reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wzrost styczniowych maluszków

U nas dokladnie na skończone 5 m-cy jest 8600g i 71cm :tak::-D;-). Na siatkach musze sprawdzić, to potem dopiszę.

na centylach; waga powyżej 75, a wzrost powyżej 90

Wklejam link fajnej stornki do spradzania siatek.
http://siatkicentylowe.pl/

Ostatnia edycja:
reklama
no ja się zastanawiam od pewnego czasu nad prawidłowością pomiarów wzrostu mojego dziecka :confused2:
Skrzat sie urodził z wynikiem 52 cm.
ja go sama nie mierzę, bo nie umiem.
na kontrolnej wizycie przy okazji drugiego szczepienia poprosiłam pediatrę o zmierzenie go.
jak to możliwe ?
czy można urosnąć aż 17 centymetrów w przeciągu 3 miesięcy.
w zeszłym tygodniu, przy okazji 3 szczepienia poprosiłam o ponowny pomiar.
naniosłam te wyniki na siatki centylowe, które podlinkowała pysia.
jesteśmy poza siatką :szok:

===
z wagą ładnie i równiutko - posuwamy się po 25 centylu.
4 miesiące i 27 dni: 7294g

Aga my z wagą też na 25 centylu wciąż...a ze wzrostem na początku równo 50 centyl(55cm)a od 2 miesięcy jesteśmy na 95...też się już zaczynałam martwić, ale jesli teraz będzie sobie szedł po 95 centylu to po prostu w pewnym momencie wystrzelił i teraz już idzie własnym torem..tak mi się wydaje...

reklama
jeśli chodzi o wzrost to jest to bardzo ogólna informacja.... zależy kto mirzy i jaką metodą:eek: w anglii kładą malucha na macie z miarką i prostują nóżkę robi to pielęgniarka środowiskowa...przy porodzie mierzą miarką po wszystkich zgięciach od czubka główki do pietki, a niektórzy do środka stopy...:confused2::confused2:
wyobraźcie sobie, że mój mały urodził się 59 a jak go pielęgniarka środowiskowa mierzyła w 2 tygodniu to miał 56.... jak miał 3 miechy miał 66-matą a prawie 2 tygodnie później jak go inna mierzyła 74 ( w ciągu 2 tygodni skacze mi po siatce jak szalony)ja nie wnikam... patrze jakie ciuszki nakładama....i weryfikuje to co te baby zmierzyły 68 za małe <to 66 nie może miec> a 74 jeszcze ponosi z dwa tygodnie........to pewnie ma 72
nie ma się co martwic jak dziecko zacznie chodzic to wtedy będziemy wiedziec na 100% ile urosło... stanie samo i prawdziwy :rofl2:wzrost się zobaczy, a nie zafałszowany...:laugh2::laugh2:
a tak wogóle to jak dziecko wystaje za siatke to teoretycznie oznacza, że nie ma od niego większych dzieci.. a właściwie to jest tak wielki,że jakieś x wyższy od najwyższych....:-D:-D:rofl2: musi byc błędny pomiar.... albo błędne siatki... no nie weim już sama....

Do góry