reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama jest obrzydliwa :dry: sugeruje nie tylko to, że jak dziecka nie zaszczepisz to może umrzeć, ale dodatkowo wprowadza rodziców, których na szczepionkę nie stać w poczucie winy :wściekła/y:
tak mogliby reklamować szczepionkę gdyby byłą ona za darmo albo kosztowała przysłowiowe grosze a nie kilkaset złotych

i na dobrą sprawę napędza kasę producentowi szczepionki :wściekła/y:

reklama
jezeli chodzi o stopki małej to podkurczanie to nie jedyny problem , dodatkowo je tj. wywija na zewnętrzną stronę jak sie ją postawi tj. stała na zewnętrznych bokach stóp i podkurcza paluszki. mamy iść do neurologa zanim zacznie chodzić tylko że w centrum zdrowia dziecka termin najbliższy to 25lipca:szok::szok::szok::szok: na szczęście podzwoniłam po innych przychodniach i wcisneli mnie na 29maja:confused: ale mam nadzieje że do tej pory masaże pomoga.

Aga napisz jak to się stało że mieliście szczepienie p/pneumokokom za darmo

wiecie co, mnie tez ta reklama wkurzyła, a mojego P. to nawet zbulwersowała...jak można w taki sposób manipulowac uczuciami kobiet...
obrzydlistwo!!!

ech, i ja mam metlik w glowie.
trzech pediatrow mi powiedzialo, zeby sobie darowac szczepionke jezeli dziecko nie idzie do przedszkola.

A dzisiaj bylismy na kontroli u pani dr. hematolog, ktora wziela sie za leczenie u naszego Malego niedokrwistosci ( z powodzeniem !!! ) i ona kategorycznie powiedziala, zeby szczepic.

Postanowilismy wiec zaszczepic.
Na szczepionke robimy skladke z przyszlymi chrzestnymi
( to ich pomysl ; -)), w ramach prezentu na chrzest.

A ta kampania STOP PNEUMOKOKI jest obrzydliwa!!!

a wiecie że po 2 roku życia są dwie mozliwości szczepienia p/pneumokokom??
jedna oczywiście Prevenar na stronce pneumokoki zalecana oczywiście
a druga szczepionka za 50 zł:szok: i niczym się praktycznie nie różnią:confused:

reklama oczywiście niesmaczna ale im wiecej krzyku wokół niej tym więcej kasy dla firmy farmaceutycznej:wściekła/y:
A za dwa tygodnie szczepionka na HiB będzie w pisana do kalendarza szczepień obowiązkowych czyli w całości refundowana przez NFZ, szkoda że tak póxno i nas już to nie dotyczy

a wiecie że po 2 roku życia są dwie mozliwości szczepienia p/pneumokokom??
jedna oczywiście Prevenar na stronce pneumokoki zalecana oczywiście
a druga szczepionka za 50 zł:szok: i niczym się praktycznie nie różnią:confused:

reklama oczywiście niesmaczna ale im wiecej krzyku wokół niej tym więcej kasy dla firmy farmaceutycznej:wściekła/y:
A za dwa tygodnie szczepionka na HiB będzie w pisana do kalendarza szczepień obowiązkowych czyli w całości refundowana przez NFZ, szkoda że tak póxno i nas już to nie dotyczy
Mada, niestety ta inna szczepionka nie jest wcale taka sama - jest stara technologicznie, ma znacznie wiecej skutkow ubocznych, znacznie bardziej boli i co najwazniejsze - nie jest tak efektywna. 90% pediatrow nie chce nia szczepic.
A co do szczepionki to przynajmniej ostatnia dawke nam sie bezplatnie uda dostac.:-) Zawsze to ponad stowa w kieszeni :-)

a ja zapłaciłam za całe szczepienia 1000 zł:szok::szok::szok::szok::baffled::sick: czuje się oszukana bo najpierw jak pytałam ile to kosztuje to babsztyl powiedział mi ze pierwsza dawka 350 a kolejne po 150 w trzech dawkach przeliczyłam i stwierdziłam ze 500 mogę zapłacic się zepnę i zaszczepie dziecko jeśli mam je posłać do żłobka i zaoszczędzić cierpienia ale nie dodała ze razy dwa na dwie nóżki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
żerują na uczuciach matek nie tylko firmy farmaceutyczne ale także lekarze przekupieni przez nie i pracownicy , właściciele aptek:wściekła/y: jeżdzą za nasze pieniądze na Dominikane i dostają drogie prezenty...złodzieje:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Faktycznie Karoo, zapomniałam ze we wrześniu mamy kolejne szczepienie no i w końcu za darmo:cool2:

jak ktoś chce zaprotestować przeciwko reklamie to proszę
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=60020868&v=2&s=0

emilianka
mi od razu powiedzieli ze koszt to 3x 300zł, ja tez bym była wściekła na Twoim miejscu w końcu przygotowałaś się na połowę tego co faktycznie zapłaciłaś:wściekła/y:

Do góry