Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
tyle że my mamy trochę na sumieniu-iga jada słodycze i pije z butelki...z myciem było kiepsko,teraz robię tak jak Kinga- na siłę- i jest coraz lepiej, czasem nawet sama chce myć..lolcia giga też ma żółtawy nalot przy dziąsłachtyle że my mamy trochę na sumieniu-iga jada słodycze i pije z butelki...z myciem było kiepsko,teraz robię tak jak Kinga- na siłę- i jest coraz lepiej, czasem nawet sama chce myć..
ale ja mam wrażenie że u nas ten nalot po myciu znika...
a problem kolejny-jak podawać dziecku smectę żeby wypiło?????(tu raczej na siłę się nie da- za dużo) Iga ma biegunkę drugi dzień i gorączkę do 38 prawie...
) Próbowałam metodą KINGIP, ale wrzask, wyrywanie + obawa, że więcej szkody z tego będzie, bo szczoteczka wędrowała po dziąsłach, policzkach itp. Teraz próbuję np. z lusterkiem, albo udaję, że szczoteczka i ząbki się cieszą, jak się je myje. Mam nadzieję, że w końcu zaprzyjaźni się ze szczoteczką (??)
;-)....koszt tubki małej ok 30 zł ..starcza na długo ...tylko tu dziecko musi umiec wypluć ten żel po zakończeniu aplikacji ...Lolcia - a spróbuj spytac lekarza ...czy nie lepiej byłoby stosować przez kilka tygodni żel elemxa przeciw próchnicy ...mnie takie smarowanie pomogło ...to jest taki żel ktory nam powinnien kojarzyc się z fluoryzacją w szkole;-)....koszt tubki małej ok 30 zł ..starcza na długo ...tylko tu dziecko musi umiec wypluć ten żel po zakończeniu aplikacji ...
U nas Antek broni się przed myciem zebów ..jest krzyk i gryzienie szczoteczki ...ale metoda tak jak u Kingi juz od dłuższego czasu pomaga ...ja to robie bez żadnego wyrzutu sumienia ...poniewaz ja jako dziecko mialam próchnice ...i aktualnie także mam wielkie problemy z próchnica ..mimo że wydaje na srodki do pielegnacji zebow mnostwo kasy ...a uzywam tylko elemex i Antosiowi także stosuje ...według stomatologów ..to najlepsze rozwiązanie ze wzgledu na amino fluorki

. Chciałam ostatnio je wybielić ale musiałabym najpierw wymienić wszystkie plomby (a trochę ich mam
), poza tym mam z przodu dwa martwe zęby, które się nie wybielą
Okazało sie, ze chyba mam nietypową budowę kanałów, bo coś mnie ciągle boli, a jedynym sposobem jest zrobienie zdjęcia rentgenowskiego - co mogę zrobić dopiero po rozwiązaniu, więc chodzę z opatrunkiem i co miesiąc siedzę na fotelu stomatologicznym i zmieniamy ten opatrunek 
), ma w buzi jakiś dziwny zapach. Staram sie oglądać jej paszczę i ma bielutkie ząbki, nieraz wydaje mi sie, że jakiś żółty nalot też jest, ale wtedy szczotkujemy jeszcze. Sama nie wiem co myśleć. Niedługo sama będę u dentystki, to jej zapytam co to może być, czy to zapach od ząbków, czy z gardełka 
- zębowy