reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Karoo, a jak tam w ogole zdrowko Jagodzianki?
Tez uzywamy serii Emolium - plynu do kapieli, do buzi kremu specjalnego i balsamu do ciala - super sa! :tak:

Kurde, mam nadzieje, ze w koncu zejda im te wszystkie wysypki :baffled:

reklama
silunia nie obwiniaj się kochana, łatwo się mówi co... to na pewno nie Twoja wina:tak:
Alka zdrowa za to Wojtek anginę złapał:-( tydzień do szkoły pochodził i znowu laba:-p

Witam południową porą!

Wreszcie znalezlismy dobrego ortopede i alergologa (dobrze mieć kolegę po medycynie :-)).
Ortopeda w lim-ie (prawdopodobnie nic nie zaplacimy hihi) a alergolog na działdowskiej.

Pisalyscie o kosmetykach emolium. Tak zachwalacie, ze chyba i ja to kupie :tak: Gdzie mozna je dostac? Czy mozna je kupic np. w geancie itp czy tylko w aptece?

WYSYPKI , ALERGIE , GRZYBY I WSZELKIE INNE ŚWIŃSTWA UTRUDNIAJĄCE ŻYCIE DZIECIACZKĄ PRECZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to taki mój apel bo nie wyobrażam sobie Waszej walki z tymi dziadostwami a i dzieciaczki też chyba mało komfortowo sie czuja:no: ...nas omija i oby tak dalej:tak:

Wreszcie znalezlismy dobrego ortopede i alergologa (dobrze mieć kolegę po medycynie :-)).
Ortopeda w lim-ie (prawdopodobnie nic nie zaplacimy hihi) a alergolog na działdowskiej.

nocka- to super!!!!

Czy mozna je kupic np. w geancie itp czy tylko w aptece?
ja nigdzie w sklepach ich nie widzialam, więc chyba tylko w atpece...

A do Ali chyba choróbsko się zbliża, mój chłop usmarkany od dwóch dni... no i Ala dzisiaj w nocy kasłała i od rana kicha:no: A mówiłam dbaj o siebie:angry:.....to nic nie słucha:realmad: Teraz będę miała dwoje dzieci chorych:no2:

AgaMonika, i jak Ala? Mam nadzieje, ze jednak zadne chorobsko sie nie rozwinelo u malej!:tak:Zdrowka!

Bedytko, a Wojtek jak? Chyba jakies anginy panuja, bo moja ksiegowa az na pogotowiu wyladowala z powodu anginy, a ja widze, ze tez mi sie zaczyna ropa w gardle zbierac :baffled: Zdrowka dla Wojtka!

Nocka, fajnie, ze udalo Ci sie w koncu znalezc odpowiednich lekarzy :tak: A kosmetyki Emolium sa do kupienia tylko w aptekach.

A my bylysmy wczoraj na szczepieniu i tak:
  • mala wazy 11.2 kg - przybrala 300 g w ciagu 2 tyg.! i ma 88cm, ale w domu wyszlo mi 86 cm :baffled:
  • zostala zaszczepiona i jedyny dzwiek jaki wydala to bylo to jej "uuu" :-D
  • noc przespala bardzo ladnie, ale dostala Nurofen
  • sladu po szczepieniu w udo prawie nie ma
  • pediatra powiedziala mi, ze Sara ma bardzo ladna skore, ze przesadzam i zebym przestala zwracac na to uwage, bo ona ma tak wrazliwa skore, ze byle kontakt np. z moim swetrem moze powodowac wysypke - kiedys skora sie przyzwyczai
  • do konca marca mamy brac 1 krople wit. D3, a do lata Cebion Multi - jak zacznie jesc duzo swiezych warzyw i owocow to tez odstawic
  • caly czas mam jej podawac 2 razy dziennie 2.5ml Calcium i 5 kropli Zyrtecu
  • mamy stosowa kosmetyki do skor atopowych i wrazliwych, np. Emoilium - ktore akurat mam w domu :tak::-)
  • jesc moze wszystko - zadnych zalecen dietetycznych:-)

Sandra, no to super!!
My jutro idziemy na szczepienie, Jagoda odpukac zdrowiutka (chyba po raz pierwszy jak ide na szczepienie nie ma nawet malego katarku - zreszta moja poprzednia pediatra nie uwazala, ze lekkie przeziebienie to powod na odlozenie szczepienia...), szczepionka zakupiona, wiec jutro idziemy. Obym tylko nie zapomniala szczepionki z lodowki w pracy wyciagnac...

reklama
Do góry