reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Myslalyscie juz w czym będziecie kapać maluchy? Pewnie większość w Oilatum, ale ja sie zastanawiam czy jak dziecko nie ma AZS ani uczuleń to warto przyzwyczajać je do emolientow? I sama nie wiem czy tylko parafina czy jednak jakieś olejki naturalne jak np w emolium lub czysty olejek migdałowy, by jak najmniej chemii było.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Skrzatq ja Sz na początku kapałam w Emolium bo dostałam w prezencie a potem już w innych ( nawet nie pamiętam jakich)
Firana jak emolium to chyba nawilżenie zbędne [emoji6]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzat moją Zuze Oilatum uczulało. U nas w szpitalu w tym kąpali i ona wracała cała w wysypce, a nie wiedziałam, że od tego. W pudełku ze szpitala była mała próbka kremu i jak ją posmarowałam było to samo. Dopiero położna środowiskowa mi powiedziała, że w szpitalu w tym kąpią.
Zuza przez to, że była przenoszona miała tragiczną skórę. Jakby wąż który ją zrzuca. Miała przez to odjęty punkt. Kazali ją całą smarować witaminą A. Na początku kąpałam w Emolium, póki ta skóra się nie zregenerowała, a potem już w Nivea.
Kupiłam na próbę Hipp jak już była trochę starsza, bo przyszedł mi kupon razem ze słoiczkiem, ale też strasznie ją uczulił i nie wiem czy to nie przypadkiem wina wyciągu z migdałów.
Teraz mam emolium. Nie kupowałam specjalnie, bo mam dla Zuzy na okres zimowy, bo jej skóra wtedy zaczyna szaleć, tak jak i moja zresztą.

Jestem w 32 tygodniu ciąży

Ja Julka w oilatum kapalam chyba dwie butelki później oilan a teraz to juz oby bylo duzo piany. A dla malej mam emolium

Jestem w 30. tygodniu ciąży <3

Ja mam emolium i oillan. Planuje kapac jednego dnia w jednym a drugiego w drugim. Albo na poczatek.emolium a poznirj oillan. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu oj tzn.myciu ;-)

Btw.dziewczyny czy zamierzacie myc dzieciatko codziennie? Rozne sa szkoly. W szpitalu w ktorym rodzila bratowa zalecali aby pierwsza kapiel zrobic nie wczesniej niz w 3 dobie zycia o_O w szpitalu tez wlasnie malego nie kapali.

No jak już napisałam u nas w szpitalu kąpali, ale jak wyszłam w trzeciej dobie to nie kąpałam wieczorem, a potem kąpałam co drugi dzień, tylko wieczorami przemywałam sam "dół". Codziennie kąpiele wdrożyłam jak były gorętsze dni.

No i dla pierworódek mam wskazówkę, żebyście były wyczulone na ciemieniuchę. Ja na początku nie wiedziałam co to i skąd to. Myślałam, że to osad po kąpaniu w emolium, ale w jakiejś broszurce wyczytałam, że ok.3 miesiąca może się pojawiać ciemieniucha i to u nas było właśnie to.

U nas oilatum od początku, w międzyczasie emolium próbowałam, ale wydaje mi się, że oilatum lepiej nawilża i ja już niczym nie smaruję po kąpieli. Na początku kąpiel będzie pewnie co 2-3 dni, w zależności od potrzeby, takie małe dziecko jeszcze się nie brudzi, a może być ciężko dwójkę ogarnąć, chociaż Małgosię dość szybko zaczeliśmy kąpać codziennie, bo ciepło się zrobiło, no ale teraz jesień i zima. Zobaczymy jak to wyjdzie, tak naprawdę całe to przygotowanie i sprzątanie po kąpieli więcej czasu zajmuje niż sama kąpiel takiego maluszka :D

reklama
Ja bede kapać codziennie chodzi o rytuał tak jak z Nimosiem i tez emokium na początek Oilatum tez mam , kremy na zimę mam emolium . A jak sie kapie w rmolientach to nic więcej nie trzeba smarować choc ja czasem jeszcze oliwka i tak a pupę obowiązkowo na początku teraz dużemu tylko po kupie nepanten . A wczesniej linomag ktory wlasnie przyszedł w mega paczce ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry