reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

reklama
Aczkolwiek chujocienia widzę na żywo, jednak to nic nowego, zapytałam czat i też coś widzi, pewnie testowa kreska..
Screenshot_20250617_104048_ChatGPT.jpg

Przytoczę historię mojej znajomej która testowała w 11 dpo i ujrzała biel. Bardzo ją to podłamało ale stwierdziła, że zatestyje jeszcze za kilka dni. W 14 dpo ujrzała już dwie kreski a te dwie kreski niebawem skończą rok 😊
Nie mówię, że zawsze tak jest ale czasami naprawdę nie ma co testować zbyt wcześnie 😃
Wiem jak ciężko nieraz wytrwać ale same sobie robimy krzywdę 😅

Laski, do jutra mogę odetchnąć 🥹
Beta 13796,10 🥹🥹🥹
prog 31,17
poprzednio jak badałam miałam 42, więc trochę spadł, ale myślę, że to nie jest alarmujący wynik. TSH mi trochę skoczyło, bo jest 1.903, no i glukoza ledwo w normie, bo 90, a norma niby od 77 do 99. Ale to nic! Boże jak ja bym chciała, żeby jutro było coś widać na tym USG, to będzie 5+6. Przepraszam, że tak się tu dzielę z Wami tym wszystkim, mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe - ja po prostu czuję silną przynależność do naszej kreskowej ekipy. 🥹💖

I napiszę może już tutaj w ramach bety @loumarie bo ja typowo jak to ja odczytałam wiadomość od @kami1094 i zapomniałam odpisać. Pamiętajcie, że jak wam nie odpisuję to mi trzeba przypominać 🙄

Ja po CP zrobiłam sobie straszne kuku na głowę, bo o ile betę zbadałam 4 razy (choć mój pierwszy wynik 1.4 można uznać za brak ciąży i wtedy policzyć tylko 3) to potem postanowiłam iść bardzo szybko na USG i o ile jeszcze to pierwsze USG w 4+1 może i miało sens bo jednak byłam po tej pozamacicznej to już ono było bardzo naciągane bo beta dzień wcześniej nie miała nawet tysiąca. Także to, ze udało się zobaczyć mały pęcherzyk i to w Lux Med, który sprzętem nie grzeszy to cud.

No ale potem głupia ja postanowiłam iść w 5+1, jeszcze niby do lepszego miejsca i kupa. Bo nadal był pęcherzyk. Tydzień później 6+1 ta sama akcja, chyba nawet pęcherzyka żółtkowego nie było (nie mam czasu przeglądać teraz USG), oczywiście nadal można tu znaleźć moje posty z grudniówek 2023 - że nic z tego nie będzie, że pęcherzyk ciążowy jest duży i pusty. Że owszem USG mam ciągle u kogoś innego, ale to jest prywatnie, niby spoko miejsce. Dopiero chyba ok 8tc poszłam na USG znowu do Lux Medu i tam w końcu pojawił się i zarodek i miał nawet akcję serca. Zapewne był wcześniej, ale z jakiś powodów wcześniejsi lekarze go nie widzieli, a dla mnie to był stres przez każdy tydzień. Dodatkowo owszem, może w tym 5+1 powinnam była odpuścić na te 3 tygodnie, ale matko! Co to by były za 3 tygodnie, albo tak samo lub jeszcze gorsze.

Teraz w życiu bym sobie tego nie zrobiła. Umówiłabym się od razu u tego ziomka na Wilanowie w 7-8tc :D

Jak nie ma się jakieś fatalnej historii to myślę, że nie ma co się tak spinać. Szczególnie, że tak @Lunaa09 napisała - może wyglądać wszystko idealnie, nic nie wzbudzać podejrzeń a potem i tak g*wno
Jakiego ziomka na Wilanowie? Rozumiem, że polecasz? Podasz nazwisko? 🙂

Beta 13796,10 🥹🥹🥹
prog 31,17
poprzednio jak badałam miałam 42, więc trochę spadł, ale myślę, że to nie jest alarmujący wynik. TSH mi trochę skoczyło, bo jest 1.903, no i glukoza ledwo w normie, bo 90, a norma niby od 77 do 99. Ale to nic! Boże jak ja bym chciała, żeby jutro było coś widać na tym USG, to będzie 5+6. Przepraszam, że tak się tu dzielę z Wami tym wszystkim, mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe - ja po prostu czuję silną przynależność do naszej kreskowej ekipy. 🥹💖

Norma w ciąży to mniej niż 92, od 92.00 jest już cukrzyca ciążowa
Więc bardzo na granicy, kontroluj.
Niestety cukrzyca to mój konik, chętnie komuś oddam :(

Beta 13796,10 🥹🥹🥹
prog 31,17
Suuuper, ogromnie się cieszę ♥️

reklama
Beta 13796,10 🥹🥹🥹
prog 31,17
pięknie! :)

Do góry