reklama

Toruń

Oj naczytałam się o tej aferze...genialne że ktoś w końcu po przeczytaniu składu słoiczków poleciał do prasy, bo MOM znalazł...

Każda z nas chce jak najlepiej dla dziecka i staramy się żywić je zdrowo. Ale ten skład nie zmienił się z dnia na dzień - MOM był w tych słoiczkach dłuuuugo i jakoś ludzie kupowali te słoiczki i myśleli, że karmią dzieci zdrowo. A nie czytają etykiet po prostu...

Ostatnia edycja:
reklama
noooo...porażka co ??? ja na pewno już nic z nestle nie kupię jeszcze dziecku zrobię krzywdę - a pamiętacie jak była gdzieś w afera z ich mlekiem - to jakaś niepoważna firma jest chyba już na swojej opinii jechali

monika373 - buziaki i życzenia dla Mikusia!

MOM - to świństwo takie, że hej! Jednak Gerber twierdzi, że w obiadkach go nie ma jest tylko w słoiczkach zawierających samo mięso z indyka lub kurczaka. A ja takiego indyka właśnie mam w domu i na pewno go Nelcia nie dostanie. Koleżanka, która hoduje psy mówiła, że ona momem karmi psy, mom kosztuje ok 1,30 za kg i strasznie śmierdzi.. No a my to go możemy kupić najwięcej w parówkach i pasztetach...

Tu macie jeszcze jeden artykuł i filmik pokazujący jak się mom robi...
Konsument mówi, że je aby jeść.

Tak MOM - mięso oddzielane mechanicznie. Eh żyjemy w takim świecie, że dzisiejsze jedzenie niestety jest niezdrowe...jak nie robisz wszystkiego sama, to nie wiesz do końca z czego to jest zrobione. Aluś nigdy nie był smakoszem słoiczków. Dużo wyrzucałam, bo on nimi pluł...mama mi dużo ze wsi przywozi i babcia :) No ale jak sezonu nie ma, to trzeba kupować w sklepach.

Eh i tak kiedyś nasze dzieciaki będą zajadały się 'śmieciowym' jedzeniem - to nieuniknione ;-)

moja mama kupowała właśnie takie mięsko żeby Tomek zdrowsze i bogatsze w mięsko posiłki miał dorzucała do zupek - wysłałam jej już linka wkurzyła się na maxa - nosz co za ludzie co - dzieciom robić takie coś to trzeba być .......brak określenia

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry