• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Umiejętności naszych pociech :)

Gratulacje dla zdolniachów, u nas ciągle tylko pozycja do raczkowania i raczkowanie ale na czworakowanie chyba na razie nie ma na co liczyć bo teraz jest opcja stanie i tylko to go kręci;)
Za to od wczoraj gramy w tulanie piłeczką i Kostkowi bardzo sie podoba jak mi ją odkula i mama złapie;))))

reklama
moja niemowa przemowila pare dni temu....bababababababbabaaababab.....a gdzie mama i tata ja sie pytam ? :P

ale chodzimy juz sobie calkiem swobodnie po pokoju robiac przystanki na pupci a i pare razy udalo sie malej ze zlosci wejsc po smoczka na schodek...bidulka nei wiedziala co dalej i sie darla ;p

tancujemy przy bramce razem z tata najlepiej jutro wrzuce filmik ;p

i brumbrum robimy :) czasem takie to zajmujace ze potrafi siedziec i brumkac do siebie przez dobre pare minut :)

Oj jak tu dawno nei zaglądałam, a tak ślicznie się nam dzieciaki rozwijają!

Miśka dziś po raz pierwszy skoordynowała razem mówienie papa i machanie łapką w tym samym czasie - bo dotąd albo mówiła, albo machała, a nigdy razem hehe
Mama, tata woła dosyć dlugo, ale nowością jest cytat "blablabla" - mówi to zawsze, gdy gadam przez telefon i chce mi go zabrać:)
pozatym wciąż ma fazę na długie zdania wielosylabowe z których niewiele wyłapuję - ale zauważyłam, że generalnie po prostu papuguje po nas - bo u nas jak m przychodzi to zazwyczaj dużo gadamy wtedy ona też przychodzi i zaczyna tą swoją paplaninę więc chyba chce się włączyć do rozmowy;))))))

Agagsm, :-D

U nas tata jest na topie od lipca. Mama w slowniku nie istnieje. Baba, dzidzi, papa, blublum i jeszcze paplanina niezrozumiana dla ludzkosci. ;-)
Za to robi oj, oj paluszkiem. Jak spiewam, buczy w nieboglosy. (moze jest tak zle i probuje dorownac).

Ostatnia edycja:
U nas tata, też jest od niepamiętnych czasów. Doszło do tego baba,a mama było tylko raz. Czasami jak płacze to jest mami. Pa-pa nie robi, może ze dwa razy mu wyszło i to chyba przypadkiem, ale za to daje cześć (tacie jak wychodzi do pracy i jak wraca) I kiedyś na spacerze dał cześć starszemu chłopczykowi. Szkoła taty:-p

U nas tak : raczkujemy już pełną parą, mówimy mama, tata, baba, papa, ania lub czasami nana, to
Robimy papa, bijemy brawo, gonimy starszą siostrę i zabieramy jej wszystkie zabawki :D
Ach no i cześć dajemy :)

Ja się od wczoraj puszę z dumy jak paw, bo Fafcia nauczyła się sama kręcić bączkiem :-) i sama też bawiła się ze mną w " a kuku" - brała pieluszkę, zakrywała sobie oczy, trzymała i opuszczała, i tak chyba z pół godziny się bawiłyśmy :-)

Black, gratulacje :-)

reklama
Piszę bo muszę sie pochwalić!!!!
Dziś mała stała przy kanapie a ja na fotelu ( ok 1m) położyłam swój telefon kom ( nie muszę dodawać ze to obiekt pożądania nr 1) odwracam sie a ona tup tup ręce do przodu (normalnie jak Frankenstein) przeszła!!!!:szok::szok::szok:
Mówie Wam ale uczucie i widok NIESAMOWITE aż sie rozpłakałam:zawstydzona/y:
Żałuję tylko bo chwilę wcześniej odłożyłam aparat,no i tata nie widział:zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry