reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Tunia

masz ladniutki brzuszek :-) jak sie wogole czujesz?od ktorego tygodnia bylo dla Ciebie niemozliwe spanie na brzuchu?pytam,bo ja tylko na brzuchu zasypiam,inne pozycje sa dla mnie nie do spania,a wiem ze niedlugo juz bedzie wykluczone spanie na brzuszku,nie chce dzieciaczka zmiazdzyc:happy2: moj maz sie smieje i mowi,ze mi dziure w materacu wydlubie..:-p

galwaygirl fajnie,ze Piotrus prawidlowo sie rozwija,taka wiadomosc kazda przyszla mama pragnie uslyszec.Z tym ssaniem palca to sie nie martw,przeciez to jest tylko chwila z ciazy w ktorej lekarz zaglada do dziecka takze jest duzo prawdopodobne,ze akurat w czasie usg nie bedzie mial paluszka w buzi,my na ostatnim badaniu akurat widzielismy jak ssalo,a za doslownie 5 sekund juz wyciagnelo z buzi,dobrze ze lekarz zdazyl to uwiecznic,takze i Piotrus bedzie na pewno prawidlowo ssal:tak:

aneczko pewnie nadal ladna z Ciebie kobieta,nie marudz :-p ;-) ja na poczatku mialam problem z pryszczami na dekolcie,potem te dziwne plamki,teraz na szczescie nic nie ma,mama jak mnie widzi na zdjeciach to mowi,ze jeszcze lepiej wygladam jak przed ciaza,no ale to mama,co innego moze powiedziec,hehe:rofl2:

ja ogolnie dzis mam lepsze samopoczucie,od wczoraj koncentruje sie na brzuchu i czasami mam takie uczucie jakby pod skora cos mi chodzilo,ale nie mam pojecia czy to juz dziecko czy moze jelita,zaczal mi sie 20 tydzien lada moment beda pewnie kopniaki :) tu moj brzuchol,rosnie jak na drozdzach,w przeciagu 2-3 tygodni podwoil doslownie swoja objetosc :-)

DSC03016nn.jpg

reklama
Karwiczki no brzusio śliczny jest, no ale jak na 19tc to malutki, ja miałam dużo większy, już ukrywać nie dałam rady :szok:
Co do spania na brzuchu, to się nie martw, sama poczujesz, że już nie możesz tak spać, bo ja również głównie na brzuchu zasypiałam lub się budziłam, ale później coś twardego Ci przeszkadzać będzie. No a to co opisujesz, to na 99,9% są ruchy, przy drugiej ciąży wie się czego się spodziewać i wcześniej się je odczuwa, a raczej rozpoznaje. Już niedługo a będzie Ci brzuszek podskakiwał. Też chudzinka z Ciebie to będziesz czuła porządnie te kopniaczki.

galwaygirl

ja mojego brzuchola juz tez nie moge ukryc,chyba ze z rana jak jeszcze nic nie zjem,to wtedy bo jest troche mniejszy.No widzis,ja jeszcze jestem niedoswiadczona,to moja pierwsza ciaza i wyobrazalam sobie do tej pory,ze beda to od poczatku mocne kopniaki,ale chyba przesadzilam z oczekiwaniami,rozmawialam dzis z siostra ktora ma dwojke dzieci i powiedziala rowniez,ze to pewnie maluszek daje o sobie znac,jestem dzis dobrej mysli,jeszcze jak przyjdzie detektor to juz wogole bede szczesliwa :)))

Galway super, dzięki CI za tak dużą wypowiedź:) Rewelacja:) Tylko ten wózek, który kupiliście to ich nie ma na allegro, ale noże gdzieś w bydgoszczy znajdę w sklepie:) Musze poczytać , Mi zależy żeby był lekki bo na 4 piętro będę z nim wchodzić i żeby się składał żeby do auta wszedł. Reszty narazie nie wiem, ale się dokształce:)
Gratuluje udanej wizyty;) Tylko czekać na piękne rowiązanie:) Mam nadzieje,że do Nas zajrzysz po porodzie się pochwalić wrażeniami;)
Karwiczki chudzinko, ale Ty masz malutki brzusio :) Chyba taki jak mój w 14 tygodniu hehe:)

karwiczki brzusio cudny:-)
Mi tez kazdy mowi ze jak na 30 tydzien to wcale duzy nie jest nie wiem od czego to zalezy:-)
Co do spania na brzuchu to uwielbialam tak spac przestalam spac jak tylko zaczal mi sie brzuszek zaookraglac czyli gdzies 13,14 tydzien:-)
Teraz mi najwygodniej na lewej stronie z poduszka miedzy nogami:-D

chyba tuniu u kazdej jest inaczej,moja siostra do konca ciazy byla chuda jak patyk,a brzuch wygladala jakby miala przyklejony,talie nawet miala widoczna do samego konca,duzo pewnie tez od budowy zalezy no i ile sie przytyje :) co do spania na brzuchu to jeszcze moge bez problemu,ale teraz jestem w tej fazie co dziecko rosnie w szybkim tempie,to pewnie wkrotce nie bedzie to mozliwe,ale to nie jest najwiekszy problem,przyzwyczaje sie pewnie :)

dziewczyny jest tak pozno a ja rosol gotuje :) maz przyjdzie to bedzie zachwycony,ja tez z checia zjem :))

