, dopiec na każdym kroku- z dwóch powodów, nie chce mi się i mam inne zmartwienia czy też powody do życia.

Co do sudocremu, mimo wszystko też mi się zdarza. Ale tylko zdarza.

po co tyle agresji dziewuszki ;-)-

Jakiej agresji?:-D Ja ze stoickim spokojem wygłaszam własne zdanie :-D ;-)

Mucha, no chyba nie przypuszczałaś, że myślę, iż parafina to jedyny składnik Oilatum :-D Niewątpliwie jednak na tym ten kosmetyk bazuje.
Poza tym zacznij uważnie czytać posty, to nie będziesz myślała, że tylko Ty wychodzisz z inicjatywą na miłe porozumienie :tak:
I to tyle w tym temacie. Nie zamierzam walczyć na słowa, bo ja jestem człowiekiem pokojowo usposobionym ( tylko na forum, hehehehe).

Ostatnia edycja:
tak czytam i już sama nie wiem- czyli na co dzień może być Linomag (po każdej pieluszce? ) a gdy się coś dzieje to sudocrem? A bephanten kupiłam ale dla siebie na poranione sutki :eek:

maggie-Baphanten jest jak najbardziej ok. I nie ma tlenku cynku wiec mozesz go używac przy kazdej pieluszce bez obaw:) Poza tym sprawdza sie tez jako masc na popekane sutki :) wiec masz dwa problemy z głowy :)

na takie słowa czekałam:-D ja też z tych co raczej nie chcą smarować pupy po każdym przewijaniu ale zycie zweryfikuje i chcę mieć właśnie coś pod ręką w razie w. Sudocrem też mam ale chyba to najmniejsze opakowanie...

reklama
asiacur, nie nie pomyślałam tak. Ale podobało mi się (nie mówię tego złośliwie) jak zabrnęłaś w ml, w to że może tak trzeba zrobić(kupić parafinę), więc 'sprzedałam' recepturę na Oilatum. Wiem, że bazuje, no przecież receptura była w stosunku 3:1 ! :-D
Nie wszystko czytam dokładnie(choć staram się), czasami jak naprodukujecie 100 stron podczas 3 godzin, to mój wzrok przelatuje przez strony czy nie ma sensacji ( o matko jak to brzmi, w sensie -ktoś urodził, ktoś zaszedł w ciąże, ktoś nagle ma bliźniaki :-D). Więc mogłam pominąć - bynajmniej nie celowo.

edit. devi, to jakis wypas szpital. Rodziłam pod koniec czerwca i dostałam w gratisie gazetę 'mamo to ja' z maja czy kwietnia, którą miałam juz w domu. I milion ulotek, że mleko bebiko najlepsze, albo może jednak bebilon, a w ogóle to pierś :-D. I .. tyle :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry