reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary w ciąży :)

Oj dziewczyny...
W pierwszej ciazy w dniu porodu mialam 5kg na plusie.
Teraz JUZ mam prawie 5kg! Tez czuje sie zle i grubo, ale co poradze...i tak staram sie kontrolowac bo nie jem po 18. Jak kg beda szybko rosly to zrezygnuje ze slodyczy, z ziemniakow, z chleba... jest z czego!
Ale mi chodzi tylko o wage teraz, podczas ciazy bo wiem, ze pozniej szybko schudne, mimo ze nie karmie piersia to jednak butle trzeba dawac i czlowiek cala prawie noc jest aktywny wiec kg leca z predkoscia swiatla...
Takze bez stresu!

reklama
Dziewczyny załamana jestem. Wróciłam od lekarza. DO grudnia nie przytyłam nic a teraz w 3 tygodnie 4,5 kilo, masakra. Jak ak dale pójdzie to spokojnie do setki dobiję :-(
Kikolek były święta i pewnie przez to, nie martw sie. Mnie tez teraz przez 2 świąteczne tygodnie przybyły 3kg, ale niestety nic juz na to nie poradzę :(

Jak nie przytyc w ciazy?Nie da sie nie przytyc ;-) Jak nie przytyc za duzo,oto co mowia u nas:
wiecej warzyw,mniej soli,regularne jedzenie,mniejsza ilosc weglowodanow,smazonego i ograniczenie slodyczy do minimum.Z niczego nie rezygnowac,ale wszystko jesc z duzym umiarem.Czy to swieto,czy zwykly dzien.
Nie jemy za dwoje,jemy dla dwojga a nasze posilki powinnym byc bogatsze tylko o ok.200kcal w tym okresie ciazy.
Dukan,to dla mnie "wujek zlo",wiec sie nie wiecej nie bede o nim wypowiadala.
Fiore "wujek zło" to idealne określenie Dukana, ja też nie popieram tego typu diet.
Ja przez swieta tez 2 kg na + :-(, faktycznie trzeba zapomniec o slodyczach ale jak sie od nich powstrzymac :shocked2:

Dołączam do tych, co planują odstawić słodycze, bo to moja zguba, a od Świąt się opanować nie potrafię:zawstydzona/y:
To ja też dołączam do klubu dziewczyn odstawiających słodycze :) Bo zaczęła mnie przerażać perspektywa zbyt wielu nadprogramowych kg...

właściwie czym my się przejmujemy ? jesteśmy przecież w ciąży ... nie ma takich kobiet co w ogóle nie tyją w ciąży.Co ma być to będzie .uważam ,ze powinnyśmy nasze kg pokochać w obecnej chwili tak samo jak rosnące brzuszki;)

ja np kocham swój duży brzuszek i czasem jak wydaje mi się mniejszy to się wkurzam.. a co do atrakcyjności.. no np przeszkadza mi to,ze w uda mi poszło i przez to tez mam kompleksy i tak samo jak u ciebie Martusia mój S zapewnia mnie,że ciąża mi służy i tak dalej ....
Pieszczoszka w pełni się z Tobą zgadzam mnie tez wszyscy mówią, że wyglądam uroczo. Zresztą sama uważam, że kobiety w ciąży wygladają pieknie :)

Ja od początku ciąży przytyłam ok. 8 kg. Teraz ważę 65 kg, przybyło mi w boczkach i udach no i brzuszek. Wcześniej miałam niedowagę więc nie wyglądam źle.
Muszę też ograniczyć słodycze, bo ostatnio chyba tylko na nich żyję. Czekolada, lody, ciastka pochłaniam jak odkurzacz.
Pamiętajmy, że musimy jeść dla dwóch a nie za dwóch!
Annte gonie Cie w tych kg :) Po dzisiejszym ważeniu musze się przyznać do 7kg i przekroczeniu 60kg. Dzis waga pokazała 62kg. Ciekawa jestem czy to tłuszcz czy mój ogromny brzuszek, który sie w końcu ujawnił i to porządnie ;)

Cześć Wam wszystkim! Ja jestem osobą niską bo 153 cm w kapeluszu :) a moja waga wyjściowa to prawie 55 kg. Teraz jest już 60 kg, ale odstawiłam słodkości, które pochłaniałam na początku ciąży i narazie waga stoi od 3 tyg :) dodam że w ogóle nie miałam mdłości i wymiotów, także początkowy lekki spadek wagi mnie ominął :) pozdrawiam Was i będę zaglądać!

Zazdroszczę dziewczyny. Ja niby chodzę w swoich ubraniach przed ciąży, ale po dzisiejszym ważeniu jestem 8kg na plusie. Zaczynam się bać...

Ja sie mieszcze w normie - jesli chodzi o przyrost wagi, bo startowa niestety sie nijak nie miesci w normie :( 22 tydzien zakonczylam z 2.7kg na plusie (wg tabelki dla osob z BMI powyzej 30 w 22tyg powinno byc 2-4kg).

waga22tydz.JPG

Załączniki

• waga22tydz.JPG
    waga22tydz.JPG
    42,7 KB · Wyświetleń: 64
Ostatnia edycja:
reklama
Ja sie mieszcze w normie - jesli chodzi o przyrost wagi, bo startowa niestety sie nijak nie miesci w normie :( 22 tydzien zakonczylam z 2.7kg na plusie (wg tabelki dla osob z BMI powyzej 30 w 22tyg powinno byc 2-4kg).

A masz gdzieś taką jakąś ładna tabelke, ile można przytyć w poszczególnych tygodniach z BMI powyżej 30?

Do góry