reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wątek główny

Felqua powody są dwa zasadnicze. pierwszy- marny los naukowców w Polsce=brak stabilności finansowej. drugi- poważniejszy i nieodwracalny- stara jestem:-(
Kasianka - mam pytanie jakim jesteś naukowcem lub Twój mąż? Bo teraz jest 7 Program Ramowy ...i można bezpośrednio zarabiać z UE . Trzeba złozyć projekt naukowy samodzielnie ...najważniejsze aby był nowatorski.... i jeden z programów szczegółowych nazywa się IDEAS (Pomysły) w 7 Programie Ramowym właśnie..to pozawala naukowcowi rozwinąc się i zrobić kariere w dowolnym ośrodku naukowym w Europie. I dostaje się za to całkiem konkretną kasę...jeśli będzie chciała uzyskać więcej informacji to napisz na priva....chętnie powiem co i jak . Polecam strone Krajowego Punktu Kontaktowego KPK :: Podstawy 7. PR :: Cele i bu

reklama
Dzisiaj Piotruś będzie dmuchał 3 świeczki

ma tort w kształcie piłki (połowy)

jak się obudzi to już będzie dziadek i ciocia - będzie zachwycony

a ja mam krótkie włoski :) zobacztmy czy sama dam sobie z nimi radę ??

mamaoli - niesamowite, jak to zleciało!!! Wierzyć się nie chce, że poród tuż tuż.
Iwka - tobie też już z górki!

azik - fotki poprosimy :)

karolkaz dzięki :-) o programie słyszałam co nieco, sprawa jest o tyle skomplikowana że moje laboratorium dostało już niezłą kasę (właściwie to bardzo dużą)tyle że nie ma w niej miejsca na wynagrodzenia dla pracowników:-):-)a zobowiązań do licha i ciut- ciut. ale w razie czego będę do CIebie pisać. Jestem fizykiem ciała stałego..

Kasianka - jestem pod wrażeniem ..:tak: jesteś niesamowita:tak: :tak: :tak: Twoje laboratorium dostało pewnie duża kase jeszcze w 6 Ramowym? .....tam były inne zasady...7 Ramowy jest korzystniejszy zdecydowanie bardziej :tak: :tak: :tak:a tu mogłabys mieć swój projekt i mogłabyś byś niezalezna.....:-D :-D :-D jakby co to pisz na priva chetnie pomoge....

Witam dziewczyny po krótkiej chwili. Mieszkanko mam malutkie, toteż ciepło w nim jak w saunie jakiejś. Uciekamy z niego, kiedy się da. Dużo spacerujemy, po prostu mnie nosi :tak:

Mamaoli już tak blisko ;-)
Iwka Ty też. ;-)

Ja też przyłapuję się za tęksknotą do maleństwa. Szanse chyba marniutkie:-( : mieszkamy osobno, daleko od siebie, no i wiek coraz popważniejszy ;-)

Kasianka A ile masz lat, jesli można spytać...

Witajcie mamuśki :-):-):-) To ja. Przepraszam za moją cisze w eterze,ale byłam przesycona BB. "Trochę" denerwowały mnie dyskusje toczone tu i czekałam,aż emocje opadną i .... zatęsknię za Wami :-D I oto jestem :-D

U nas wszystko ok, Karola fika jak koziołek :-) , ale jeszcze nie chodzi (tzn. trzymając sę, chodzi, ale sama nie chce). Ja w czwartek zaczęłam mega weekend i odpoczywam. Czekam na wakacje. :tak::tak::tak:

Odstawiam Karolę od piersi :-) Tzn. postanowiłam zakończyć nocne karmienie. Koza przeżyła bez najmniejszego trudu, ja tym bardziej. Teraz przesypiamy całe noce, jestem sam na sam z mężem w łóżku :-):-) Przyzwoitka śpi w łóżeczku :-). Budzi się raz w nocy, siada, a ja wstaję do niej i ją kładę. Odbywa się to bez żadnego "bólu" i płaczu.

Stęskniłam się za Wami :-D

Monika.g - super, że się znalazłaś :-)

Hejo ja tez po dlugiej nieobecnosci bo jakos i czasu mniej i te klotnie na bb.....
Kuba smiga jak szalony do przodu i do tylu nawet probuje. 12 zębolów ma i rozbojnik jeszcze większy niz byl.
A co sie stalo z wątkiem zdjęciowym.??

KingaP i nie dajesz Karoli nic do picia w nocy? JA tez odstawiłam Igę, ale daję jej raz (w nocy)mleko sztuczne. I czasem żałuję że cyca brak, bo to jednak wygodna sprawa...:-):-) może muszę ją bardziej "napchać "przed snem??może wtedy nie domagałaby się mleka nocnego...
Marlenka 34:wściekła/y:

reklama
Hej Kinga !!!! :happy:

gratuluję sukcesów "wychowawczych" :happy: :happy: ;-)

rzeczywiście można przesycić się dykusjami ... teraz na wątku urodzinowym:baffled:

Do góry