reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Dziękuję za komplement, to zdjęci przodem jest sprzed 7,5 tygodnia, w piątek poproszę Męża by znów zrobił przodem, zobaczymy jak bardzo się różni :)
Co do ruchów, to się wkurzałam, bo już chyba od 14 pytali mnie w szpitalu czy coś czuję, ja zaczęłam delikatne motylki czuć około 18tc+ a kopniaczki tak koło 21-22, tak że Mąż już widział. Karwiczki rób sobie zapisy, może jakiś pamiętnik, bo zobacz niby nie dawno a nie pamięta się takich rzeczy :-( No a mi w tym czasie zaczęło kłuć w nodze na pośladku ale to tak jak pisałam, że miednica trochę nie stabilna, a rozciągać się porządnie zaczęło dopiero niedawno. Wcześniej to ja nie wiem, czy mi się rozciągała miednica, czy Piotruś rósł sobie na dole, bo ja w tym okrasie właśnie miałam stracha, że on strasznie nisko się usadowił, ale mówili mi, że normalnie. Karwiczki, Może Maleństwo się rusza a Ty myślisz, że to po jedzeniu Ci się trawi w brzuszku? Bo łatwo to pomylić, no i to też zależy jak się ułożyło, pewnie ilość tkanki tłuszczowej no i pewnie charakterek maluszka.
Ostatnio dziewczyny na lutym poleciły: Home | Ciąża - zapytajpolozna.pl można się zarejestrować i co kilka dni przysyłają kolejną lekcję, bardzo fajnie babka pisze.
Nie denerwuj się, każda ciąża jest inna, jedne dziewczyny piszą że wiedzą moment, w którym zaszły w ciążę :szok:, inne że czuły pierwsze ruchy już w 13tc, gdzie przecież to takie maleństwo, no a niektóre czują ruchy dopiero koło 20-22tc. Za tydzień masz wizytę więc będziesz wszystko wiedziała :-) i widziała :-D

reklama
Cześć dziewczyny :)
Co tam u Was słychać kochaniutkie?
galwaygirl brzuszek obłędny!! :) prześliczny! No i piękna kobieta z Ciebie ;) mi ostatnio tak brzuchol rośnie że szok :D moja mama jest przerażona co zrobię potem a my z mężem się cieszymy i jesteśmy dumni! :) tym bardziej że na wadze stoję prawie że w miejscu więc wydaje mi się że problemu nie ma :]
Karwiczki nie denerwuj się bo to nie pomaga.. Niestety niektóre muszą czekać dłużej na ruchy a niektóre krócej ale na pewno je poczujesz :* tak jak dziewczyny mówią może ich nie zauważasz bo to ponoć podobne do gazów :D Ja dzisiaj rozmawiałam z koleżanką w pracy która jest w 8 mcu i mówię jej, że czasami mam takie odczucie jakby Mały pierdział :D a ona do mnie że to mogą być już takie leciutkie ruchy bo ona tak miała - byłam w szoku :) ale rzadko to czuję.

Wczoraj przyszedł mi DETEKTOR tętna.. Ojj cudowna rzecz. Ale muszę potwierdzić => trzeba się naszukać serducha ale idzie spokojnie znaleźć :] Ja znalazłam i przez jakiś czas słuchałam sobie serducha leżąc i aż mi łzy ciekły.. Cudowny dźwięk :):) a potem mąż przyszedł i tez chciał posłuchać ale udało mu się tylko na chwilkę bo mały uciekał i pewnie się dupą obrócił do taty :D no i faktycznie poprawia samopoczucie, bo po tej sesji wiem że Małemu nic nie ma i ma się dobrze :]

A ja dzisiaj w końcu idę do fryzjera na farbowanie włosów!! I cieszę się jak dziecko, które dostało lizaka :D moja wieloletnia fryzjerka nie chciała mi farbować w I trymestrze :/ ale dzisiaj będę piękna!! :D

Buziole!

Aneczka napisane, że za darmo i mi już 2 lekcje przyszły i nic płacić nie każą, tylko maila się podaje :)
Natkusia, dziękuję, uwielbiam swój brzuszek, ale czasem zapominam że jest i o drzwi zahaczam :-D:-D:-D No i zauważyłam, że powoli chyba woda się zatrzymywać zaczęła, bo jakaś na buzi pełniejsza, chyba że przytyłam na brzuchu + na buzi:eek:.
Mówiłam, że ten detektor to super sprawa, a później jak się rusza nawet to warto posłuchać, nie wiem jak Twój ale u mnie mierzy tętno i ostatnio słabiej się wiercił to posłuchałam i 144 standardowo biło, więc spokojniejsza się zrobiłam:-)
Dziś pierwsza lekcja w szkole rodzenia a jutro wizyta w szpitalu, mam nadzieję, że USG też będzie, zobaczymy jaki już duży nasz Chłopczyk.

Galway super stronka:) Galway śliczny brzusio:) Teraz dopiero zobaczyłam:) Śliczna z CIebie kobietka:) Gratuluje:) Tak jak Karwiczki pisze nie widać z przodu , ze jesteś w ciązy. Ile Ty ważysz? Straszna chudzinka z Ciebie:) Chyba wszystko w brzusio poszło co? to dobrze:)

A to mój brzusio:) Tylko dziwnie stanęłam:) Duży mi się wydaje jak na 14 tydzień heh:) Waga chyba trochę ruszyła, ale to może o 100-200 gram, ale swoje w uda, biodra i boczki wchodzi:) odeszła mi już ochota na czekoladę i całe szczęście. w końcu zdrowo zaczynam jeść:)apetyt wraca;)i co chwile burczy mi w brzuniu:) Nawet 2 razy w nocy wstałam coś przekąsić typu jabłko, kiwi;) I czasem też mi tak bulgocze w brzuchu jak Tobie natkusio:)

Załączniki

• 13t3d (2).jpg
    13t3d (2).jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
czesc dziewuszki,

dzieki wam wszystkim za slowa otuchy,ale mnie rowniez juz tysiac osob zadawalo pytanie typu:"No i jak,czujesz juz kopniaki??Jak to,jeszcze nie???!" od tego w sumie zaczelam sie troche zamartwiac,bo nie dosc ze nic nie czuje(wiem,ze nawet trzeba do konca 22 tygodnia poczekac) to jeszcze od ostatniej wizyty czuje sie jakbym wcale w ciazy nie byla,zadnego klucia,nic doslownie.
galwaygirl za stronke dziekuje,na pewno zagladne,zapiski ciazowe tez mam zamiar robic,kupie jakis ladny zeszyt i tam bede wszystko notowala,ale jak na razie nie mam co notowac,chociaz jak nic sie nie dzieje to tez moze warto zapisac zebym przy nastepnej ciazy sie nie martwila.

natkusiu,tez sobie to zamowie i to jeszcze dzis,bedzie frajda posluchac.Tez mam czasem rewolucje w brzuchu,ale zganiam to na jelita,bo wtedy najczesciej tez pojawiaja sie u mnie gazy,takze na pewno to nie dziecko :sorry:

aniu brzuszek masz superasny!faktycznie szybko rosnie,ale masz juz sie czym chwalic :-) super,ze apetyt wraca :) teraz bedziesz sie czula co raz lepiej :-)

tunia gratuluje chlopczyka!!!!!!!!!!!!!!:-)

karwiczki kochana masz czas jeszcze nie przejmuj sie jestes poprostu z tych kobiet ktora pozniej poczuje ruchy ja poczulam w 17 tygodniu i to wlasnie zaczelo sie od bulgotek:-D

reklama
galwaygirl ja też mam ten detektor z pomiarem tętna, fajna sprawa na prawdę :) teraz muszę się trochę naszukać ale pewnie jak Młody będzie większy to będzie łatwiej :]

Karwiczki głowa do góry :* w każdym momencie mogą pojawić się kopniaki także nie stresuj się! A kiedy masz wizytę u lekarza?

Ania to może faktycznie te "pierdzenie" to są już jakieś delikatne ruchy :) ładny brzuszek! Ja mam większy i bardziej zaokrąglony (taka piłeczka) ale słyszałam że przy chłopcach jest piłeczka. Ostatnio spotkałam parę osób i dzisiaj fryzjerka powiedziała że schudłam :| a ja już się do ciuchów nie mieszcze :D chyba faktycznie tak dzidzia rośnie i się rozpycha :]

Tunia gratuluje siusiaka! No jak na razie to więcej siusiaków w naszym wątku :) a mówią że więcej dziewczynek się rodzi..

Do góry