• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

wiek ciazy wedlug usg

Witch no tak wiem heh ja tak mówie:p
Nie nic nie doliczaj jak jest 16 tydzień to 16 .
Ja powinnam mieć np 38 i 2 według om a według usg mam 36 i 2 teraz synek nadgonil waga to usg wskazuje 37 i 2.
Owulacja mi się przesunęła .
I lekarze prowadzą ciaze na postawie usg nie om bo na podstawie om czasem ciężko wyliczyć u mnie zamiast dojść do zapłodnienia 8 marca doszło gruby tydzień później.
I już ciaza mlodsza.
Lekarz mierzy i wychodzi faktyczny wiek.

reklama
Mi jak lekarz wpisał datę okresu to wyszło chyba 11 tyg a po zmierzeniu zarodka wyszło 9 tyg bo mial 2 cm co odpowiada temu tygodniowi.ale ja mialam nieregularne miesiączki.

A pomysl bylas w dniu okresu juz w ciąży? ??
Dlatego jak masz regularne miesiączki lekarz wpisze date okresy to wychodzi wiek ciazy mierzy zarodka i patrzy czy się zgadza z data miesiączki.
Jak nie to znaczy ze cos Ci sie przesunęło.
I masz tyle tygodni jak na usg.
Lekarzom po prostu łatwiej ustalić datę porodu jak pytają o date okres. Później dodają albo odejmują zależy co wyjdzie na usg .ile dziecko miało cm na pierwszym usg????

Ja mialam młodsza ciążę .i lekarz żeby sprawdzić czy bobas dobrze rośnie kazal przyjść za dwa tygodnie w 11 tyg jak zarodek będzie mial 5,6 cm to znaczy ze wszystko ok i po prostu taka różnica przez moje cykle.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry