reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

wiek ciazy wedlug usg

reklama
natalia Ciąża trwa 38 tygodni od zapłodnienia. Natomiast cykle miesiączkowe liczy się od pierwszego dnia miesiączki i stąd dodają 2 tygodnie do wieku ciąży.

Ok dzieki za odpowiedzi :) tak myslalam ze moj system liczenia jest dobry ale zmylilo mnie to ze nie jest to wlasnie 18 tydz i 4 dni ale to sie chyba miesci w granicach normy:) bo przestraszylam sie ze jesli to 17 t i 5 dni od zaplodnienia to ze dzidzia jest wieksza i ze moze mam jakas cukrzyce ciazowa albo cos...

Tak jak pisze witch.

Nie rozumiem w ogóle Ciebie skoro ustaliony masz wiek ciazy na usg to o co chodzi? ?? A jak masz lekarke konowalke ze nie chce nic mówić to ja zmień.
Ona jest jak dupa od srania żeby Ci płeć powiedzieć co to jej dziecko czy Twoje.:)

Ostatnia edycja:
Cukrzyca ciążowa wychodzi po 24 tyg:)

Nic nie dodawaj ani nie odejmuj usg wszystko wyliczy. I poda tydzień w którym jesteś.

Ok olcia nie denerwuj sie:) dziekuje ze mi to wytlumaczylas- juz rozumiem:) czasem ciezko kapuje.. A lekarza z pewnoscia zmienie! Ciezko mi bylo na poczatku pojac to ze do daty zaplodnienia trzeba cos dodawac bo myslalam ze to wlasnie od tego momentu sie liczy ciaze i myslalam ze usg tez tak podaje:) ale juz wiem i rozumiem wszystko!:)

Heheh dziewczyny ale się uśmiałam :D pisałam na pierwszej stronie a tu już 4. Ja miałam cykle regularne co 30 dni. Pierwsze usg, z biciem serca w 7 tc, pokazało datę dokladnie taka sama jak termin liczony z om: 10.02. Późniejsze juz usg pokazywało zupełnie inna datę i lekarka zastanawiała się czy do zapłodnienia nie doszło później bo dziecko było b.male. A w tej chwili 28 tc lekarze zastanawiają się czy do zapłodnienie nie doszło wxzesniej bo dziecko jest b.duze :D wiec najlepiej trzymać się tej pierwszej daty pokazane na usg. Potem to już różne cuda wychodza. Dodam że pierwszego syna urodziłam dokładnie dnia, który pokazało pierwsze usg a miałam przed nim bardzo nieregularne cykle i z om termin miałam na 11 dni wczesniej.

Tylko ze jak zapytalam o moja date porodu to powiedziala ze nie mam ustalonej... A robilam usg w 6 tyg pozniej w 8 i w 10 i jeszcze w 13....
W 6 mogła jeszcze nie widzieć i słyszeć bijącego serca. Wtedy się nie określa daty raczej. Ale już w 8 czy 10 powinna była Ci powiedziec. Serio, zmień lekarza. Teraz każde usg może Ci pokazywać inna datę porodu. Tak samo płeć: słyszałam że czasem lekarze na nfz nie chcą podawac, bo mówią ze nie należy to do ich obowiazku. Choć jakby łaskawie zerknęli to by im się krzywda nie stala. Chyba ze maja problem z rozpoznaniem płci i boją się przyznać do tego.

reklama
Do góry