reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga dzieciątek

Wiesz co Esiu.Bo ja to kladlam Amelke na podlodzei mierzylam centymetrem od stopek do glowki(nie wiem czy bedziesz wiedziala o co mi chodzi)Do tego punktu na glowce gdzie jest gniazdo.A kuzynka postawila ją pod scianą,wyprostowala ,polozyla ksiazke na glowce,zaznaczyla punkt na scianie i zmierzylysmy.Nio teraz wiem jak to sie robi.po ludzku:-D

reklama
Wiktor wg moich pomiarów to knypek-ok 76 cm!!! ale ubranie na 92 cm wiec podejrzewam, że mam niezbyt dobry pomysł na mierzenie dziecka albo oszukany centymetr hehe. Waga 11 kg

elmaluszku a, czyli ja dobrze mierzę :-) Jeszcze z dzieciństwa pamiętam, że rodzice zawsze mierzyli nas przy futrynie i zaznaczali wyniki mazakiem - Piotruś też już ma "futrynę pamięci" ;-)

Elmaluszku-ja tez tak mierze Mikolaja ,stawiam go przy futrynie nie zawsze wyjdzie bo jemu to tak trudno ustac w jednym miejscy-bo pzreciesz traci swoj drogoceny czas.:-)

Esia-dobre "futyna pamieci":tak::-)

to ja tez mam taka "futryne pamieci" a raczej "sciane pamieci" :-) Moja Ala wazy okolo 12,2-12,3 kg nie mam zbyt dokladnych wynikow bo ustanie w miejscu 15 sekund to za trudne dla mojej niuni. Mierzy okolo 85-86 cm ale tez nie wiem na ile taki pomiar jest dokladny, bo jak juz robaczek stanie pod sciana to chociaz noga musi tupac :no:

A ja się zgapiłam i nie zrobiłam do tej pory "futryny pamięci", jakoś tak wyszło....

Nasze obecne wymiary, bardzo na "oko" to waga ok. 15 kg, wzrost hmmm, ubranka nosimy 98/104, więc raczej malutki nie jest Wojtuś.
Przy swoim kuzynie 1,5 miesiąca starszym, wczoraj jak się spotkali Wojtuś wygląda jak przedszkolak już:szok: o głowę wyższy i szerszy w barach :-D
Naprawdę mam dużo słodkiego ciężaru do dźwigania:tak:;-)

No Agik, Wojtek zawsze duży był.:tak: Pamiętasz jak na wakacjach mój Wujek myślał że on ma już ponad 2 lata?:-D
A Madzia dalej malutka. Nie mam "futryny pamięci" bo mi cholernica ucieka i nie daje rady nic zaznaczyć.:angry: No ale mam teraz taką sztywną miarkę z pracy i jak mi się Ją udaje dopaść to mierząc w locie mi wychodzi że ma jakieś 82-83 cm. Więc może nie jest tak źle.
A co do wagi, to teraz kompletnie nie wiem. Ponad miesiąc temu miała prawie 12 kg, potem 3 dni nie jadła przez tę jelitówkę i czułam na ręku że spadła z wagi, ale teraz zaczyna nadrabiać i je za dwoje.:-D

Ja niestety też gapa i nie mam futryny pamięci:-( Moja Wiktoria też jest wysoka jak Wojtuś, ubranka nosi na 104/110. Ja aż poszukałam swojej książeczki i niestety wzrost mam wpisany dopiero jak skończyłam 4 latka, mierzyłam 105cm, ważyłam 19kg. Ja nie wiem po kim ona taka wielka, ja jestem niska, mój M też nie jest za wysoki. Może po moim tacie albo po teściu:baffled: Ostatnio koleżanki mama myślała, że Wiki ma 3 latka:-D:-D:-D

Moja Zuzka nosi ubranka na 80-86. Tak więc Wiki i Wojtek chyba spooooooro są do przodu. Nie mogę uwierzyć, szok.
Dziś kupiłam Zu kurteczkę w lumpciu na 92 i rękawy dużo za duże. Na jesień, albo na przyszłą wiosnę będzie miała dopiero.
I kurtkę zimową ma na 9-12mies, czyli 80. Całą zimę w niej przelatała i jeszcze dobra.​

reklama
Pełen przekrój rozmiarów mamy ;-) Ale to fajnie - będą się mogli potem wg preferencji wzrostu dobierać :-D
Małgosia jakaś taka mikrusia jest - wciąż nosi rozmiar 62 i dopiero powolutku zaczynamy myśleć o większych rzeczach. Pewnie - jak Piotruś - ruszy z wielkością trochę później :tak:

Do góry