reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

reklama
Co do biustonoszy to ja zawsze miałam problem z dobraniem rozmiaru gdyż zawsze te ładne to na małe biusty, a większe to już jakieś takie nieforemne, że cycki okropnie wyglądają... Dziś właśnie byłam na zakupach i kupiłam sobie po prostu taki top, jakby biustonosz sportowy. Nie ma żadnych szwów, drutów, nic nie uwiera i biust ładnie trzyma. Naprawdę fajna sprawa.

Ja sobie na początku ciąży kupiłam 2 biustonosze ciążowe mamabel triumpha, one są bardzo wygodne i rosną w miseczkach i w obwodzie :-).
http://www.mjakmama.pl/index.php?m=sekcja.php&id_nadsekcja=12
http://www.triumph.com/pl/page_3261_Kolekcja.php
mi się udało wynaleźć w sklepie internetowym po 60zł ale widzę, że poszły w górę troszkę.
W tamtej ciąży miałam ten biustonosz Anita ale teraz mi trochę szkoda kaski było a okazało się, że ten triumpha jest równie wygodny :-).

Ostatnia edycja:
Co do biustonoszy to ja zawsze miałam problem z dobraniem rozmiaru gdyż zawsze te ładne to na małe biusty, a większe to już jakieś takie nieforemne, że cycki okropnie wyglądają... Dziś właśnie byłam na zakupach i kupiłam sobie po prostu taki top, jakby biustonosz sportowy. Nie ma żadnych szwów, drutów, nic nie uwiera i biust ładnie trzyma. Naprawdę fajna sprawa.

Ja też jeden taki top mam, zadowolona jestem:-)

Dziewczyny ja na codzień zmagam sie ze sporym obciązeniem na klatce piersiowej, teraz w ciązy dodatkowo trochę doszło... Sporo czytałam na ten temat i powiem Wam - wieść niesie, że większość kobiet tak naprawdę nosi źle dobrane staniki...
polecam Wam lekturę:
Stanikowo poradnikowo
http://stanikomania.pl/pliki/Piersiowka.pdf
Stanikomania!

Jagoda - ja ogólnie jestem fanką Triumpha i Feliny... ale niestety Triumph zawodzi mnie na całej linii jak chodzi o biustonosze dla ciezarnych i dla mam.... nie wiem czemu ale przypominają mi one dwa połączone worki kartofli, a przecież ciężarna czy młoda matka to w dalszym ciągu kobiety! Gdzie jakieś fikuśne koroneczki? :-)
Podoba mi się bielizna typu mama polskiej firmy Alles. Niestety nie nawykłam do kupowania przez sieć, a na śląsku nie spotkałam sklepu który oferowałby ich produkty... same zobaczcie:

http://www.alles.pl

ABeJa koleżanka mi poleca te biustonosze Alles do karmienia, ja akurat nie przepadam za koronkami :-), ale podobno te są mega wygodne.
Ja na początku kupiłam też biustonosz ciążowy mathercare, to dopiero była porażka, twarde, grube, bawełniane, czułam się jak w chełmie i szybko się go pozbyłam. Dla mnie przede wszystkim liczy się wygoda chodzenia :-).

Ja będę musiała sobie kupić do karmienia biustonosze, bo prawie wszystkie oddałam a ten jeden co się ostał to prawdę mówiąc nie za ciekawie wygląda po tylu latach.
Tylko czekam, bo nie wiem ile urosną a wszystkie moje znajome musiały odmieniać biustonosze bo kupiły wcześniej w ciąży i za małe rozmiary i tak myślę, że kupię co najwyżej 2 na początek bo jak znam życie to po ustaleniu karmienia biust zacznie spadać w dół z rozmiarówką tak jak poprzednim razem, to nie ma co szaleć na góra 3 miesiące.

Jeśli o mnie chodzi to odradzam biustonosze do karmienia Naturany takie twarde bawełniane chełmy. Lubię jak biustonosz ładnie dopasowuje się do ciała.

Ostatnia edycja:
Biustonosze do karmienia... zazwyczaj bezpłciowe takie, bezbarwne, brzydkie zwyczajnie! Żadnej kobiecości... żadnego seksapilu... cycki w nich wyglądają okrutnie! Jakoś mam wrażenie, że piersi nie podtrzymują, mam w nich sutki na dwie różne strony świata skierowne... BLEEE

Szukam 75DD, a nawet większej miseczki, wszystko zależy, jak jest uszyta.. Niektóre są, hm, wąskie, ale głębokie, inne mają za bardzo wyciętą miskę, a ja nie lubię jak mi się wylewa. Muszę mieć szeroką, żeby cały cyc się zmieścił ;-) Sportowe są ok, ale nie pod każdą bluzkę można taki założyć. Koronki ładnie wyglądają, ale zaraz zaczyna coś drapać i uwierać..
Na zakupy przez internet też się nie piszę; ja muszę pomacać i przymierzyć, poukładać piersi i pomachać rękoma :-D Rozmiar rozmiarowi nierówny...
Czeka mnie jeszcze kilka wypraw po stanik idealny; kiedyś go znajdę.. :-D

reklama
cyniczna ale przynajmniej już do karmienia ustawione są jak na różne strony świata ;-). HAHAHA.

Do góry