reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

Ewa ja w sumie też nie doczytałam jeszcze z tej książki tego co chciałam. wiem, że do masy cukrowej są jakieś specjalne kleje cukrowe, żeby się wszystko trzymało :-D no i nie wiem jak w Pl, ale tutaj jest tyle barwnikow, że można z masy zrobić każdy kolor...

no i nie robić masy cukrowej na kremach śmietanowych - no ale ty nie robisz śmietanowego więc to tylko taka moja uwaga jak by ktoś chciał się bawić :-)

reklama
Dziewczyny, a co się z tą masą cukrową potem robi - w sensie po zdmuchnięciu świeczki? Zjada, czy zeskrobuje i wyrzuca? Bo dla mnie to i owszem - ładne, ale mało apetyczne :eek:

cwietka jak ktoś lubi cukier to niech sobie zje hehehe no i własnie w tym problem, że jadalne to jest, ale mało kto to je... małż ostatnio mi cały czas mówi, ze on woli jakiś dobry tort czekoladowy, śmietanowy czy z masą budyniową i ładnie go ozdobić, a nie chce żebym się bawiła masą cukrową bo i tak tego pewnie nikt nie zje. no a on z tych co wolą dobre smaki niż wygląd.

To ja chyba podzielam zdanie Twojego męża :-D Też wolę jadalne ozdoby. Ja planuję po prostu jasny tort i ciemne napisy - ciemne od kakaa/czekolady. Zjadliwe to będzie na pewno :-D

ja odnośnie napisów to się zastanawiam czy nie kupić literek czekoladowych (tak jak ewwe). już je ostatnio miałam w ręce ale stwierdzilam, że jeszcze mam czas i może mi się odmieni. ale chyba jednak tak zrobię. teraz tylko jakiś dobry krem do biszkopta i do tych czekoladowych literek jakieś inne ozdoby z czekolady i będzie si :-D tak póki co myślę hehe

gosia ja robię zawsze z tego przepisu i zawsze wychodzą
Wielkie Żarcie - Przepis - Amerykany jak z cukierni

co do ozdób to ja miałam kupny tort w kształcie motyla i go nie ozdabiałam, ale za to ozdabiałam inne ciasta (sernik, tort jedynka rolada bezowa) tzn kupiła motylki cukrowe i posadziłam je w przypadkowych miejscach na poszczególnych kawałeczkach ciast i kupowałam od babeczki która miałą różne właśnie literki i inne np roczkowe pierdółki, a motylki (kupiłam małe i średnie) były cudne. W takich pastelowych kolorkach.To ona: Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ewa pałeczki moze z lizaków???
A ja nadal nie wiem nic...
Musze usiąśc i powaznie sie zastanowić..UFO mi sie podoba..
Tylko ja bym ozdabiała lukrem plastycznym, chyba bardziej zdatny do amciania ;-)
I te pszczołki mi się podobaja...Mo dziecko nie ma ulubieńców..No autka i pociagi...I ostatnio kocha kopac piłke...Więc hmmmmmm.
Macie pomysla jak piłke zrobić?

reklama
cristal niby się może lekko rozpuszczać i psuć ta masa jak jest na kremie ze śmietany. osobiście nie próbowałam więc nie wiem. kilka osób mi to mówiło więc nie kombinowałam z takimi kremami.

bodzia jak ktoś lubi marschmallowsy to jest to chyba lepsze niż lukier plastyczny. ja osobiście ich nie lubię - tzn. tych irlandzkich nie lubię, w Pl te pianki są o wiele lepsze.

Do góry