reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Gratuluje zebolow.
u nas cale przygody z zebaami.pola najpierw goraczka 40 stopni. Przebila sie 1 trojka.
potem katar kaszel goraczka wiedzielismy ze to zeby. Ale nic nie przechodzi i do wtorku 2 lekarzy zeby. W srode bardzo brzydki kaszel dalej goraczka wymioty z flegma. No i strach co to ? Dostalysmy antybiotyk jak by nie przechodzilo. No i w czwartek wieczorem dostala antybiotyk bo goraczka i kaszel i wymioty dalej. Od srody Pola praktycznienie nie je. Po antybiotyku zle rzeczy przeszly zostal katar zebowy i nic nie je . Wmuszam czasami owoca ze sloiczka lub jogurt kozi, choc nie moze. Przez niejedzenie nie moze zrobic kupki wiec chodzi i wola kupka. Juz nie wiem co mam z nia zrobic. 2 trojka przebita , dwie nastepne walcza. Musze przeciez wrocic do pracy achh. A i jeszcze w sobote zrobilam mocz. I deliaktnie przekroczone leukocyty i erytrocyty. Myslicie ze to wina pobrania czy cos tam sie dzialo.

Sorki ze tak o sobie ale juz niewiem co z nia robic

Ostatnia edycja:
reklama
Kasikz - myślę, że wina przeziębienia i antybiotyku, bo jak Adzie zrobiłam, to babka się zapytała czy chorowała, bo też niewielkie różnice od normy były. Tak samo we krwi. Zdrówka.

Ssabrinaa, Magnusik - super chłopaki! :tak:

Ssabrinaa - Ada ostatnio zasypia wtulona we mnie i tak może spać i spać, aż mi ręką cierpnie i ją wyciągam, najgorzej jak też zasnę, ale normalnie na ramieniu mi leży i smacznie śpi. I masz rację słodkie to bardzo, upierdliwe też. :laugh2:

U nas już ok, tzn. super apetytu nie ma, ale coś tam skubie, opierdzielam kogo się da za podawanie Jej jedzenia poza Jej godzinami konsumpcji, bo te wymioty z przejedzenia były. Nie mogę się doczekać kiedy Ada będzie na moim gotowaniu ponownie. :confused2: Wczoraj babcia z serca zrobiła rosół, Adrianna zjadła, ja dojadłam po Niej, to myślałam, że padnę taki słony, wyć mi się chce, bo widzę, że zaczynają mnie kompletnie nie słuchać.

Dla odmiany dzisiaj w nocy ja zwróciłam co się dało. Więc może jakaś jelitówka jednodniowa nas chwyciła.

Mieliśmy weekend po sklepach. Byliśmy w Ikei zobaczyć łóżka dla Ady, bo jednak padło na łóżko i w grę wchodzi to
MINNEN Rama łóżka, reg. dług./podst.szczeb - biały - IKEA
albo w ogóle damy do stolarza by zrobił takie jak chcemy, na wzór naszego, nam robił wuja, ale wstępnie wiemy, że ma grafik nabity do końca roku i może być ciężko. W kolorze ciemnego, ciepłego brązu.

ola- gratuluje ząbków:)
P3250689.jpgP3280693.jpg
przesylam wam najbardziej aktulane zdjecia Ameli.
Tymek na to jedno mówi ze to mały zapaśnik sumo:)
a na drugim to jadla pierniczka oj smakowal
u nas wszystko ok.Tymek mial dzis zajaca w przedszkolu i wiecie co
mieli prawdziwego zywego zajaca.Ale byl fajny.

Lili ale ładne to łóżeczko!!!

