reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

biedna Ewcia :-( może ta szczepionka jest bardziej bolesna niż poprzednie?:sick:

Sandra ja kiedyś też przyłapałam Piotrka na cumlaniu łańcuszka od wózka, a jak mu odebrałam to próbował się przyssać do poręczy - zęby mu musiały dokuczać

Piotrek miał dziś wizytę kontrolną u neurologa. wszystko jest w porządku, asymetria - którą kiedyś miał - ustąpiła :tak: co do podkurczania stópek, to lekarka mówiła, że jest duża popawa, aczkolwiek jeszcze przez jakiś czas może się zdarzać, że paluchy będzie podwijał

reklama
Leyna, dobrze, ze z Piotrusia asymetria wszystko juz gra :tak: A predzej czy pozniej z jego paluszkami tez bedzie cacy :tak:

A ja bylam dzisiaj z Sara u pediatry z tym uczuleniem, ktore znowu dostala (rano wygladala jak jeszcze nigdy :szok::szok::szok: plecy, buzia, brzuch - cale w kaszce i plamach :szok:). Mam znowu 2 robione masci - na noc z hydrocortyzonem (na szczescie w minimalnych ilosciach) i na dzien z witaminami. Mam tez skierowanie do poradni alergologicznej na testy z krwi, ale i tak pojde prywatnie, bo jak zadzwonilam to mi powiedziano, ze najblizszy termin jest na sam koniec pazdziernika :szok::baffled:
A bylo juz tak pieknie...

Sandra - a może to nie alergia a reakcja na szczepionkę? Sara chyba była niedawno szczepiona na MMR, czy coś pomyliłam?

Sara nie była chyba jeszcze szczepiona. z tego co kojarzę MMR dostała tylko Ewcia, bo Pszczoła też ma przełożone, ze względu na choróbsko.

biedna Sarunia :-(

Leika, Sara miala miec jutro szczepienie, ale po pierwsze ze wzgledu na moja prace, ze nie mam jak sie wyrwac, a po drugie przez ta alergie mamy przelozone na przyszly tydzien na wtorek.
Mala caly dzien na diecie i juz buzie ma troszke lepsza. Za to plecy masakra :szok: Praktycznie jeden wielki liszaj! :szok: Wieczorem masci uzyjemy, wiec pewnie rano bedzie lepiej...
Cholera jasna, na co to mogla byc reakcja :baffled::confused:

sandra - krcze, mam nadzieję,że maści pomoga i szybko sarka pozbędzie sie cholerstwa... i czy możliwe jest,żeby tego typu reakcja wystapiła po zjedzeniu czegoś??? mi bardziej prawdopodobne się wydaje,że to przez bezpośredni kontakt np. z jakims zwierzęciem, abo coś w tym rodzaju...

aga- biedna ewcia.. ale już wszystko w porządku:confused: ale z niej pannieca:szok::szok:

Wow, ale z Ewci już duuza dziewczynka:tak: Juz sie dobrze czuje po szczepieniu (btw - my mamy dopiero za tydzien w piatek MMR; juz sie boje:sorry:)

Leyna, super, że u Piotrusia poprawa:tak:

Sandra - bidna Sarunia z tymi liszajkami:-( Pszczole wyszly jakis czas temu tez takie nieduze liszajowate placki (podczas upalow:baffled:) na ramionach i szyi i znajomy pediatra polecil smarowac emolium i clobaza. Zeszly bardzo szybko calkowicie:tak: Mam nadzieje, ze po aptecznych specyfikach, ktore wykupilas, skora Ksiezniczki powroci do normalnego stanu:tak:

Aga- no i jak Ewcia?? mam nadzieje że już lepiej:tak:
Sandra-maść pomogła, Sarunia na pewno juz ślicznie wyglada:happy:

Leyna-fajno że Piotrus juz ze stópciami ma wszystko w porzadeczku:-)

ja w koncu musze przedzwonic do przychodni o to szczepienie ale wczesniej (teraz mi sie przypomniało:zawstydzona/y:)mamy zrobić morfologię(dobrze że jest bb bo bym cholera zapomniała gdybym na watku lekarskim sie nie udzielała:-D)

reklama
Dzieki dziewczyny,
juz jest prawie ok :tak: Niestety ma w tym swoj udzial hydrocortyzon, no ale coz, szkoda meczyc dziecka, wiec chcac nie chcac uzylam...Jeszcze dzisiaj ta mascia potraktuje pozostalosci, a potem bede smarowac tylko ta z witaminami. Mam nadzieje, ze cholerstwo juz nie wrocic.

Powiedzcie mi, to po tym szczepieniu MMR moga dzieci czuc sie gorzej niz po innych? :baffled:

Do góry