reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Dla mnie lepiej im mniej jeżdżę…… no i lekarz nie naciskał żeby zrobić od razu drożność, ale mówił, że może lepiej szybciej niż później to się nastawiam że pewnie w ciągu 2-3 tygodni zrobię

reklama
Ooo to ciekawe. No dobra, ja jeszcze tak nie do końca czytałam jak to kiedy i w ogóle jaki rozmiar najlepszy do zastrzyku. Musze się kiedyś w to zgłębić może w weekend
To już chyba od lekarza zależy tak mi się wydaje.niby przyjmuje się że te 20mm to jest najlepiej na podanie bo akurat zanim zastrzyk zadziała to ma te 22 około jak pęka.przynajmniej tak mi lekarz tłumaczył.

Czy te drożności j monitoringi robicie w klinikach? Czy u standardowego gina? Moze pytanie głupie, ale co tam.
Ja będę robić drożność w klinice bo chce wszystko zrobić u jednego lekarza ale moja kuzynka na przykład robiła w Przychodni przyszpitalnej na NFZ i donosiła wyniki do kliniki, bo to badanie chyba trochę kosztuje więc jak ktoś ma możliwość na NFZ to wiem że raczej kliniki nie robią problemu

Edit: mówię o drożności, monitoring najpierw robiłam u zwykłego ginekologa ale mi się coś nie podobało i potem już poszłam do kliniki.

Ostatnia edycja:
Czy te drożności j monitoringi robicie w klinikach? Czy u standardowego gina? Moze pytanie głupie, ale co tam.
Ja monitoringi robiłam u zwykłego gina.droznosc też miałam tak robić tylko u jakiegoś który ma specjalizacje z leczenia niepłodności ale to właśnie ten lekarz który mi nie przypadł do gustu 😅 i finalnie to raczej zrobię w klinice już wszystko za jednym razem bo chce żeby prowadził mnie już jeden lekarz a dostaliśmy namiary na sprawdzonego od znajomych i planujemy w grudniu się tam umówić

reklama
Monitoring można raczej u zwykłego ginekologa, tylko jak ze wszystkim - trzeba trafić na dobrego. Raz moja była na urlopie i poszłam losowo, to ch*j UWAGA nie znalazł JAJNIKA na usg. 😂
Aż mi się przypomniała akcja jak pojechałam do szpitala na sor bo bolała mnie nerka.(Zrobił się piasek). Ale oni namiętnie szukali mi ciąży pozamacicznej i dodatkowo wysłali mnie na patologie ciąży na badania ginekologiczne.i taka młoda babeczka robiła mi USG i też nie mogła znaleźć jajnika,ja na tej kozetce z nogami w stronę drzwi a ona na korytarz i woła drugiego lekarza z testem "paaaaaweeeeł pomóż mi bo nie mogę prawego jajnika znalezc".ten drugi szuka,za chwilę wchodzi trzeci.znalezli w końcu ten jajnik 🤣 ale mój chłop już miał zawał na korytarzu jak tam się taki ruch przy mnie zrobił jak w ulu bo nie wiedział co się dzieje 🤣

Do góry