reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witam sobie z ranka

Cycujemy, cycujemy i cycujemy, średnio co 2-3h. I już piersi tak nie bolą. Sutki też już tak nie bolą przy tym.
Noc minęła całkiem dobrze, tylko znowu dziś od 23 do 01.30 męczyły go kupy i spać nie chciał. Ale wzdęć nie miał. I już chwilowo sobie zrobił z mojego cycka smoczek, ale jakoś przeszło i usnął sam.
Czy Wasze dzieciaczki też tak cisną kupki podczas karmienia, bo u mojego to reguła, ledwo przebiorę, zacznę karmić i wtedy idzie. Czasem uda się przebrać tak żeby się nie rozbudził, ale czasem muszę pocycować jeszcze chwilkę.

A paznokci w końcu nie obcięłam.

Tydzień temu poszłam do szpitala, nie spodziewałam się, że następnego dnia ranka już urodzę :-)
I tak generalnie to nie wcisnęłam się za bardzo w kolejkę, bo z Jeżynką i Martusionek urodziłyśmy równo. No może troszkę wyprzedziłam Angelkę ;-)

I jeszcze fotki mojego cudeńka

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Babeczki!

Gosiu mój Szymek miał tak w szpitalu, zawsze podczas jedzenia - kupa. Więc pampersy szły na potęgę...a była jakaś taka zasada że przed jedzeniem dziecko miało być przebrane.
Dobrze że dałaś sobie spoój z obcinaniem paznokietek, tak jak pisałam, słyszałam że nie powinno się...moje dziecię też się okropnie drapało, niedrapki wytrwały na łapkach góra 3minuty...ale miałam te body kopertowe z niedrapkami i to się w miarę sprawdzało.

Lili jak tam się dziewczyny czujecie ?

Szymek mi się dzisiaj obudził o 5 rano...tzn obudził W. bo ja bym przetrzymała to jego kwękolenie i pewnie by zasnął, ale nim się zorientowałam to W. już mu butlę przygotował z jedzeniem...szkoda, bo już dość długi czas nie jadał w nocy. No ale mam nadzieje że to było jednorazowe.

Miłego dnia Wam życzę!

Gosiu cudny synuś! I jak się pięknie uśmiechnął :-)

ewela28 co tam u Was słychać ?

A gdzie się wszystkie dzisiaj podziewacie ?

Ostatnia edycja:
Ja pozdrawiam i buziole dla was wszystkich. Ewela dla ciebie też:) . Znowu dopadł mnie kaszel:( Pola cycka już własciwie nie chce wogóle. Jeszcze spróbuje w nocy. Może troche poodciągam:(

hmmmm jednak zostaje w pracy, juz sama nie wiem czy to dobrze czy zle. bede musiala znalezc kogos kto zajmie sie Milem....

LucyF jak się pogodziłaś, że jednak zostajesz zwolniona to teraz znowu zmiana a do opieki to będziesz nianię zatrudniała czy masz kogoś z rodziny typu babcia?

Mysza no dziś wyjątkowa cisza.

Ewela co tam u Was?

A u nas odpadł pępuszek :-)
I dziś nagrzaliśmy mocno w pokoju do kąpieli i nie było płaczu. Codziennie uczymy się czegoś nowego i odkrywamy coś nowego.

LucyF to od kiedy musiałabyś wrócić ? Skąd takie zmiany ?

Gosiu no to super że się udało znaleźć sposób na kąpiel i super że pępuszek już odpał, dla mnie to była mega ulga.

kasikz kochana ja bym chciala chociaz do czterech miesiecy dociagnac bo u mnie poprawy nie widac.dzis trzy butle poszly.a cyca odmowil.w nocy cycus tak,jako smokus tez ale jak jesc to butla.a ja odciagam zeby je pobudzic i maks 50ml .raz 60 bylo.to jak nie pil dawno.a jak pije to 20 maksik.ale raczej 10.teraz tez doję się

gosiu my tez grzalismy lazienke i przestal plakac ale potem byl problem z ubieraniem bo zimno i placz.

a Ja dzis pierwszą kąpiel z dzidziusiem razem w wannie:)zdziwiony byl i wszystko ogladal widok z wanienki ustawionej na pralce widocznie jest mniej ciekawy
jutro idę znowu na krew.dwa tyg temu bilirubina wynosila 5.a te aspaty alaty spadly o polowe od wyjsciowej wartosci.oczeta nadal jakby troche zielone

lucy a na swoim stanowisku czy awans?

mysza jaki rozm ciuszkow Szymuś nosi?

Ostatnia edycja:
reklama
Gosiu no wlasnie tak to jest z dzidziolkami ze codziennie czlowiek odkrywa cos nowego:) a co do opieki nad Milem to niestety babcia pracuje wiec odpada i trzeba bedzie szukac jakiejs alternatywy. A to Twoje Cudenko cuuuuuudowne, ach co za usmiech:))
Mysza wracam od 18-go kwietnia, mysle sobie ze w tej chorej firmie od poczatku wiedzieli ze mnie zostawia tylko to taka gra psychologiczna zeby mi pokazac gdzie moje miejsce i zebym za bardzo nie fikala, az zal ze to taka duza ogolnopolska firma..
olu to sie Julusiowi musialo podobac takie plywanie na szerokich wodach:)) na razie jako p.o. kierownika a jak beda ze mnie zadowoleni to wtedy stanowisko kiera na stale, osz wkur... mnie to maksymalnie, jakby po 9 latach pracy nie bylo wiadomo co i jak

to sie wyzalilam.... na to konto dwa drinki z whisky...

Lili jak Wasze zdrowko?

Ostatnia edycja:
Do góry