reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

onanana - ja równiez czuje sie mniej atrakcyjnie niż dawniej, grubo, choć musze przyznac, ze jak narazie wszystko idzie mi ' w brzuszek' :)
Co do dotykania brzuszka przez swojego faceta, to przeciez wlasnie wtedy powinnas czuć się bardziej atrakcyjna! Mój facet często się do niego przytula, a nawet mówi :p
Pogadaj ze swoim, opowiedz mu, kiedy maluszek słyszy, jak przyzwyczaja sie do głosu tatusia i mamy, a kiedy urodzi się, udpokaja się słyszajac je :) moze to spowoduje, ze bedzie chcial do niego mówić :)

aneczka - jesli chodzi o piersi, to mój facet równiez nie moze nadziwic się, jak bardzo urosły :p sama jestem zdziwiona, zwłaszcza, ze wczesniej równiez były maleńkie.
a jak u was z rozstępami? pojawiaja się?

reklama
Gabryś- ja stawiam na wygodę, ale nie też taką na maksa, że chodzę w dresie, bo nakładam leginsy do tego jakieś bluzko tuniki koszulowe z różnymi akcentami w róźnych kolorach , sukienki nosze :) oczywiście nie ze szpilkami tylko balerinki, nie mam za wielu też ciuchów, bo w swoje spodnie to mogę pomażyć żeby się zmieścić, bo przytylam 10kg. Staram się ubierać zawsze inaczej jak gdzieś idę, oczywiście w domu na wiosce nie widzę sensu strojenia się i malowania, ale na miasto zawsze się ubieram ładnie i lubie podkreślać swój brzuszek bardzo :)
Rozstępy troszkę mi wyszły na tyłku, ale mam to gdzieś w końcu będe mamą.

Onanana- też pomimo brzuszka widzę oglądanie się mężczyzn za sobą :) miłe to jest, dzięki temu też czujemy się nadal atrakcyjne...

Aneczka87-Mój też jest zachwycony moimi cycuszkami :p

Gabryś w takich codziennych sytuacjach to on gada i przytula, daje buziaki itd.czasem muszę mu przypomnieć o naszej królewnie, bo mój mąż z natury nie jest zbyt wylewny, on jest nawet nieśmiały i widzę że głupio się czuje kiedy ma gadać do brzucha. Źle to ujęłam, bo chodziło mi o to, ze w sytuacji intymnej jak dotykał mojego brzucha to jakoś tak nieatrakcyjnie strasznie się wtedy czułam. A piersi też mi dosc urosly, choć asze mialam takie dobre B a nawet C i powiem szczerze że jesli chdzi o rozmiar to lubiłam swój biust- nie był ani za mały ani za duży. A teraz mnie denerwuje że co ubiorę to na pierwszym planie te cycki... heh... kobiecie nie dogodzisz;-)

a mój mąż lubi gadać do brzuszka i go masować :p wczoraj pozwoliłam sobie na co nie co nie przeszakadzało mi, że trzyma za niego :) może robi to, bo chcę być pewniem,że maleństwa nic nie ugniata ;)

andrzelika - ja już zanim zaszłamw ciązę, to uwielbiałam legginsy wszelakie, wiec teraz nadal w nich chodzę, więc widze ze mamy podobny styl ubierania. Nieraz chcialoby się ubrac spdóce, z wyzszym stanem, a tu brzuszek i nic z tego .. Szczerze, to mowi się, zeby wychodzić jak najwiecej w czasie ciazy, bo jak bedzie malenstwo, to nie bedzie czasu, ale przestałam miec ochote, kiedy wychodze i widze te wszystkie odpicowane chude dziewczyny ..
Ja równiez mam na tyłku rozstępy .. ale facet pociesza mnie, że ' on nic nie widzi' :p

onanana - rzeczywiscie, ja jestem zadowolona aktualnie ze swojego biustu, i nawet wczoraj mowiłam, że nie chciałabym wiekszego bo to juz czułabym sie dziwnie, no ale niewiadomo jak to bedzie .. widzę, że już wiesz, że bedzie dziewczynka! :)

ja uważam żeby czuć się atrakcyjnie to same musimy zaakceptować nasze ciało a w czasie ciąży ciało kobiety niestety się zmienia możemy podkreślić nasze najlepsze atuty strojem np. rosnący brzuszek, powiększający biust i czuć się dobrze a latem tym bardziej tyle jest pięknych sukieneczek, tunik jest w czym wybierać a panowie nie tylko zwracają uwagę na szczupłe panie bo te okrąglutkie też się podobają panom.

Gabryś ja takze sporo w legginsach chodzilam przed ciaza, a sa tez wersje legginsow dla kobiet w ciazy. Natomiast teraz w lecie zamienilam legginsy na alladynki i tuniki do tego. Czuje sie w tym bardzo wygodnie i atrakcyjnie :)

No i bardzo lubie sukienki, ale mam tylko kilka w ktorych fajnie wygladam z duzym brzuchem. Jednak zdecydowanie wole Alladynki rybaczki i tuniki do tego.

U mnie na osiedlu jest plac targowy a na nim cale mnustwo ubran a'la ciązowych. Ale i tak kupuje wiekszosc na allegro bo ceny o polowe nizsze a na aukcjach nieraz za kilka złotych (nowe!)

*** Extra GrzybeK 'S' MoDnA BluzkA na Ciąże *** (1711310556) - Aukcje internetowe Allegro
http://allegro.pl/zjawiskowa-tunika-ciazowa-l-super-mama-i1709514813.html

Oto jeden z przykładów :-)
Bluzka grzybek w rozm S raczej przyda sie po ciazy ale zalicytowalam te wieksze rozmiary biala i czerwona, oraz takie tuniki z długimi rekawami.

*** Marszczona TUNIKA ciążowa '2XL' New Style *** (1711310505) - Aukcje internetowe Allegro

Jak lubicie licytowac to zajrzyjcie na aukcje tego sprzedawcy.
Na "kup teraz" ma wysokie ceny, ale na aukcjach od 1zl i mozna kupic wlasnie w smiesznej cenie fajne ciuszki ciążowe :tak:

Ostatnia edycja:
mam tego grzybka, tylko białego, kupiłam go za 50zł u siebie w mieście ..
jak bede miala czas, to chce poszukac w necie jakis ładnych zestawów ubran ciązowych, co do czego ubierac, itepe :)
ogolnie to tez chciałam sie kiedys wybrac na rundke po krakowskich ciuchlandach, moze cos wygrzebać ciekawego, ale jakos nie moge sie zebrać, a czasem mozna znalesc coś swietnego.
Ktoras z Was tam kupuje? :)

reklama
Gabrys ja w Krakowskich ciuchlandach jak najbardziej tak ;) Przynajmniej w Hucie moge ci conieco polecic jesli chcesz.

Do góry