reklama

waga niemowlaka

Cześć Ema87,

Nie przejmuj się z ta waga niemowlaków to nie prawda ze czym większa to to lepiej . Ja jak się urodziłem to ważyłem 2650 w terminie i wyrusz ze mnie nie mały facet 180cm 85 kg , Moja pierwsza córcia 2900 a druga 2600 . Wszyscy z masa przy minimum skali albo ponizę a wzrost prawie w górnej granicy Michalinka ma prawie 4 mc a wazy prawie 5 kilo i ma 70cm a niektóre niemowlaki po 9 kg smoki na mleku modyfikowanym nawet nie wyglądają jak ludzie tylko napompowane pasza indyki . Karm piersią i nie daj tuczyć malucha na sile by dorównać skali w usa . Sama wiesz jak wyglada tamto społeczeństwo
Ja znam na mleku modyfikowanym szczuplejsze niz te piersiowe. Nie ma reguły. Poza tym moje urodzone duże a też są szczupłe.

reklama
Nie martw się :) i nie porównuj swojego Maluszka do innych dzieciaczków. Na pewno będzie zdrowy i idealny :)
3 kg to waga w normie. A tak poza tym pamiętaj że to tylko szacunkowa waga i wcale nie jest powiedziane że akurat taki się urodzi. Mój pierwszy synek został oszacowany przez lekarza na 3200 a urodził się 4000 i 58 cm (urodzony w 40 tyg). Drugi synuś 3100 i 54 cm rodzony w 35 tyg.
Pozdrawiam i szczęśliwego rozwiązania :)

Moja corcia wazyla 2900 i 51 cm :) ur w terminie. Ja karmie mm i mala ma pol roku i wazy 7700 szwagierki mala ma 4 miesiące i wazy 7400 a urodzila sie z waga 3200i karmi piersia.wiec na moje dziecko mm nie dziala jak PASZA.

I jak lezalam na sali juz po porodzie to rodzily sie dzieci albo 3kg i ponizej albo juz 4kg :) nie bylo jakos po srodku np 3500 czy cos.wiec nie przejmuj sie.waga jest ok.jedna doktorka powiedziala ze wazy 3400 w37tc a przy porodzie inny lekarz ze wazyc bedzie 2600 :) duza rozbieznosc :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry