reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

utalentowane staraczki :) hafty, szydelko, rysunki i inne :)

Cześć, wczoraj byliśmy na cywilnym u kuzynki emka i na przyjęciu, które trwało do 23. Fajnie nawet było. Nieźle się zbombiłam, a co jak nie jestem w ciąży to wykorzystałam okazje, ale kaca dziś nie mam. Spałam dziś do południa, mamusia dała nam rosołku (cudowna kobieta) a teraz jedziemy do teściów na kawę i oglądanie zdjęć. Mój emek nie pił, bo robił za fotografa więc chodził ze mną się wietrzyć, zwłaszcza jak jego ,kochana' kuzyneczka puściła w obieg zdjęcia z usg. Poszłam i się poryczałam, masakra. A potem sobie więcej wypiłam i poszłam się bawić, bo co miałam zrobić.

reklama
Aga ja tez czesto z francuskiego ciasta cos robie, szybko jest ;) fajnie Ci sie zapowiada wieczor
Kamea fajne ze wpadlas ;)
Amalfi podobalo mi sie to imie nie wiedzialam nawet ze jest patronem kobiet w ciazy i malzenst, ale jak wiem to mi sie jeszcze bardziej podoba ;)
Atyde eh tez by mnie nerwy wziely, dobrze zrobilas ze potem poszlas sie bawic ;)

aaa i zrobilam wreszcie czapke o jakiej zawsze marzylam ;) tylko znow taka duza mi wyszla :/ no i na tym koncze swoje szydelkowaine bo jutro do roboty powrot wiec nie bedzie czasu

Arlecik, Kasiuleczka
Wy wprawione w szydelku podszepnijscie albo dajcie jakis schemacik na czapke taka dla noworodka tak na 0-3 miesiace

IMG_0276.jpgIMG_0277.jpgIMG_0280.jpg

bo akurat nie mialam nic do roboty w weekend :p teraz sie juz to skonczy wiec poki co nie zaczynam nic bo bym wlekla sie z tym chyba do swiat :D

amalfi a ty masz jakieś imiona wybrane? Ja jakbym miała dziecko to dla synka byłby Leon... a dla córki nie wiem-ale mi się Konstancja podoba-ale teściowa powiedziała, że jakbym miała tak córkę nazwać to lepiej żeby jej nie było...

Cześć dziewczynki.
Chrzicny już zaliczyliśmy. Magadlenka była przecudna, spokojnitkta. Złote dziecka. Fajnego księdza mają. Gdy nadszedł moment polania dziecka wodą, ksiądz poprosił wszystkie dzieci, które były w kościele, aby podszedły do chrzecielnicy i zobaczyły jak one kiedyś były chrzczone. A dzieci oczywiście zachwycone. Kocyk skończyłam, fotkę wrzucę jutro. Traz robię czapeczkę. Zobaczymy co mi z niej wyjdzie. Chciałam obfocić kolczyki, które kupiłam małej na prezent, ale zapomniałam...

Imionka na tapecie :) Jak ja lubię takie pogadanki o dzieciach :) Ja od zawsze chciałam Kubusia albo Kacperka. Podobał mi się też Adam i Szymon, ale mój brat mnie ubiegł ;) Kacperek od razu został odrzucony przez męża, Jakub też mu się zbytnio nie podobał. Ale jak wylądowałam na patologii i jak widział jak się martwię i cierpię to tylko zapytał jak damy małemu na drugie imię. I tak mamy Jakuba Pawła. Z imion dla dziewczynek ogromnie podoba mi się Weronika :)

Dotka fajne te Twoje czapusie. Jak opanuję robienie czapek to też spróbuję ;)

Adyte przytulam kochana! A ta kuzyneczka to rozumkiem nie grzeszy:wściekła/y:

Agnieszka udanego wieczorku... powiedziałabym nawet... owocnego wieczorku;-)

A ja jak dzisiaj przysnęłam po obiadku, to obudziłam się po 17 ;)

reklama
hejka,
dotka idziesz jak burza z tymi czapami, na ta chwilké moge podac linka gdzie sa podane obwody czapeczek ty chcialas 0-3miesiace wiec luknij Newborn 33cm-36cmsize charts. A te Twoje czapy jakie majá obwody?no bo jak wieksze to gdy robisz to kolko to sprobuj odjac jeden lub dwa rzedy gdzie dodajesz oczka. ja zazwyczaj robie 5 rzadkow skladam na pol a ponizej przykladam miare te 36cm musisz podzielic na pol, czyli -17cm-18cm czapka powinna miec na plasko na wysokosci uszu.No i tak na oko patrze czy powinnam jeszcze dodawac te oczka czy juz przestac.
Ale teraz zagmatwalam mam nadzieje ze zrozumiesz.:-D
Wracam do roboty tak mnie juz wszystko boli od sprzatania ze jak tylko sie przeprowadze przez miesiac palcem nie kiwne;-)

Do góry