reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Dziewczyny, podczytuje ale jakoś weny i czasu brak na pisanie. Polusie dalej pobolewa brzuszek albo ogolnie zrobila sie płaczliwa. Walczymy dalej ze spaniem w dzień. A ja padam na pyszczek. Dzisiaj jeszcze sama od rana do nocy, czwartek , piątek wogóle sama. Padne:)
Buziaczki dla was

reklama
Pati - nie księguję apteki, ale są apteki SA i Sp. z o.o. więc na pewno w monitorze B znajdziesz informację ;-)
Just79 - o ile w dzień było ok, tak wieczorem już zasypiała w naszym łóżku, ale zaraz będę przenosić :-p
Kasikz - nie padniesz, wystarczy jeden uśmiech i jesteś rozłożona na łopatki :laugh2:
Ola** - tia piszesz o znajomych rzeczach, nie ma to jak po swojemu choćby miało być tak samo ;-)
Ewela28 - a mogą już mu się powoli ząbki szykować? :sorry2:
She - jak Emi? :sorry2:
Zjola - betka super :tak:
Ewitka - jak tam po wizycie? :-(
Agatka - a propo tej sondy jakiej masz firmy?, bo w Opalenicy nie ma, w Poznaniu też nie, chyba, że ja to źle nazywam i coś nie tak im tłumaczę :zawstydzona/y:

Just,ewela gratuluję urozmaiconego menu:)
Kasikz ucałuj polę w brzunio i niech już nie boli:(

kupiliśmy materacyk,ale moim zdaniem to nie śmierdzi.czuć jak się powącha,ale nie bardzo prawde mówiąc.gryka pianka kokos.na szkole rodzenia kąpiel lali.było ok:)
a teraz coś mi się wypina i faluje brzuch:)
dobrej nocki

LIli dokładnie tak!!!! tak jak mówisz nawet jakbym miala zrobic identycznie:) hihi:) oj moze to taka babska wredota

Ostatnia edycja:
lili.....:baffled: gdzie znajde info:confused::zawstydzona/y: bo chyba nie rozumie o co biega... chodzi o gazete monitor? ja nie kupuje tego i nawet nie wiem ile kosztuje....

My już po wizycie...ciśnienie masakra, dawka leków zwiększona maksymalnie, jak nic się nie będzie zmieniać to dzwonić do gina i cięcie...teoretycznie lekarz powiedział że dobrze żebyśmy wytrzymali do przyszłego poniedziałku.
Najpóźniej do 29.10 zobaczę i utulę Szymulka.

Więc od jutra mam zalecone leżenie, odpoczywanie i zero stresu.

Przepraszam że tylko o sobie ale padł mi internet i podłączyłam się pod Blueconnect a to pieroństwo tak wolno chodzi że nie mam nerwów.

Aaa i Szymuś waży już 3130g :-)

Ostatnia edycja:
Mysza to bez stresu dla Szymusia:)
Lili - pewnie chodzi o taka rurke zeby karmic po palcu?
Strzykawka i dren:
Można zakupić w aptece zwykłą strzykawkę lekarską oraz sterylny dren (cieniutką plastikową rureczkę) i karmić dziecko drenem "po palcu" tzn. dajemy dziecku do ssania palec z przyczepionym do niego drenem. Drugi koniec rurki powinien być wciśnięty na strzykawkę, w której znajdzie się pokarm mamy. Ten sposób karmienia wymaga od osoby karmiącej użycia rękawiczki jednorazowej, co nie zawsze dziecko jest w stanie zaakceptować.

A Polusia wlasnie sie obudzila - jakby wyspana:( I guga

Ola** - bo ja wiem czy wredne jesteśmy :-p
Pati - Monitor Polski B w formie elektronicznej, sprawozdania finansowe w tej chwili każda uczelnia (chyba:sorry2:) ma dostęp do lexus nexus i tam znajdziesz co potrzebujesz :tak:
Mysza84 - to leż kochana i odpoczywaj ile wlezie, korzystaj z tych ostatnich dni, bo potem to już Szymon czas Ci będzie zajmował, a jeszcze W. będzie trzeba obsłużyć :-p:zawstydzona/y:, a gdzie tu czas dla siebie :laugh2: No kurczę ostatnio zauważyłam, że chłopaki rodzą się z wagą mniejszą od dziewczynek
Kasikz - a ja im uparcie wmawiałam, że to taka rurka co jedną końcówkę wkłada się do butelki a drugą do buzi dziecka :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Coś mi noce ostatnio nie służą...a później w dzień śpię do południa.
Net mi na koniec padł, ale dzięki temu przypomniałam sobie że mamy w domu blueconnect :-D i korzystam z lapka w łóżku...obok chrapie W, Szymulka dokazuje w brzuchu :-D

Lili Kasikz idealnie opisała Ci o co chodzi z sondą ;-) i Ty mnie tu nie strasz brakiem czasu, bo ja dzisiaj będąc u mamy tyle spraw przełożyłam na po porodzie :D :D :D

zjola piękna betka!!! kiedy dokładnie masz wizytę ?

Martwi mnie tylko to że mój lekarz w piątek wyjeżdża na 3 dniowe sympozjum i go nie będzie...w poniedziałek jestem z nim umówiona na wizytę, i mam nadzieje że do tego czasu nic się nie będzie działo.
Muszę jeszcze w tym tygodniu zrobić badania WR i Hbs.

Ostatnia edycja:
reklama
Kasikz - a ja im uparcie wmawiałam, że to taka rurka co jedną końcówkę wkłada się do butelki a drugą do buzi dziecka :zawstydzona/y:
Lili, aż się popłakałam :-)
To Ty chciałaś Adę już przez słomkę karmić??, bo wtedy to faktycznie jeden koniec rurki w butelce, a drugi w buzi :-) chyba trochę za wcześnie ;-)

a na poważnie to wczoraj sama szukałam w necie, żeby Ci pomóc, bo od koleżanki mam te rurki bo jej się nie przydały i nie mogłam znależć

Ostatnia edycja:
Do góry