powiedzcię mi kiedy można najwcześniej zaszcepić maleństwo jak bierze antybiotyk ?? 2 tyg od ostatniej dawki czy jak???? czy 2 tygodnie od poprawy bo nam po 3 dawkach antybiotyku przeszło ??? raczej chyba ta pierwsza opcja??

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moj Mlody dalej ma te biegunke. Dzwonilam wczoraj do naszej pediatry. Kazala odstawic leki i obserwowac, co sie bedzie dzialo. Mamy przyjsc w piatek na wazenie. Jezeli bedzie przybieral prawidlowo, to chyba taka jego natura, ze robi rzadkie kupki. Nie goraczkuje, jest wesoly, jakby nic mu nie dolegalo. Na wszelki wypadek okroilam swoja diete. Po jakim czasie moge spodziewac sie poprawy, gdyby to jednek byla sprawa alergiczna?
Aga, ale jak Sarze pediatra przepisala Pepti to wtedy w ciagu 2 dni zeszly jej te liszajki, a teraz znowu sie pojawily. Na szczescie buzke ma gladka, wiec nie wiem co moze byc tego przyczyna![]()
Mnie sie wydaje, że trudno powiedzieć o dziecku mającym biegunki, że "taka jego natura"
U mojego Piotrusia było tak, że kupy były ciemnozielone, wodniste i z dużą ilością śluzu - typowy objaw alergiczny. 2 pediatrów zaleciło mi podawanie środka na "uspokojenie" jelit. Ponieważ Lacidofil u nas nie zadziałał, podałam mu Enterol 250 w saszetkach i po 5 dniach kupki wróciły do kolorów żółtych i bardziej normalnej konsystencji. Aha, Piotruś też normalnie przybierał na wadze.
U nas objawy alergiczne zeszły po ponad miesiącu stosowania przeze mnie diety - te skórne. Kupki poprawiły się ciut wcześniej, ale myślę, że te 2 tygodnie to minimum. Wcześniej raczej nie spodziewaj się cudownej poprawy. Sprawy alergiczne szybko wychodzą długo schodzą :-(