reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga dzieciątek

Klatę mierzy się tylko po to by porównać ją z główką. Nie ma pojęcia "za dużo" czy "za mało" w obwodzie- ma zwyczajnie proporcja być odpowiednia tych 2 wymiarów. Tak więc Martitka porzuć wszelkie wątpliwości ! :-)

reklama
Franio w czwartek przekroczył 8kg. Z tej okazji wysiadł mi dzisiaj kręgosłup :-( Poprostu odmówił posłuszeństwa, dobrze że w niedzielę ;-) Za Waszym przykładem zmierzyłam klatę Frankowi, bo go lekarz od "pudzianów przezywał" i rozmiar klaty to 47, główki 44.

Zosia dzisiaj 7630g a to oznacza że przybrała 170g w ciagu ostatniego tygodnia :szok: Rozszalała mi się kobitka. A byłam przekonana że w tym tygodniu to będzie kiepściutko bo Zosia przez próby karmienia butlą ma przymusowe głodówki.

No tom się nacieszyła. Jako że głodówki ciąg dalszy to Zosia przybrała już tylko 30g i waży 7660 :-(

A było tak dobrze :-(

ELFIKU nie martwiaj się ;-) Zosieńka twoja rośnie na modelkę ;-) patrz, Amelka Oleoli też drobnusia ;-) taką mają urodę te wasze dziewczynki ;-) przecież nie płaczą wam z głodu ;-)

Antonek 12.12 ważył 8710 :szok: jak to pani dr powiedziała, duży chłop i tyle. Z tego co czytałam, to od 6 miesiąca dziecko nie tyje jak szalone, 200 - 700 g miesięcznie. Tak więc Elfik, Zosieńka jest w normach ;-) ot, zaczęła więcej się ruszać i spala wszytsko ;-) dopóki pediatra nie marudzi, nie ma się czym martwić ;-)

A dodam, że mój cudowny mąż mając 6 miesięcy ważył 5100 :-D jego brat podobnie ;-) tyle to Antonek wazył w drugim miesiącu :-D

Długości Antonka dokładnej nie znam. U nas nie mierzy się. Urodzeniową miał 57 cm, po dwóch miesiącach miał ... uwaga - 57 :szok: teściowa go tak wymierzyła, na takiej desce z miarką ;-) ale pod koniec 4 miesiąca miał 66,7 więc urosło mu się ;-) i teraz mierzę go tak dla siebie, orientacyjnie - kładę na przewijak, prostuję całego, a obok leży centymetr krawiecki ;-) ostatnio miał 71 cm :-D

No tom się nacieszyła. Jako że głodówki ciąg dalszy to Zosia przybrała już tylko 30g i waży 7660 :-(
Nie łam się - Piotruś pół kilo lżejszy, a młodszy o kilka dni :tak: Ważne że szczęśliwe i zdrowe :tak:

anni ja serdecznie współczuję wyzwania dla kręgosłupa. Mój już wysiada powoli...

Hehe ja co wieczór myślę, że bardziej boleć kręgosłup nie może. Stwierdzenie zawsze się weryfikuje na następny dzień :-D:-D:-D...... może......!

reklama
Do góry