reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

trening czystości

reklama
U nas już nocnik miesiąc w użyciu. Tymek pierwszy raz usiadł sam 7.01., a dzień potem siedział już na nocniku. Rzadko robi już kupki do pieluchy. Tylko wtedy jak nie przyuważę... A i od jakichś 2 tygodni zamieniłam pampersy na pieluchy tetrowe. Protestu nie zauważyłam :-D

Szymek też jeszcze nie jest gotowy. Kilka prób podejmowałam, ale ucieka z nocnika:) Ale wie już co to kupka i jak się skasztani (najczęśniej pod stołem się kitra wtedy) to biegnie do schodów, żebym go wzięła na górę na zmianę pieluchy. Koniecznie musi zajrzeć potem w pieluchę i zobaczyć swoje dzieło i robimy razem fuj fuj i krzywimy noski:)

Myślę, że większość jeszcze nie korzysta. Ale może się mylę...

Ja Szymka sadzam czasami, ale on jeszcze nie kuma o co biega:) Obserwuję go bacznie i uczę pojęć siusiu/kupka. Jak uznam, że jest gotowy to się za to wezmę pełną parą. Póki co Szymek nauczył się pokazywać mi jak zrobi kupkę - podchodzi do mnie podnosi koszulkę jedną ręką, a drugą klepie się w pieluszkę i mówi yyyy yyyy:)

Mati tez jeszcze nie korzysta, nawet jeszcze nie siedział na nocniku, ale nocnik juz zakupiłam i zobaczymy...
Choć przyznam szczerze ze nie bardzo wiem jak z nim zacząć :no:

reklama
Do góry