reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Aga była szczepiona Euvaxem dwa razy ostatnio 10011 czyli serię wcześniejszą. Hmm, pytanie czy ta seria też była szkodliwa... No i dziwne, bo środkowe szczepienie miała Hepavaxem. Hmm, a potem dziwić się, że tyle dzieci ma ADHD, kiedyś tego nie było, może jednak te szczepienia mają w tym jakiś udział...
Ścigaja mnie z przychodni o odrę świnkę różyczkę, miałam niby zaszczepić w październiku, ale mała mi się przeziębiła a teraz to już najchętniej zaszczepiłabym na wiosnę.
Agala cudna córcia!

reklama
Aniu u nas każda szczepionka wpisana z numerem serii, więc jest ok.
Nie zwróciłam uwagi na ta rubrykę, mamy wpisaną serię, ale to nie ta wycofana, fiu.

Ja już wczoraj dzwoniłam do lekarza, umówiłam się z nim na pogaduchy na przyszły tydzień, bo przez telefon nie chciał gadać, w każdym razie gadał jak nakręcony, że szczepienia są takie cudowne. Ja rozumiem, że można być za szczepieniami i szczepić, ale skoro dzieją się takie sytuacje, to dlaczego nie potrafią przyznać, że błędy się zdarzają??? I chodzi tu o dzieci, małe dzieci.

Agala - a nie da rady Jej przygłodzić troszkę przed cycowaniem by jednak aktywniej jadła? Może się uda jeszcze. A na zdjęciu wygląda bosko, widać, że mały brojaż, no i oczywiście bucik w rączce :-)

Ostatnia edycja:
Tak jak posałam mój kamilek engerixem, ale ile musiałam sie nawalczyć, żeby był. No i tylko dwie dawki ma engerixem, bo w szpitalu, miomo, ze miałam engerix bez mojej wiedzy, zaraz jak wzito Kamilka na mycie zaszczepiono euvaxem. Jakiś czas temu siedzę z Kamilkeim w poczekalni, czekam na doktor. Do pilęgniarki szczepiennej na korytarzu podchodzi kobietka, okazało się ze koleżanka i słyszę:
- Muszę zaszczepić się od zółtaczki
- w porządku, musisz wybrać szczepionkę- pielegniarka wymienia dwie euvax i jakaś jeszcze oraz na końcu mowi, no i engerix najlepsza, ale niestety najdroższa.
Szlak mnie trafił, bo bardzo dobrze pamiętam jak musiałam się natłumaczyć, dlaczego jestem dziwoloągiem i nie chce zaszczepić euvaxem, który przeciez mam za darmo! A dziewczyny hepavax to takie samo g..., no ale przynajmniej wadliwej serii nie puscili.
My mamy zaległe szczepienia 5 w 1 i odrę i s-kę
dziewczyny napisałm cała epistołę na temat Kamilka, pojawił mi się komunikat, ze musdze na nowo sie zalogować, skopiowałam, zalogowałam się i okazuje się, że chyba źle skopiowałam. Pisałam z 20 minut.

Ostatnia edycja:
No i muszę się pochwalić 24.10 mielismy rocznicę ślubu, poszliśmy z dziewczynkami do restauracji, były kwiaty, pyszne żarcie i ... dostałam od A. pierścionek - za urodzenie mu drugiej córci. Zaskoczył mnie. ;-)

Daaa - wszystkiego najlepszego na wczorajsze 2 latka, zdrówka najwięcej.
Mysza - wszystkiego dobrego dla Szymka, zdrówka i dużo radości.

Annas ja wiem, ze euvax i hepavax to ten sam szajs, ale euvax często ma wadliwe serie, bo to nie pierwszy raz.

Lili to super, oby A. Cię częściej zaskakiwał :-) pozytywnie oczywiście.

jejku lili to kiedy ty śpisz? ja w piątek napieklam biszkoptów i porobiłam ciasta, w sobote zrobiłam bogracz i pieczeń z indyka a dziś za chwile szykuje marynate do udek. tesciowa zrobila sałatke ziemniaczaną i mam gotowe :-)

co do szczepionek to ja się ciesze ze dzieci nie szczepiłam, coraz bardziej sie w swojej decyzji utwierdzam

ewitka gdyby szczepienia nie mialy na takie choroby wplywu to nie bylyby wyplacane odszkodowania dla rodzicow np za autyzm i to sa ogromne kwoty
przykład tutaj

http://dakowski.pl//index.php?option=com_content&task=view&id=7306&Itemid=53

i uwaga u nas tego nie wycofali http://www.examiner.com/article/gla...avalent-vaccine-20-countries-around-the-world

http://dakowski.pl//index.php?option=com_content&task=view&id=7486&Itemid=53

Ostatnia edycja:
Weronisiu :
Serce tak ciche, jak wiatr z muszelki,
daj mi o Panie - Boże mój wielki.
Daj mi też święte rączki i nóżki,
Żeby trzymały się Twej dróżki.
Z okazji Chrztu Świętego życzmy Ci,
abyś w swoim życiu zaznała dużo szczęścia i Łask Bożych;
abyś rosła silna i zdrowa
na pociechę swoich Rodziców

życzą Marta, Tomaszek i Adaś

Ano tak, dzisiaj chrzest u Lilianki! Ale będzie śniegowy chrzest! I pomyśleć, ze dokładnie tydzień temu chodzilismy po działeczce w krótkich rękawach....
Nie dość, że ludzie wydają kupe kasy za tę hexa to jeszcze wychodza takie jaja. Syna szczepiłam
Infanrixem 5w1 a córcia miała Tripacel. Teraz kurcze odwlekam to szczepienie na odrę świnkę różyczkę jak mogę, choć podobno od dawna MMRem już nie szczepią.

Ostatnia edycja:
reklama
Lili to czekamy na relację:)
pati o jaka zorganizowana:) A Ty też chrzciny?
Dzis i jutro mam szkolenie aż do 19, takze ciężkie dni mnie czekają. Za to weekend był bardzo udany. Moj synuś już jeździl z górki i po tatusiu kocha snieg.

Do góry