reklama

Toruń

dziewczyny mam do was pytanie jak byscie mialy mozliwosc otwarcia działalności -sklepu z czym byście otworzyły? Czego wam brakuje na rynku ?
Jestem po wychowawczym i chce sie starac o dotacje z uni na otwarcie działalności mozna dostac do 40 tys. Chcialam kwiaciarnie skonczylam nawet kurs ale kiepsko za duzo juz tego.
Piszcie swoje pomysly!!
Dzieki

lumpeks:-))

reklama
sama juz nie wiem. ale ten pomysl co pisala luzzna z ta kawiarenka chyba jest dosc ciekawy ale lokalizacja musi byc dobra no i jakis fajny lokal najlepiej na parteze moze wiecie cos o lokalu?

rechot1sb a mialas komis? tak na dobra sprawe na wszystko musi byc dobry punkt.
luuuzna napewno bede kogos chciala zatrudnic bo sama nie dam razy siedziec bo z Matim tez bym chciala pobyc.

powiedzmy że w pewnym sensie tak, zresztą polecam lekturę forum kafeteria na temat otwierania komisu i wypowiedzi ludzi którzy komisy mieli lub mają

tam nawet mogą ci laski przesłać dokumenty, wzory umów komisowych itp i podpowiedzieć co i jak
no niestety temat cienki raczej jest

ciuchy w komisach sprzedają sie tylko te okazyjne typu chrzciny itp albo nowe z metkami najlepiej ;/
zabawki cienko bo w komisie ludzie chca dużo a na allegro można kupić taniochę używki i zestawy
wózki - tu jest jeszcze temat - ale jak trafić żeby ci ludzi gratów nie przyprowadzali - poza tym wózek używka w komisie 600zł za gondole ze spacerówką a w bobasie 1000zł 3w1 więc jak ma się wydać kasę to rachunek prosty

no tak. dlatego myslalam zeby otworzyc z ubrankami dla dzieci ale nie takimi maluskili tylko tak od 104 moze 98 i wieksze. moze tez jakies male *******ki no i to co pisala luuuzna dobry pomysl ale miejsce musi byc dobre zreszta jak wszedzie.

Ja dzisiaj zalatany dzień miałam. Najpierw byłam rozwikłać sprawę z moim suplementem. Mają mi poprawić papiery i wysłać pocztą. Póżniej do kumpeli wpadłam na mała kawkę. W tym czasie Ksawkiem opiekowała się babcia. Jeszcze miedzy czasie polatałam po lumpkach. Kupiłam krókie spodenki, ogrodniczki i 2 bluzeczki na lato. Teraz nikt na lato nic nie kupuje, więc jest wybór.
Byłam ostanio w komisie na Prostej w sprawie laski. Babka zaproponowala mi najzwyklejsza laske za 200 zl, a ja na allegro kupilam nowa (Coneco Traffic) za 280 zl. Więc rachunek jest prosty!
Dziewczyny pomyśły super!!! POWODZENIA MAMO MATEUSZKA!!!

reklama
Powiem wam szczerze ze jakis czas temu myslalam o otworzeniu komisu slubnego.. Sama mam suknie slubna od dwóch lat nie moge sprzedac. A jak wychodzilam za maz to nie moglam znalexc nic dla siebie. A jak juz znalazlam to gdzies w zamościu albo jeszcze dalej.. Chciałam cos uzywanego w dobrej cenie. W koncu uszylam i pewnie wystawie na sprzedaz od 1zł BCM pewnie gdyby byl komis poszłabym tam jako pierwsza mnostwo kiecek wszystkie mozna obejrzec przymierzyc, a jezdzic od domu do domu umawiac sie przymierzac gdzies u ludzi tak srednio.. Przeciez sukni w ciemno sie nie kupuje trzeba zmierzyc. W salonach z tego co sie dowiadywałam na szewskiej sprzedaja uzywki ok. 1300zł inne salony wypozyczaja. W końcu olałam temat nie mam czasu :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry