reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Poroniona, witaj! słodki maluszek :-)

Lili, oj tak czas tak ucieka, że SZOK!
Co do wstawania to w tym tygodniu jak jestem w domu to o 7-8 ledwo na oczy patrzę. Mam nadzieję, że to kwestia choroby osłabienia organizmu, bo nie wiem jak ja się znów o 5,20będę podnosić (zwłaszcza teraz po zmianie czasu na letni)

reklama
Witajcie :-)
A my kończymy dziś 3 m-ce :-)

DSCN2344.jpgDSCN2328.jpgDSCN2330.jpg

Elenka waży już 6kg i ma 61cm "wzrostu", nadal karmię piersią. Jest bardzo żywą i energiczną dziewczynką, ostatnio bardzo się "rozgadała", teraz właśnie leży na macie, zagaduje i tarmosi wiszące zwierzątka ;-) Umie też już głośno piszczeć. Położona na brzuszku wysoko unosi główkę i trzyma ją bardzo długo, raz przekręciła się nawet z brzuszka na boczek. Zaczyna lubić grzechotki i pomału się nimi bawi, jeszcze troszkę nieporadnie, ale wiadomo, początki zawsze są trudne. Ze spaniem bez zmian, na noc zasypia około 20 i śpi do 6-7:30, z jedną pobudką na jedzonko (między 2, a 4, raz pospała mi prawie do 5). W dzień śpi 3 razy, około 9:30 na pół godzinki, później na spacerku zazwyczaj od 12-15 i po południu około 17, również na pół godz.

Poroniona - my byliśmy we wtorek na szczepieniu, ale już na tym drugim. W miejscu wkłucia przykleiłam plasterki znieczulające Emla i poprosiliśmy pigułę, żeby wolniej wstrzykiwała szczepionkę i Elenka zniosła to całkiem spokojnie, wiadomo, trochę płaczu było, ale nie tak histerycznie, jak za pierwszym razem. W tedy to był po prostu koszmar, nijak nie mogliśmy jej uspokoić, nawet przy cycku...

Hej mamusie :-)
My dzisiaj bylismy na szczepieniu,pogoda byla bombowa tak cieplutko i tak super sloneczko swiecilo ze hejjj
biggrin.gif
Szczepienie bylo bardzo placzliwe oj jak Sami plakal mial 3 szczepienia dzisiaj,a jak przyszlismy do domciu to wypil butle i poszedl spac i tak spi juz 2h
yes2.gif
wazylismy sie tez i Sami wazy juz 7,5kg
laugh.gif
wiec w ciagu miesiaca przybral 740g
yes2.gif
noce przesypia super i jak zwykle ostatnie jedzenie kolo 23 a potem dopiero nad ranem miedzy 4-6 i dalej spimi tak do 8-9 :tak:
poroniona super ze sie odezwalas kochana a syncia masz uroczego,sliczny jest no i 6 tygodni faktycznie szybciutko wam minelo :-) u nas ani razu po szczepieniach nie bylo goraczki ani innych powiklan,Sami znosil kazde szczepienie super,zobaczymy jak bedzie dzisiaj :tak:
a_gala brawa dla Elenki za przewroty,zdolna dziewczyna z niej a jaka sliczna jest i te minki,boska jest a jak sie slicznie usmiecha :-)
Lili juz 15 tydzien poszedl WOW ale Ci to szybko myka ;-)

A_gala - jak patrzę na Elenę i to jak Ją słodko ubierasz to mam wrażenie, że Jej zadaniem jest leżeć i ładnie pachnieć :laugh2: Minki przeurocze. :tak:
Ssabrinaa - super, że Wam pogoda dopisała w końcu i wiatry mam nadzieję poszły sobie na długo :tak:
Alicja - przyjemnego imprezowania ciąg dalszy życzę ;-)

A mi w końcu raz od nie wiem kiedy udało się nie zasnąć razem z Adą - jestem z siebie dumna :laugh2:

EDIT: Aniołki - spełnienia marzeń, realizacji wszystkiego co sobie zaplanujesz i zdrówka dla Ciebie!

Ostatnia edycja:
Hej maminki
biggrin.gif

U nas nocka kiepska,wczoraj Sami przebudzil sie po 21 na butle no to go przebralam przy okazji ale byl marudny i nic mu nie pasilo,zjadl i poszedl spac ale nie chcial spac u siebie w lozeczku wiec spal w moim lozku i tak cala noc mlody cos stekal,jekal i sie krecil
sorry2.gif
i chcial sie przytulac i zeby ktos go klepal po pupie albo mizial po pleckach
eek.gif
a do tego nasi kochani sasiedzi(sami mlodzi chlopcy) nie dali nam spac imprezowali do 3 w nocy,jestem jak zombi dzisiaj a Sami juz od 6 daje czadu
eek.gif

Lili dzisiaj juz kiepska pogoda,pochmurno i chlodno :sorry2: uroki Anglii pogoda tak szybko sie zmienia ze czasem w ciagu dnia poradzi byc zimno,slonecznie i deszczowo :tak:
Alicja milej imprezki ;-)

reklama
Do góry