reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

trening czystości

reklama
specjalnie na sasiadow nie. ale dla zabawy tak bo on uwielbia sie zsikac i po tym skakac :szok:

mam diabła w domu a tak go chwalilam ze taki grzeczny :zawstydzona/y:

Wątek zapomniany, ale czy któreś dziecko jeszcze nie jest odpieluchowane?

My jesteśmy w trakcie, ale bez nacisków.
Od rana do drzemki zero wpadki, ale biorąc pod uwagę ze Mati sikał w tym czasie tylko 3 razy to nie wiem czy to sukces :confused:

Nie wiem co ze spacerami zrobić???
Pampers normalnie?
Za zimno juz na tetrówke czy wysadzanie gdzies (czyt. krzaczki)...

MamoM mój Mati dawno bez pieluchy jeśli chodzi o sikanie woła fajnie wpadka sie nam dawnooo nie zdarzyła ale kupy gorzej niz było - prawie 80 % w gacie :-( nie ma żadnych oznak zbliżania i juz robi... ale cały czas mówie o tym - w końcu kiedyś załapie
Ja bym daleko nigdzie nie chodziła na spacery i bez pieluchy (ew z tetrową) jak sie posika to szybko do domu i przebrać niech wie że ma wołać, a nie jest za zimno na wysadzanie, zawsze mozesz wziąść nocnik i blisko domu sie schować i go na stojąco nauczyć - Mati inaczej nie sika, tylko miesiąc siadał potem już nie.
Na noc zakładam pieluche bo jeszcze nie wytrzymuje ale tylko raz sika a czasem woła nad ranem ok 5-6 że siku. Po południu na drzemkę też zakładam ale od 2- tyg nie posikał sie

Wątek zapomniany, ale czy któreś dziecko jeszcze nie jest odpieluchowane?

My jesteśmy w trakcie, ale bez nacisków.
Od rana do drzemki zero wpadki, ale biorąc pod uwagę ze Mati sikał w tym czasie tylko 3 razy to nie wiem czy to sukces :confused:

Nie wiem co ze spacerami zrobić???
Pampers normalnie?
Za zimno juz na tetrówke czy wysadzanie gdzies (czyt. krzaczki)...

My :(
Nie usiądzie gadzina ani na nocnik ani na nakładkę... wszystkie metody z książek i internetu przetestowane i nic :( na 18 urodziny dostanie tort z pieluch :no:

Emi odpieluchowana, pielucha tylko na spanie; jak dla mnie to za zimno na sikanie na dworze, także to w ostateczności a że teraz nie wychodzi się na bite 3godz tylko na krócej to przed wyjściem obowiązkowo siusiu
mamoM powodzenia dla Matiego!
Madzioolka za Majeczkę też trzymam kciuki!

Madzioolka - my tez nie i luz. Minimalne postępy - wczoraj ze żłobka na basen bez pieluchy, ale zrobiła siusiu przed wyjściem. Z kupą będzie spory problem, z siusianiem lepiej. Mam nadzieję, że przed przedszkolem zdążymy się ogarnąć :-p

reklama
Kciuki za odpieluchowanie!!
U Nas też już bez pieluchy dawno. Na pole też nie zakładamy, nawet jak nie dawno jechaliśmy do Opola. Woła cały czas. Kupę woła tak samo jak siku, ale jak się Go pytasz czy robi kupkę, to odp. "Kak"(czyt. Tak), a potem Ci powie zaglądając do nocnika "mniam mniam" :-D:-D skąd Mu to się wzięło nie wiem :p na noc pielucha, bo czasami jest przesikana, przez dzień do spania coraz rzadziej :-)

Do góry