reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

reklama
13 dc /E- 6.5mm JP - brak pęcherzyków wzrastających JL- 15mm ( więc nie wiem czy na 13 dzień to było okej - Pan ginekolog mowil,że ładnie 🤣🤣
W którym dniu cyklu miewasz owulacje? Endometrium tak naprawdę na granicy prawidłowości, 15mm też nie jakiś potężny ten pęcherzyk. 🤔 Generalnie za dojrzały uznaje się od 18mm w górę, wzrost na dobę +-1,5mm, więc powiedzmy za 48h mógłby być gotowy do pęknięcia.
U każdego one rosną co prawda inaczej, ale dla porównania u mnie 14mm mają w 8dc.

Totalnie nie mam pojecia, ale jak na 13 dc i 15 mm to jeszcze chyba musialy urosnac zanim pekna, ja wiem… ze 3 dni?
Może tak było- przestałam robić testy owulacyjne w 15dc bo mnie zdenerwowały 🤣

Załączniki

• Screenshot_20251007_203427_Premom.jpg
    Screenshot_20251007_203427_Premom.jpg
    156,3 KB · Wyświetleń: 25
W którym dniu cyklu miewasz owulacje? Endometrium tak naprawdę na granicy prawidłowości, 15mm też nie jakiś potężny ten pęcherzyk. 🤔 Generalnie za dojrzały uznaje się od 18mm w górę, wzrost na dobę +-1,5mm, więc powiedzmy za 48h mógłby być gotowy do pęknięcia.
U każdego one rosną co prawda inaczej, ale dla porównania u mnie 14mm mają w 8dc.
Dopiero od sierpnia zaczęłam to monitorować, więc dokładnie ci nie powiem😅
Może tamten cykl był jakiś niedorozwinięty 🫣 ale jak się pytałam ginekologa, to mówił że na razie wygląda to ok
Teraz to ja już sama nie wiem, czy to ok🤔 bo właśnie też się zastanawiałam nad tym endometrium...

Tulę cię moja siostra tez ma 4 dzieci. Nas była tylko dwójka ale mnie mama miała dużo później właśnie mniej więcej w moim wieku. Też zaszła od razu.

Po troje dzieci w mojej rodzinie to standard. I ja jeszcze muszę słuchać tego pierdolamento pt „Marek trójkę dzieci mi zrobił i teraz z nimi siedzę” 💀☠️🏴‍☠️. Otwiera mi się wtedy w kieszeni nóż, scyzoryk, piła łańcuchowa i pocisk rakietowy ziemia-powietrze 💀
Ja też nie mogę takich rzeczy słuchać wcale....szlag mnie trafia jak ktoś takie rzeczy opowiada,ja mam jedno dziecko i przyzwyczajona jestem do gadania że jestem egoistką bo nie mam więcej dzieci ale nikt nie wie że chce mieć a nie mogę 🤷 i nie chce ludziom tego tłumaczyć

Ja mojemu powiem, że to taki tani żel z rossmana z promocji XD i że go wzięłam bo mało go było na półce więc może coś dobrego zrobi 🤣
Nie powiem mu prawdy - zaraz byłoby, że rozpierdzialam znowu pieniądze na głupoty 🤪🤑
Tak samo było z testami owulacyjnymi - myślał, że to ciążowe i po co już to kupiłam... a jak mu wytłumaczyłam do czego to jest, to się zapytał czy on też może sprawdzać czy ma owulację.... BOŻE
Hahah, nie mogę z tych Waszych chłopów. 🤣 Nie twierdzę, że mój jest lepszy. 😅

reklama
Cześć wszystkim, chciałam dołączyć do wątku 😄 Wg kalendarza powinnam testować 23.10., w tym tygodniu powinna być owulacja, więc intensywnie się staramy od niedzieli 😄 Dzisiaj było dużo śluzu więc może to było już dziś 😅 To będzie moja druga ciąża, pierwsza udała się w drugim cyklu i Michalina w grudniu kończy 2 latka ☺️

Do góry