reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Martusionku, Mikołajek ok, choć ostatnio nic Go nie bawiło poza byciem na rękach u mamy bądź taty...
gondola też Mu się już nie podoba, bo woli być w pionie, wczoraj wyszliśmy na spacer, to przez 40 minut w kólko Go wyciągałam, a to wkładałam... wrzask był niesamowity- jakby wózek parzył:baffled: po 40 minutach doszliśmy do parku i tam się uspokoił i spał 2 godzinki:tak:

czapeczka super, chyba też się skuszę:-)

Lili, jedzonko idzie dobrze:tak:
wczoraj Mały spróbował potrawkę z królika i ziemniaczków:sorry2:
wiem, od 5 msc są, ale skoro w 3 dostał te od 4, to czemu miałabym nie dać znów o miesiąc wcześniej:sorry2:
jak zacznie więcej amać, to będę już sama gotować:tak:

też myślę o Ewelci... i także mam w planach użyć telefonu...

a tak w ogóle, to moje Dziecię chce się przewrócić na brzusio, ale jeszcze Mu to nie wychodzi:-D ale tyle co się nastęka:-D:-D

a powiedzcie mi jak to jest z kleikiem/kaszką?
Czy jak karmię cycem, to lepiej ściągnąć swoje mleko czy np. kupić kaszkę mleczno-ryżową?

Ostatnia edycja:
reklama
Asiu, my póki co nie podajemy wit D, lekarz coś mówił, żeby od listopada dawać. Szymek je MM to tam trochę tej witaminy jest. Jak będzie pogoda nędzna to może pod koniec września zacznę mu dawać witaminę, a potem może jakiś tran. 5.10 idziemy na szczepienie to jeszcze się podpytam

Lili, mam nadzieję, że to jednorazowy incydent żołądkowy był i więcej nie wróci

She - te wyskakiwane to działają negatywnie na psychikę kobiety, w którymś momencie kryzys nastąpi. Podaję codziennie wit. D.
Ewcia3004 - eeee Ada królika jadła jak też miała 4 m-ce, ja byłam/jestem leniwiec i do kleików stosowałam mleko Gerbera, a kaszki kupowałam te na wodzie. Pisałam do Eweliny, ale póki co cisza.

Lill na kobietę? Czemu? Nigdy nie miałam z tym problemu. Gdybym kategorycznie nie brała pod uwagę drugiego dziecka to faktycznie byłoby to stresujące, a tak? Wydaje mi się, że to gorzej na psychice faceta się odbija, że musi się pilnować. Choć mój M stwierdził, że woli to niż gumkę.

A jak długo chcesz podawać wit. d?

Lili ja też się zastanawiałam nad tymi kaszkami mleczno-ryżowymi...
ale nie wiem co w mojej głowie się ubzdurało,
że później Mikoś nie będzie chciał cyca...:sorry2:

dostał 2x kleik ale na moim mleku + owoce:tak:
nie powiem pierwsza łyżka odruch wymiotny:dry:
miałam już nie dawać, ale dałam drugą i jadł, aż Mu się uszka trzęsły:-D:-D

a w ogóle mój K. jest udany:-D:-D
miał kupić mi pampki (używamy 3) przyjeżdża po pracy i co? kupił 4+:eek: no ok, patrzę ile za nie dał 52 zł:baffled: gdzie ja huggisy kupuję za jakieś 40:sorry2:

no oki, ale to jeszzcze nic:-D:-D:-D

mówi- Kochanie, kupiłem Mikołajkowi słoiczek bardzo dobry słoiczek
Ja- pokaż
i co ja widzę spaghetti od półtora roku:laugh2::laugh2:
Ja- Misiek, ale On jest za mały na to
On- oj, tam najwyżej kluski będzie wciągał:rolleyes2::laugh2:

ah ci faceci:-D:-D:-D

potem się przyznał, że nie doczytał do końca i jak zobaczył 1 i 1/2 to stwierdził, że to od półtora miesiąca, bo na wszystkich jest od któregoś miesiąca:-D:-D:-D

Lili, ja dzwoniłam, ale nie odbiera może dlatego, że nie zna numeru...
Fakt dzwoniłam z domowego, bo nie mam nic na koncie...

Ostatnia edycja:
Ewcia, odruch wymiotny, bo konsystencja jedzenia inna niż do tej pory. Jeszcze będą sie takie akcje zdarzać, bo kaszka/kleik gęstszy niż zwykle, bo jedzenie nie tak bardzo rozmemłane jak wcześniej, bo jedzenie w kawałkach itd.
Cyc to cyc, a kleik podany łyżeczką to całkiem co innego. Może jakby dostał z butelki to mógłby mu się cyc odwidzieć, a tak to nie sądzę.
My z wygody kupujemy kaszki mleczno-ryżowe. Bez sensu według mnie robić kaszkę ryżową na NANie jak mogę kupić gotową mleczno-ryżową Nestle, tak samo chyba kaszka Bobovita i Bebiko... Ale to wybór rodzica

A zakupy niezłe :-)

Just, na razie kupiłam tylko kleik i zastanawiałam się nad kaszkami właśnie mleczno-ryżowymi, choć musiałam zaczerpnąć Waszej opinii co do cyca:tak:
ale skończymy kleik i kupię mleczno-ryżową,
chyba, że nie będzie mi się chciało odciągać mleka:zawstydzona/y: to wcześniej:sorry2:

Ewcia, zawsze możesz dokupić mleko do kleiku ;-) Tylko póki co to bym się trzymała jednej firmy, czyli np. jak mleko nestle to i kaszli mleczne nestle

EDIT:
właśnie stwierdziłam, że nie mogę czytać postów o boboseksach, bo łamać się zaczynam ;-)

Ostatnia edycja:
Ewcia uśmiałam się z tego Twojego K. normalnie jak można pomyśleć, że jedzonko dla dzieci jest od 1,5 miesiąca. Ach Ci faceci, z pieluchami tez dobre, zużyjesz za rok :-D:-D:-D:-D Co do kaszki to ja robię na mleku mm naszym, bo my na bebilonie pepti jesteśmy.

reklama
Tylko póki co to bym się trzymała jednej firmy, czyli np. jak mleko nestle to i kaszli mleczne nestle
Ja kupowałam jak leci co tańsze, co w promocji :-p A właśnie mam bon na te pieluchy pampers rossmana - dzięki za informację :tak:

Ewcia - ech wydaje mi się, że Mikołaj z tych co z cyca szybko nie zrezygnuje ;-) K. niesamowity, ale A. kiedyś też kupił Córeczce prezenty i oprócz słoiczków, które mu wypisałam (miała 5 m-cy) kupił Jej tez te z jogurtem. :sorry2: Poczekały ;-) Co do mm uważaj bo Alicja się ostatnio nacięła i kupiła mleko Nan, które jest dla dzieci wyłącznie mm, a Twój cycowy.
She - no bo orgazm razem to orgazm razem jest inaczej, to albo ja mam psychikę zrytą tzn. słabą psychicznie, albo Ty masz psychikę zrytą - i jesteś nie do złamania :-p:laugh2:

Do góry