reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek kulinarny

O kopytkach z cukrem to ja nie słyszałam. Ja preferuję a słono, mniam.
Dzisiaj u mnie chyba jakaś rybka, muszę pomyśleć tylko w jakim wydaniu.
 
reklama
w niemczech je sie placki ziemniaczane tylko na slodko- z cukrem i musem jablkowym- te wole akuraT PO NASZEMU na slono, za to kopytka z maselkiem i posypane cukrem- jak najbardziej he he!
 
ja na słodko to jedynie pierogi z owocami lub knedle a tak to wszytko sole..:-) mm a zjadła bym takich knedli..:tak:
 
a ja mam dzisiaj krokiety :) z pieczarkami i serem :) rewelacja ale nabrałam ochoty na kopytka z masełkiem oj susumali narobiłaś mi smaka
 
A ja już po obiadku były ziemniaki z koperkiem, schabowy i surówka z rukoli. Rukola to u mnie nowość, ale postanowiłam spróbowac jak smakuje i choć jest bardzo specyficzna to jednak dobra :-)
 
No to ładnie!Zaproponowałam przepis na faworki i...nie miałam go kiedy napisać!sorki dziewczyny:)
może jednak, któraś się skusi:
Faworki

1,5 szkl mąki
5 żółtek
łyżka śmietany
łyżka spirytusu lub soku z cytryny lub wódki
szczypta soli

2 paczki smalcu do smażenia

Całość trzeba solidnie zagnieść, wytłuc wałkiem i generalnie porządnie się poznęcać, później do lodówki na min pół godziny, następnie wyjmujemy po niewielkim kawałku, wałkujemy cieniuteńko, formujemy faworki i smażymy na gorącym smalcu. Rewela, zwłaszcza tuż po upieczeniu:-)

Ja nie używam smalcu w mojej kuchni, co proponujecie zamiast? Da radę jakoś bez smalcu? Generalnie wszystko smażę na oliwie z oliwek, ale to pewnie przy faworkach nie przejdzie...;-)
 
Tonya- moja tesciowa smazy na oleju roslinnym i wychodza dobre

ale mi narobilyscie smaka na pierogi...uwielbiam....najbardziej ruskie z masełkiem najlepiej osełkowym.zawsze tak jem....bez skwarek.ogolnie w moim otoczeniu kazdy sie dziwi ze jem pierogi z masłem...moze to jakis zwyczaj z innego regionu...
 
reklama
Do góry