Karollcia nio taka pulchniutka :) ale słodka

Kasikz dorbze,ze wymioty poszły precz!!! u nas tylko nos zatkany,a glutów nie widać. temp nie ma 37.7 maks i to wczoraj a dzisiaj nic.samo przeszło bez leków. łapki i wszytko wkłada i masuje te piątale i tyle.jakoś lżej niż ost zęby znosi na szczęście

ja mam ost boje z usypianiem ,chyba przez zmianę czasu:( a tak ładnie usypiał punkt 20ta lulu.no ale cóż.za to w dzień znowu razem spaliśmy trzy godziny! szok:)

Dziewczyny - mam do sprzedania NOWE i NIEUŻYWANE smoczki ortodontyczne uspokajacze Tommiee Tippie ( od 6 miesiąca i drugi komplet od 9-tego + zwierzaki ). Kupione w Smyku za 24,99 za 2 sztuki, a zwierzaki za 10zł w Auchanie. Mam do sprzedania 2 komplety - zwierzaki dołożę komuś kto się zdecyduje. Kupiliśmy naszej Basi ale po rozpakowaniu okazały się za duże na jej małą mordkę. Sprzedam albo zamienię za smoczki Avent (0-3m ). Wszystkie w opakowaniu do przechowywania oprócz zwierzaków.
Takie mam:
Smoczek ortodontyczny CAIR 9-18 Tommee Tippee 2x (2239605462) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ( wzór 1 )
Smoczek ortodontyczny uspokajający C-Air 3-6m+ odblaskowe Gwiazdki Tommee Tippee cena 19.00 PLN
Tommee Tippee Smoczek uspokajający FUNKY FACE 6+ (2193289712) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A na takie zamienię:
Avent smoczki uspokajające 2szt 0-6 Gryzak 8wzorów (2239697633) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ( wzór 6,7,8 )

I ja się odmeldowuję po całym dniu pracy. Ale jestem zadowolona, przydusiliśmy klientów z siorą i znalazły się pieniądze na kredyty, które nam schodzą 5.04, ufff, o tyle mniej nerwów. :tak:

Adrianna dostała polar Audi Klub Polska, jest super i w rozmiarze 98, więc starczy na 2 lata, jak dam radę sfotografować to wrzucę, bo wczoraj próbowałam, ale tak się wierciła i oglądała emblematy, że nie szło normalnie Jej uchwycić.

Jutro środa, dzień pracy, czwartek mam urlop, czyli praca będzie w domu, piątek już w pracy mam nadzieję luzik i po 17 do domciu na 3 dni, jupi. I ja nigdzie się nie ruszam, jak chcą niech do nas przyjeżdżają. :tak: Liczymy na znośną pogodę, co by chociaż na spacer się udać.

Kupiłabym jakieś fajne ozdóbki świąteczne, co by w domku było troszkę odświętnie, ale szkoda mi kasiory, normalnie jeszcze trochę, a będziecie mogli do mnie żyd mówić. :dry:

Pradziadek dał 100 PLN dla Ady na zająca, uff zakupię drugie butki (bo te do latania są ufynflane i musiałabym je co chwilę prać, a tak się nie da) + sandałki na lato - jedno z głowy. :tak:

Lili fajnie, ze udany dzień, no i zastrzyk finansowy zawsze się przyda. Rozumiem, ze już jesteś spokojniejsza.
Agnieszka dużo szczęścia życze, no i oby kolacja była udana:)
Karollcia śliczna dziewczynka
OlaPm my używamy aventa, a tak w ogóle przybieram się, żeby odsmokować:) przybieram i przybieram, ale nic z tym nie robię, ot taki logopeda ze mnie:))
Wracaliśmy dziś od mamy o 17:30 i Kamil zasnął, nic sie nie dało zrobić, bo miał tylko jedna drzemkę. Chyba dłuugi wieczór nas czeka. Jeszcze tylko jutro pracujemy i wolne do srody. jedziemy na święta do Sopotu, tam jest mój tata w sanatorium, więc wynajęliśmy mieszkanie i całą bandą zwalamy sie do tatusia, żeby mu smutno nie było. Szkoda tylko, ze pogoda kiepska.

reklama
Karolciu,ale mala sludziutka:-)

Ananas wszystkiego naj dla Kamilka.

My ostatnio tzn jakies 3 dni mamy klopot ze spaniem malej w lozeczku.

Przedtem jak mowilam jej chodz sie polozyc to poszla dac tacie buzi,pomachala i grzecznie szla a teraz krzyk,ucieczka itd.Jakby w lozeczku jakis diabel siedzial.

Spiaca jest bo polozy sobie na tapczanie poduszke i zaraz usnie.
Tylko zasypianie w lozeczku jest blleee---

Do góry