Cześć cioteczki :)
Co tam u Was słychać?
Karwiczki brzuszek rzeczywiście masz malutki jak na 20 tydzień, to ja mam większy :| ale uważaj jak Cię wypcha hehe ;)

Co do wózków to olaboga.. czasami sobie wchodzę pooglądać na rzeczy i tego jest tyle że mnie głowa boli :D a jeżeli chodzi o wybór wózków to wiem że nie będzie to takie łatwe :/ trzeba sobie spisać na kartce co jest najważniejsze .. no i listę potrzebnych rzeczy dla dziecka.

A mam szał na detektor :D co drugi dzień słucham sobie serduszka Młodego :) fantastyczna sprawa! galwaygirl - jak to jest: im dziecka jest większe to jest łatwiej czy trudniej znaleźć serducho? Ja nie mam problemu z wyszukaniem ale jakbym nie umiała to chyba bym zwariowała :|

A dzisiaj dzień wolny, jak ja to lubię :)
Popołudniu jadę do przyjaciółki w odwiedziny a potem na urodziny do chrześnicy mojego męża.

Także bawcie się dziewczynki :* zajrzę do Was wieczorem

hej dziewczyny,widze ze tez przycichlyscie i tylko Natkusia dala o sobie znac :)

Natkusiu a myslisz,ze nie za maly ten moj brzuch?bo kazdy mi to mowi.Ja mialam w sumie plaski przed ciaza,byl nawet tez wycwiczony(duzo trenowalam przed urlopem)a ponoc wtedy na poczatku miesnie tak szybko nie ulegaja i nie wiotczeja,przez to nie wypycha na poczatku od razu.

Tak wogole dziewczyny to ja chyba czuje juz po malutku lecuitkie ruchy dziecka!NIe jestem az tak pewna czy to one,poniewaz pojawiaja sie bardzo nieregularnie i jeszcze niezbyt czesto,ale szczegolnie wieczorem jak juz siedze lub leze na kanapie to wtedy pojawiaja sie dziwne bulgotania w brzuchu,jakby od czasu do czasu cos pod skora mi chodzilo lub plywalo,nie potrafie tego okreslic,bo nawet jak mam pierdnac:sorry::rofl2: to to powietrze przechodzi bardziej w srodku niz pod skora no i zaraz wychodzi,sorry :p....:-p a wlasnie przy tym nic sie nie dzieje,to uczucie mam tak w okolicy pepka i pod pepkiem,mam nadzieje ze to ruchy,ale wczoraj np.prawie caly dzien nic nie bylo tylko wieczorkiem ze 3 razy cos mi przeszlo pod skora,to juz sama nie wiem.

Jak tam u Was z brzuchami,jak sie czujecie?Jak z wizytami,pamietam ze ktoras z Was ma 9.stycznia ale nie wiem dokladnie ktora,przepraszam:sorry:

Zycze Wam udanego weekendu i mam nadzieje na odzew,szczegolnie od Agagu​,mam nadzieje ze o nas nie zapomnialas!!!

Cześć dziołchy :)
Karwiczki masz malutki brzuszek ale to pewnie Twoja uroda :) któregoś dnia jak Cię wypcha to będziesz w szoku :D Mnie wypchało któregoś ranka i mam wrażenie że z tygodnia na tydzień rośnie :] ale ja też do płaskich brzuszków nie należę ;)
No i WIDZISZ! To na pewno są już ruchy!! <hurra> .. za niedługo będziesz miała takie porządne kopniaki! :D
A ja ostatnio mam czasami takie krótkie łaskotki w brzuchu :| i nie wiem co to może być - na ruchy jeszcze za wcześnie..

Wczoraj byłam u przyjaciółki a ona ma syna 7 miesięcznego.. Ooo jaki słodki bobas :D a że będziemy mieszkać blisko siebie to będą kumple-ziomale i się śmiałyśmy wczoraj :D
Wzięłam go na chwilę na ręce (nie był ciężki) i potem mnie w krzyżu i trochę podbrzusze szczyrkało.. Więc faktycznie, zero noszenia :/
Oj ja nie pamiętam kto ma wizytę 9.01 - może Agagu?

A w ogóle co się dzieje z Agagu?!

Buziole :*

reklama
Do góry