reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Umiejętności naszych pociech :)

D dziś się podniósł z pozycji pół leżącej i siedział bez trzymanki z 10 sekund :tak::-)

dupsko też podnosi bardzo wysoko i podkurcza nóżki próbując pełznąć :tak: ale przez rączkę mu nie pozwalam za dużo wariować bo bardzo żywotny jest ostatnio :sorry2:

w łóżeczku dziś chwycił się dwoma rączkami za ochraniacz i podniósł się na brzuszku bardzo wysoko i tak sobie kukał :szok:

reklama
Ale macie zdolniachy....
A my dopiero niedawno opanowaliśmy swobodne i szybkie siup z brzucha na plecy, za każdym razem gdy lądujemy na brzuchu z prędkością światła jest przewrotka....!!!
e: Czechow C też lubi ten sposób, zostawiony w łóżeczku specjalnie przy dolnej krawędzi myk myk i jak wracam jest przy górnej a nawet już kombinuje w poprzek bo mu miejsca zabrakło :) Sprężynowanie też u nas na tapecie i jeszcze rozbujanie łóżeczka turystycznego, tego górnego poziomu w ten sposób to jest coś - to już jakiś czas trenujemy, ale nie myślałam że to jakaś specjalna umiejętność po prostu miałam z tego ubaw...
No i C wydaje dźwięki jak stara szafa, szczególnie na spacerze i gdy wcina gryzaka - ale to śmiesznie brzmi....

Ostatnia edycja:
BRAWO

Moja uskutecznia nowy sposób poruszania się - leżąc na plecach odpycha się nogami i sunie plerami po podłodze - wygląda komicznie

aaa i jeszcze sprężynuje w przód i w tył - wygląda jak gibon :-)

Ania też się tak przemieszcza :-)

No i strasznie się mi baba rozgadała. Ciągle tylko dada, tata, nana, baba, gaga i inne :-)
I niezły ubaw przez te jej sylaby, bo jak krzyknie "dada" to starsza córa już cała szczęśliwa biegnie po buty i myśli, że na spacer idziemy :-)

Ania też się tak przemieszcza :-)

No i strasznie się mi baba rozgadała. Ciągle tylko dada, tata, nana, baba, gaga i inne :-)
I niezły ubaw przez te jej sylaby, bo jak krzyknie "dada" to starsza córa już cała szczęśliwa biegnie po buty i myśli, że na spacer idziemy :-)

He he he - fajnie że się odezwałaś :-)

fajnie, że już Wasze dzieciaczki mama i tata wołają:-):biggrin2:
u nas pierwsze chyba będzie baba bo ostatnio tylko be... i bu.., na mama i tata to chyba poczekamy:hmm:
a od 2 dni tylko pierdzenie ustami do nas, do babci, do zabawek, karuzeli, pani w sklepie... prześmieszny jest przy tym

GRATULUJE UMIEJĘTNOŚCI NOWYCH ANIOŁKÓW:happy2:

Od wczoraj bierzemy stópki do buźki a nawet niekiedy dwie na raz:-D

A i jak trzyma się za raczki(najlepiej od tyłu ale od przodu też jest ok tylko Alankowi lepiej się stoi jak od tyły trzma się go)to fajnie stoi a potem po chwili spręzynuje
:happy2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
My też od paru dni wcinamy stópki
I rwie sie do siedzenia mały żuczek, i jak go trzymam pod paszki to przebiera nóżkami po podłodze jak szalony.
No i woła ej ej ej, giii i piszczy.

A Miki najpierw zaczął mówić baba, potem było diadia, a teraz jest tata, a mama nie chce powiedzieć, no i naśladuje Kaczora Donalda, nawet na zawołanie. Wczoraj w ciągu 30 sek przemieścił się o 1,5 metra i uderzył głową o podłogę. Dziwne to jest że jeszcze nie siedzi a tak potrafi się przemieszczać.I górną prawą jedynkę będzie miał lada dzień bo już prześwituje przez dziąsło.

reklama
brawa dla dzieciaczków !!!

E pierwsze słowo powiedziała "tata" potem "baba" i potem "Roki "(tak wabi się nasz pies) a potem dopiero "mama" :-D

mały co prawda nie świadomie ale mama już słyszałam ;-)

Do góry