reklama

Wątek PORODOWY :)

reklama
No Motylku to juz wiesz co to porod:tak: nie jest łatwo ale o wszystkim zapomina sie jak juz malenstwo wyskoczy z brzusia:-D
Nic mi innego nie pozostaje jak jeszcze raz POGRATULOWAC CŁEJ WASZEJ TRÓJCE ORAZ ŻYCZYĆ ABY MAŁA ZDROWO SIE CHOWAŁA!!!!

Tak wiec.....w poniedzialek mialam skurcze co 20minut i idszedl mi czop popoludniu.Pod wieczor juz byly co 10-15minut,a o 23 mialam co 7minut,ale kazali przyjechac do szpitala jak beda co 5.Wiec sie wykapalam i polozylam,a po 24 odeszly mi wody i szybko do szpitala:-D.Tam juz czekali,mielismy osobna sale,podlaczyli ktg no i chodzilam troszke.Skurcze nie az taki bol jak te krzyzowe,jak dla mnie byla masakra.O 5rano rozwarcie tylko 3cm:szok:.O 7rano przyszla anastazjolog i dala mi epidural,bo juz tracilam kontakt z nimi.Pozniej juz bylo lepiej.Co jakis czas tutaj podaja gas do oddychania,naprawde bardzo pomogl!!!Okolo 8czulam jak idzie parcie,ale kazali jak najdluzej przetrzymywac,zeby dziecklo zeszlo jak najnizej i ta faza byla jak najkrotsza.Takze moje parcie trwalo okolo 20-30minut i mala byla na swiecie!!!Od razu zapomnialam o bolu i bylo ok;-)!Popekalam,mam 3szwy tylko,takze ok.Jestem naprawde zadowolona z poloznej i pomocy,byly super!Moj W tez wytrwal przy porodzie,dobrze ze byl bo bardzo mi to pomoglo!TERAZ WAM ZYCZE LEKKICH PORODOW!!!
Życzenia przyjete ;-);-);-):-D:-D:-D Fajnie Karola, że możesz to już tylko wspominać:-D Jeszcze raz Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeszcze raz gratuluję, Karolina !

Dużo zdrowia i uśmiechów
Pisków, wrzasków i zabawy moc
Radości z tupotu malutkich nóżek
Łez szczęścia z pierwszego uśmiechu,
ząbka, słowa i kroku
Porozrzucanych wszędzie klocków
Przytulenia okrąglej główki
I uścisków małych rączek.

reklama

Nowe wątki

reklama