reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG - 2,3,4D :)))

reklama
Wiesz jestem raczej średnia z obslugi kompa więc doradź Margolis jak to zrobić?
Mam reklamę tegoa aparatu z moim synkiem:) tylko jak ja wkleić???zaraz cos pokombinuję:)

wystarczy w odpowiedzi wcisnąć opcje dodadkowe a potem załączyć do wiadomości odpowiedni plik (wcisnąć przeglądaj i znaleść na swom kompie) nie jest to takie trudne... Trzymam kciuki!!

Edi !! co z tym 3D ja też bardzo chce zobaczyć jak to wygląda!!
A moze na maila wyślesz?? :) :) :) :)

A czy ty miałaś takie usg już w 9tyg ?

cześć dziewczyny - ja z majóweczek. W zeszły czwartek byłam usg 4 D (nie 3D) - zyli dodatkowy wymiar czas rzeczywisty.
Powiem wam, ze naprawde warto. Najpierw moja dzidzia została dokłądnie przebadana i pomierzona (w techologii 2D) - serduszko, mózg, wątroba, układ moczowy, lekarz zrobił mi badanie dopplerowskie - przepływy krwi w pępowinie, w sercu, w mózgu. Dzieciatko jest śliczne i zdrowe. I najważniejsze wiemy , że to dziewczyneczka - będzie więc córcia - Marysia
Mąż siedział jak zaczarowany , ja zresztą też.
Potem oglądaliśmy Marysię w trójwymiarze jak się rusza - mała nie chciała za bardzo sie pokazać - chowała buźkę, zasłaniała się rączkami i pępowiną. Ale i tak było warto.
Myślę, że na prawdę warto iść, bo te 250 zł jest tego warte (tyle przynakjmniej kosztuje tam gdzie byłam). Dzidzia jest przebadana na wszystkie sposoby. Całe badanie mam nagrane na płytkę DVD - około 20 minut.
Acha i gratis mi zbadał markery na Trisomię 21 (ryzyko1:13202 - czyli minimalne.
jeśli ktoś się nastawia tylko na oględanie to może się rozczarować, ale jeśli dodatkowo chce wybadac swojego dizeciaczka na wszystkie strony - to warto. Polecam.
Acha - ja była w 24 tygidniu (najlepiej iść między 22 a 27 bo wtedy najlepiej lekarz widzi narządy 0 wczesnije nie wyszystkie sa wykształcone). A po 30 najlepiej iśc jak się chce tyko oglądac - bo dzidzia wazy ponad 1,5 kg i juz fajnie wygląda (moja Marysia waży dopieo 620 g)
pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamusie ( też miałm być wrześniowa mama, tylko mój mąz sobie źle wycelował, hihihihi)

Dziewczyny podajcie swoje maile bo to jest za duzy plik i nie chce się tu zmieścić.A ja jestem dupa i nie potrafię zmniejszyć tych zdjęć ;D

reklama
Do góry