• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wierzganie

Mój synek skończył 3 miesiące, niedawno przenieśliśmy się z dostawki do normalnego łóżeczka. Mały jedna tak kopie i wierzga że nóżki non stop wpadają mu między szczebelki. Boję się że złamie sobie nogę. Całe łóżeczko musiało zostać obłożone kocami i wygląda jak bunkier niemiecki. Czy Wasze dzieci też tak wierzagaja (w nocy przez sen też)? Kiedy to mija??? Jest na to jakaś rada?

reklama
Mój synek skończył 3 miesiące, niedawno przenieśliśmy się z dostawki do normalnego łóżeczka. Mały jedna tak kopie i wierzga że nóżki non stop wpadają mu między szczebelki. Boję się że złamie sobie nogę. Całe łóżeczko musiało zostać obłożone kocami i wygląda jak bunkier niemiecki. Czy Wasze dzieci też tak wierzagaja (w nocy przez sen też)? Kiedy to mija??? Jest na to jakaś rada?
ojeju, nie powinno się wkładać dziecku kocy do łóżeczka.
U mnie robotę rozwiązał śpiworek. Od kiedy jest w śpiworku, to wierzga dalej, ale już nie jest w stanie wleźć między szczebelki i ja jestem spokojna.

Ja tez bym zabrala koce - jest ryzyko naglej smierci lozeczkowej. Spiwor do spania moglby tu pomoc. Dziecko samo sobie nozki czy raczki nie zlamie. Czuje, ze cos boli, wiec nie wygnie az tak, zeby zrobic sobie krzywde.

Piszesz jakąś Bzdurę te poduszeczki są stworzone specjalnie w tym celu,aby chronić dziecko przed uderzeniem, uduszenie jest niemożliwe. Wiele rodziców stosuje takie ochraniacze i jeszcze nie słyszałam żeby czyjeś dziecko się udusiło.

No akurat autorka ma 3 miesieczne dziecko w domu, a ono swobodnie podczas snu jeszcze nie umie sie przewracac. Moze sie przemiescic na tyle, ze buzie przytknie do poduszki (takiej, jak u ciebie) lub do koca (o ktorym wspomina autorka @MamaMisia88), ale odsunac sie od tych rzeczy juz nie bedzie umialo i niestety tragedia gotowa.
Zasada jest prosta - w lozeczku nie ma nic oprocz dziecka, najlepiej w spiworku. Nie pisz wiec bzdur, ze takie rzeczy nie umozliwia uduszenia.

reklama
Piszesz jakąś Bzdurę te poduszeczki są stworzone specjalnie w tym celu,aby chronić dziecko przed uderzeniem, uduszenie jest niemożliwe. Wiele rodziców stosuje takie ochraniacze i jeszcze nie słyszałam żeby czyjeś dziecko się udusiło.
jest masa rzeczy produkowanych dla dzieci, które tym dzieciom szkodzą zamiast pomagac. I to, ze są produkowane niczego nie zmienia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry