reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

Też widziałam na ig takie rolki, ale tu bardziej chodzi o przyszłość, że jak dzieci będą już dorosłe i pójdą na swoje, to będzie brakować ich obecności i choćby tego bałaganu, który jest niczym w porównaniu do pustego domu 🙂

Myślę, że to dużo zależy od stylu życia.
Np. moim dziadkowie faktycznie są takimi osobami, którym może się "nudzić" bo głownie siedzą w domu, oglądają TV, czytają.
Ale już np. moja mama jest od roku na emeryturze i ona cały czas jest w ruchu, ciągle z jej partnerem (on już od dawna nie pracuje) gdzieś podróżują, mają własną łódkę więc na tej łódce siedzą, chodzą po jakiś wydarzeniach kulturalnych itd. wiec myślę że generalnie nie tęskni za bałaganem, gotowaniem, małymi dziećmi itd.

Ale ja tak jak pisałam ostatnio na kreskach - mam teraz słaby humor bo właśnie dzisiaj mam jakąś tam imprezę i no jest mi wewnętrznie przykro, że nie mogę na nią iść :(
Tzn. jakbym się uparła to bym mogła, ale co to za zabawa jak wiesz, że Twoje dziecko tam płacze w domu

reklama
Myślę, że to dużo zależy od stylu życia.
Np. moim dziadkowie faktycznie są takimi osobami, którym może się "nudzić" bo głownie siedzą w domu, oglądają TV, czytają.
Ale już np. moja mama jest od roku na emeryturze i ona cały czas jest w ruchu, ciągle z jej partnerem (on już od dawna nie pracuje) gdzieś podróżują, mają własną łódkę więc na tej łódce siedzą, chodzą po jakiś wydarzeniach kulturalnych itd. wiec myślę że generalnie nie tęskni za bałaganem, gotowaniem, małymi dziećmi itd.

Ale ja tak jak pisałam ostatnio na kreskach - mam teraz słaby humor bo właśnie dzisiaj mam jakąś tam imprezę i no jest mi wewnętrznie przykro, że nie mogę na nią iść :(
Tzn. jakbym się uparła to bym mogła, ale co to za zabawa jak wiesz, że Twoje dziecko tam płacze w domu
Odpisze wieczorkiem na to 😉

Piękna taka "zasada/rutyna ", że robicie sobie takie wypady też z młodszymi a raz z starszymi, bo wtedy wypady są odpowiednie pod wiek każdego dziecka 😊
Natomiast ja z córką spałam dluuugo, do dzisiaj zasypia u mnie w łóżku i ją potem przenoszę do jej łóżka. I dla mnie to było i jest coś cudownego spać z dzieckiem, uwielbiam to 😍 bo wiem, że kiedyś to minie 😞
Wiem, że oni to bardzo lubia, a i ten czas sam na sam jest potrzebny im.
Teraz akurat mamy zaplanowana sobotę w związku z zaliczeniem już szkół więc wypad na nowo otwarte baseny, ale to już przyznam i ja miałam ochotę skorzystać 🤪

@93kora Czytałam, że marzą Ci się spineczki...ja po 6 latach długich włosów mojej córki mam serdecznie dość spineczek 😆
Ale....tu miała 7 miesięcy 😅Zobacz załącznik 1707721
O matko ile włosów 😍 piękności ! moja córka to ma takie piórka że ciężko związać, a liczyłam że będzie miała gęste włosy. Ja takie mam i narzeczony też, a ona takie liche póki co 🥲

O matko ile włosów 😍 piękności ! moja córka to ma takie piórka że ciężko związać, a liczyłam że będzie miała gęste włosy. Ja takie mam i narzeczony też, a ona takie liche póki co 🥲
Jak się młoda urodziła, to jej zdjęcia włosów cykali, bo się urodziła z włosem takim już dorosłym 🫣 na 1,5 roku miała do pasa...

reklama
Do góry