• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

utalentowane staraczki :) hafty, szydelko, rysunki i inne :)

Basia, to weź się do roboty i stwórz coś!!! Jest przy tym trochę roboty, ale przyjemnej i satysfakcja jest duża. Możesz sobie zamówić na allegro taki mały "zestaw startowy" - ja tak zrobiłam, kosztował chyba 30 zł - zobaczysz czy Ci się to spodoba. Jakby co, podpowiem, chociaż ekspertem nie jestem, ale poczytałam trochę.
Ramka wyjdzie pewnie mniej ciekawie, bo nie jest drewniana, tylko z jakiegoś plastiku i inaczej przyjęła farbę.

reklama
To zacznę od rejestracji na Allegro (bo wstyd powiedzieć, ale jeszcze nie mam konta i nie mam jak kupować) No a potem to już hulaj dusza :)
Masz rację, od czegoś muszę zacząć a nie tylko chcieć :)

Hejka :)
bASIU-PRZEJRZĘ tego bloga i może stamtąd coś wybiorę do robienia... ale te schematy mnie przerażają-nie wiem czy je zrocumiem bo wyglądają cjak czarna magia-to nie to co filmik na youtube gdzie pokazują wszystko pokolei :)

Heloł :)
No dla mnie schematy to też póki co jakiś szyfr, ale ona tam rzędy po kolei opisuje zazwyczaj. A ja sobie pomyślałam, że jak czegoś nie zrozumiem, to zrobię po swojemu, najwyżej wyjdzie trochę inaczej niż na zdjęciu :)
A od jutra zaczynam baranka :)

Wczoraj wymodziłam ramkę do zdjęcia. Powiem Wam, że bardzo wciągające to ozdabianie.
BJmZMeTCM2DyllWZMB.jpg

Śliczna ramka - co ja mówię - bardzo śliczna, fantastyczna :)
Kahaka, powiedz, czy z tego zestawu dla początkujących zostało Ci jeszcze materiałów, pytam, bo nie wiem, może warto by było kupić od razu większe opakowania. Ale jak wystarczy na kilka przedmiotów to zestaw startowy byłby ok :)

Basiu, a więc lakier mi się skończył - wystarczyło na te 2 przedmioty. Podkładu zostało pół słoiczka, cracku 3/4, kleju 3/4, farby jasnej odrobinka (ale ja i tak kupiłam farby akrylowe osobno, 24 kolory na osobnej aukcji, małe tubki). Powiem Ci, że te słoiczki z tymi preparatami są malutkie, tylko 20 ml. Idę dziś do budowlanego dokupić lakier i klej - może być zwykły wikol.
Więc myślę, że na początek spokojnie Ci wystarczy ten zestaw. Może tylko farby sobie też kup osobno, bo dają tylko jeden słoiczek z ciemniejszą farbą, a jak chcesz jakiś fajny kolor, to trzeba sobie dokupić.
W tym zestawie dawali też 4 serwetki (do wyboru).

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. W zestawie, który ja widziałam i mam na oku nie ma serwetek, ale może to i dobrze, bo mam ochotę na motywy prowansalskie, więc serwetki pewnie kupię osobno.
A Ciebie rzeczywiście wciągnęło, jak lecisz już po więcej materiałów.
Mnie nie pozostaje mi nic innego jak kupić i do pracy :)

reklama
Fajowy ten kurak :) Pewnie w sam raz do koszyczka się zmieści :) A oczy to pikuś, nie? Parę ruchów igłą i już. Ale nawet bez oczu fajny.
I ten pysior sympatyczny za kurakiem - też superowy :) Ale on do koszyczka się pewnie nie zmieści ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry