reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Przez całą ciąże przytyłam 14 kg, od 58 do 71,9 na porodówce. Wzrost 173 cm. Biust z 70D przeszłam na 75E. Po zakończeniu karmienia piersi wróciły do poprzedniej rozmiarówki, a ja -4 kilo.

reklama
Ja przytyłam 6 kg w 36 tyg, więc nie najgorzej, ale piersi mi urosły z 75C do 75F-G, ciekawe ile jeszcze przybędzie jak zacznę karmić. A wagą nie można się za bardzo przejmować, to sprawa indywidualna a po porodzie łatwo można zrzucić:-)

Ja może troche nie na temat wagi w ciąży konkretnie,.Ale mam pytanie . Planuje zacząć starania o dziecko pod koniec grudnia 2009 /na początku stycznia 2010. Przed tym chciałabym schudnąć i to sporo bo ok 8 do 10 kg. Czyli miałabym ok. 4 miesiące na dietę. Oczywiście rozsądną, mam zamiar skonsultować się z dietetykiem. Ale czytałam ,że dwa mies przed ciązą nie powinno się odchudzać.
- Co o tym myślicie?

Tak , ale nadwaga też nie sprzyja i może prowadzic do innych problemów zdrowotnych w ciąży.:-( Chcę schudnąć, to zn. zrzucić zbędne kilogramy- bo nie wyobrażam sobie siebie- jak waże 100 kilo.:szok: w ciązy można spokojnie pzytyć z 15 kilo. A ja już teraz waże 85 kg:baffled::-:)szok: Zrzucić 8 kg jest łatwiej , niż 20 albo więcej. wole teraz zrzucić zbędne kilogramy żebym mogła w ciąży spokojnie przytyć - tyle ile trzeba.

Tak , ale nadwaga też nie sprzyja i może prowadzic do innych problemów zdrowotnych w ciąży.:-( Chcę schudnąć, to zn. zrzucić zbędne kilogramy- bo nie wyobrażam sobie siebie- jak waże 100 kilo.:szok: w ciązy można spokojnie pzytyć z 15 kilo. A ja już teraz waże 85 kg:baffled::-:)szok: Zrzucić 8 kg jest łatwiej , niż 20 albo więcej. wole teraz zrzucić zbędne kilogramy żebym mogła w ciąży spokojnie przytyć - tyle ile trzeba.

kochana tu chodzi ze jak nawet teraz schudniesz to w ciazy przytyjesz tyle jakbys wogole nie chudla....
bo tu chodzi o hormon ktorysprawia ze twoj metabolizm jeszcze bardziej sie spowolni, a w ciazy przeciez nie bedziesz se odmawiala???....

ja mialam 14 kg niedowagi... i powinnam sie bardziej obawiac, a jestem spokojna... jak ma byc dzidzi to bedzie :D!!

No właśnie o to chodzi, że to co schudnę to przytyje w ciąży i wyjdzie na to samo i tak ma być. :-)Bo jak nic nie schudne przed- to przytyje 85 kg( waga wyjsciowa) plus dodatkowo z 10 albo 15 kg na ciąze.
I oczywiście ,ze nie mam zamiaru się głodzić w ciąży i odmawiać sobie wszystkiego.:szok: I wiem, dlaczego się tyje w ciąży i jak działają hormony, tego mi nie trzeba wyjaśniać.

reklama
Do góry