reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

watek porodowy - tylko dla zainteresowanych :):)

Sanya - ja mieszkam na żoliborzu w tej chwili ale zameldowana jestem na miedzianej, żelazna to rejon miedzianej jeśli chodzi o szpital, ale mam też prywatną kartę do enel- med ( moja druga połowa na super socjal w pracy ) i tam jest też szpital, a współpracują z żelazną , więc ten szpital tak czy siak mi się " należy " z urzedu..:))
Co do CC, to chyba wolałabym go nie mieć ( może z oczkami jest ok), bo to jednak zawsze operacja mimo że jak piszecie blizna mała, ja w życiu nie leżałam w szpitalu , a jak pomyślę, że mieliby mnie ciąć ... to chyba nie chcę :)) , ale cóż martwić się na zapas nie będę bo to nie w moim stylu... Zawsze jestem dobrej myśli i nich tak zostanie..
A co do lewatyw i golenia --- lewatywa mi się nie bardzo podoba, no ale chyba jest potrzebna , a co do golenia, to latem zawsze sama się golę więc mi to nie przeszkadza w niczym..

reklama
chociaż powiem szczerze, że przed pierwszym porodem też chętnie czytałam wszystko co było z nim związane... szczególnie opisy dziewczyn, które miały już to za sobą...
hehehe, ja przed drugim też czytam, i czytam wątek marcóweczek żeby zobaczyć jak wyglądają pierwsze objawy, hehehe, czuję się jak pierwiosnka:cool2:

aniam- ja też mam prywatne ubezpieczenie w enel-medzie ale nie miałam pojęcia że oni współpracują :-):szok: to mnie pocieszyłaś bo już się zaczęłam zastanawiać co ja biedna pocznę (dziwnie to słowo "pocznę" brzmi w mojej obecnej sytuacji:-))

Ja się już wyleczyłam z moich obaw porodowo-zabiegowych :tak: jak będzie tak będzie najważniejsze jest żeby Żabka się urodziła bez komplikacji. Wogóle sama siebie teraz nie poznaję jaka się zrobiłam cierpliwa i wyrozumiała chyba mnie kto podmienił;-)

Wogóle sama siebie teraz nie poznaję jaka się zrobiłam cierpliwa i wyrozumiała chyba mnie kto podmienił;-)

noo... szykujesz sie do nowej roli:-) oj... mnie macierzyństwo też nauczyło cierpliwości... i pomyśleć, że kiedyś byle co potrafiło mnie z równowagi wyprowadzić:-)

Sanya - hormon hormon rządzi :-D Ja w ciąży też mega zlewka na wszystko :tak:
A niech się wali... na 100% u mnie to hormonalne :tak:;-)

Sanya, to zależy od pakietu , szpitale mój jarek załatwia już przez firme , a oni przez enel- med, tak trafił do szpitala na szaserów i do anina w tamtym roku, bo miał problemy z serduszkiem :)) ale już ok..
Co do tego wątku to jest super, miło poczytać o waszych doświadczeniach, i super że tak szczerze wszystko opisujecie i dzielicie się z nami najbardziej prywatnymi sprawami :))

ja jescze dopisze coś na temat wady wzroku - 2 .lata przed porodem miałam korekte laserową wzroku (likwidowali mi minusiki) i bałam się, że będe musiała rodzić przez cc a cały czas chciałam naturalnie - ale pojechałam do kliniki do kontroli oczyska przebadali i zgode na naturalny wyrazili - musze się dowiedzieć czy teraz też muszę to skontrolować ?????????

reklama
Aqua - jak miło Cię widzieć ;-) Dla pewności ja bym na Twoim miejscu poszła, prawdopodobnie wciąz nie będzie przeciwwskazań bo w tak krótkim czasie (2lata od narodzin Kubusia) wada nie powróciła, a juz na pewno nie w takim stopniu jak miałaś wcześniej....ale oczy ma sie tylko jedne...
Ja mam wadę wzroku, niewielką, tylko -1, ale pójde chyba do okulisty, bo cos mi sie zdaje, że ociupine mi sie poglębiła....
Ale mnie głowa boli......:no::wściekła/y::angry::-:)zawstydzona/y:

Do góry