reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

to tak jak i ja! ja jeszcze powpisywałam imiona dzieci + mam w kalendarzu w pracy :-)

i wysłałam 2 kartki :-)
pamiętajcie dziewczyny, że do USA kartka z priorytetem idzie 7-10 dni!

za granice priorytetu nie ma co wysylac bo i on dziala tylko na terenie polski a potem idzie normalnie

reklama
za granice priorytetu nie ma co wysylac bo i on dziala tylko na terenie polski a potem idzie normalnie

Do Stanow trzeba wysylac piortytetem (zastapilo to dawna poczte to lotnicza, inaczej list idzie droga morska czyli ok 6 tygodni a piorytetem ok tygodnia.

Dziekuje za gratulacje. Naprawde potrzeba mi bylo takiego wsparcia:)
Niania dzis przyjechala, wiec na jutrzejsze usg tez bede mogla sie wybrac. Zastanawiam sie nad wyborem nowej opiekunki ale nie wiem czy warto szukac kogos bo w kwietniu wyjezdzamy na miesiac do PL. Co do tej mojej opieekunki nie mam pewnosci czy po powrocie z PL nie wykreci mi jakiegos numeru i czy sie pojawi spowrotem w pracy. Rozumiem ze mozna zachorowac albo cos sie stanie innego ale to juz trzeci raz w ciagu dwoch miesiecy kiedy nie pojawia sie przez kilka dni. Moze tez pamietacie jak po Swoietach nie przyszla wcale i zadzonila po 3 dniach.

Za granice, np do Irlandii obowiazkowo priorytet, bo idzie ponad miesiac!
A pozatym wlasnie sobie uswiadomilam, ze moi rodzice juz kilka razy nie dostali ode mnie kartek czy listow! Na poczcie chyba mysla,ze skoro zza granicy to moze jakas kasa jest w srodku i chyba otwieraja! :wściekła/y: No i teraz sie martwie czy aby wszystkie karteczki dojda! Do Jasia pytiowego wyslalysmy juz dawno i nie wiem czy doszla czy nie:confused: Kurcze, mam nadzieje, ze nie bedzie kichy zadnej!!:-( :-( :baffled:

Emcia, moje listy tez gina i tez sie martwie zeby wszytskie uodzinkowe doszly. Zauwazylam tez ze zwykle czesciej nie dochodza listy w kolorwych kopertach, dlatego wszytko wysyla w bialych.

a do mnie do Anglii jak wysylali priorytetem przesylki to szlo ok 2 tygodni a czasem nawet nie dochodzilo. wiec jak widze reguly na to nie ma :)

No to ja juz spakowana i gotowa do wyjazdu!! Jedziemy do Galway na zachodzie Irlandii. Wyjazd rano, wracamy w niedziele! Buziaki! Milego weekendu dla mamus i bobaskow!:-) :-) PA!:cool2:

do irlandii kupcie lotniczy(jakies 3zl)-mi zawsze dochodzily w cigau 3-5 dni
zwykly idzie ponad miesiac(kuzynka mi wysylalam szedl 5 tyg. a zaplacila 2,80)
pisze tak bo koszty tez sie licza,ale praktycznie roznicy nie ma

emcia milego wypoczynku!!!my chyba uderzymy w niedziele do corku

reklama
A mnie glupio ze sie nie zdeklarowalam do karteczowej akcji ,ale naprawde nie mam glowy za to sercem jestem z wszystkimi malutkimi solenizantami.

Moze to glupio brzmi , bo przeciez sa wsrod nas mamy ktore i pracują i sie ucza i do tego caly dom plus bobas na ich glowach ale daja rade, ale mówie Wam pomimo ze siedze z mala w domu to jakos brakuje mi czasu , moze dlatego ze nie mam jej z kim zostawic nawet na godzinke ,gdybym tu miala mamusie albo rodzine jakas...... no ale dobra bez uzalania sie . Nawet albumy Marysi ,które zaczelam lezą odłogiem.
A zawsze to ja w rodzinie bylam od kartek na roznego rodzaju okazje i bardzo to lubilam.:-(

Dalej nie bylam u gina ani na usg i sie zaczynam denerwowac i myslec o tym caly czas...
U nas mrozy straszne (tzn. jak na tutejszy klimat ) i siedze z mala w domku a i tak nie mam czasu na BB, co za czas:tak: .
Za to jeden plus ze mąż Marysię usypia od niedawna i jedno z glowy;-) .
Wysypka zniknela i dalej nie wiem z czego to moglo byc:no: .

Tak z tymi listami to jest roznie , ja wczoraj kartke na swieta Bozego Narodzenia dostalam od kumpeli:szok: .

Pozdrawiam

Do góry