reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

ola_c2 u mojej córy podejrzewli refluks, nawet wyladowalysmy w szpitalu na obserwacji:-(
strasznie ulewala, teraz stosujemy nutriton i wszystko jest ok, koniec z ulewaniami:tak:
moj pediatra mowi, ze przy refluksie bylyby nawracajace zapalenia pluc,
a wogole ostatnio lecial reportarz w tv o refluksie strasznie meczaca choroba, moze sie pomylili w diagnozie, najlatwiej zwalic na refluks

reklama
No i już po szczepieniu - Piotruś był baaardzo dzielny :tak: Zapłakał, ale mamusia przytuliła, zaśpiewała "kolorowe kredki" i się uspokoił :-) Teraz śpi, odyspia chyba nockę, bo do 2:00 w nocy zęby go męczyły, a o 7:00 miał pobudkę :baffled:
Piter waży 7500 i ma 69 cm wzrostu. Nie jest jakiś największy :confused: Przez miesiąc przybrał tylko 300 gram :eek:
Ola Piotruś też mi ulewa. Rozmawiałam o tym z lekarzem, bo zdarza się młodemu, że godzinę po posiłku nagle bluzgnie mlekiem, zalewając siebie, mnie i wszystko wkoło. Na razie mam go obserwować, bo jednak przybiera na wadze, choć niewiele, ale jednak. No i ja jednak podejrzewam ząbki. Młody tak głęboko pakuje sobie ręce do paszczy i nimi tak sobie w środku memla, że prawdopodobnie sam sobie gardło podrażnia i prowokuje odruchy wymiotne.

U nas też ulewanie, zaczęło się ze 3 tyg temu (wcześniej nic takiego nie było), myślisz, że to przez ząbki może być??

Kurcze, ale Wy wszyskie macie koloski ;-) Tylko moja Sra jakas mizerna, hehe, ale mnie sie wydaje, ze jest taka kluseczka :-) ale p. dr pow. ze przybiera idealnie.
Wazy tylko (w porownaniu z Waszymi maluszkami) 6500g!

(znalazlam chwile, zeby wejsc na bb i jakos zaczelam od tego watku; zaraz wskakuje na inne)

Kurcze, ale Wy wszyskie macie koloski ;-) Tylko moja Sra jakas mizerna, hehe, ale mnie sie wydaje, ze jest taka kluseczka :-) ale p. dr pow. ze przybiera idealnie.
Wazy tylko (w porownaniu z Waszymi maluszkami) 6500g!

(znalazlam chwile, zeby wejsc na bb i jakos zaczelam od tego watku; zaraz wskakuje na inne)

sandra moja julka to tez kruszyna:-):-)

reklama
Moj Piotrus tez w granicach 6500. I wyrasta z ostatnich ciuszkow na 62 cm. Ale on naprawde nie ma po kim byc wiekszy... :-)

Leyna, wydaje mi sie , ze mojemu mlodemu tez ulewa sie przez to, ze gleboko wpycha raczki do buzi. Raz wlozyl piastke i w srodku wyprostowal paluszki... Malo mu oczy na wierzch nie wyszly. Bidulek...

Do góry