I co to będą za wyniki ? Przecież dopiero miałam wycinki z tego badane ?Tak dokładnie wysyłają do badania histopatologicznego
reklama
Ok, nie widziałam wcześniej tej wiadomości jak odp dlaczego biorą znowu na badanieDlatego czasami robi się leep diagnostycznie jak cin1 utrzymuje się długo, bo nawet jak pobierają wycinki, to sprawdzają tylko wycinek, przy leep czy konizacji nożem mają dużo tkanki do sprawdzenia. Najczęściej jednak to się pokrywa z histopatologia wycinków, bo pobiera się z miejsc najbardziej podejrzanych.

Asiaxz
Fanka BB :)
Jeżeli dobrze zrobili to będzie wszystko wiadomo czy jest wyciete z odpowiednim zdrowym marginesemOk, nie widziałam wcześniej tej wiadomości jak odp dlaczego biorą znowu na badanieczy oni na podstawie tego wycinka stwierdza czy została całość wycięta ?
A zakładając ze zrobili to dobrzeJeżeli dobrze zrobili to będzie wszystko wiadomo czy jest wyciete z odpowiednim zdrowym marginesem

Asiaxz
Jezeli zmiana wycięta w całości i wynik to potwierdzi to pierwsza cytologia na pewno wyjdzie dobrze. Później trzeba tylko częściej kontrolować ta szyjkę. Ja za miesiąc idę zrobić płynna. I po pół roku jak by było wszystko dobrze to znów ta na nfz i tak na przemian co pół rokuA zakładając ze zrobili to dobrzeczy jak pójdę na cytologie to wyjdzie ona Ok ? Czy coś jednak pokaże nie tak.?
Czyli mówi pani ze co pół roku cytologia płynna ?Jezeli zmiana wycięta w całości i wynik to potwierdzi to pierwsza cytologia na pewno wyjdzie dobrze. Później trzeba tylko częściej kontrolować ta szyjkę. Ja za miesiąc idę zrobić płynna. I po pół roku jak by było wszystko dobrze to znów ta na nfz i tak na przemian co pół roku

Asiaxz
Nie Pani błagam CięCzyli mówi pani ze co pół roku cytologia płynna ?liczę ze wycięli to wszystko dobrze
jak nie to się chyba załamie.

A tak zapomniałamNie Pani błagam Cięna pewno wszystko dobrze zrobili
![]()

juulkaaa2265
Zaciekawiona BB
Ja z tego co wiem od dwóch ginekologów to jak się wytnie dobrze to już się jest „zdrowym”, bo wiadomo, ze wirusa się ma, ale podawali mi przykłady swoich pacjentek, którym po dobrym zabiegu po 20 lat nic nie wraca.
reklama
juulkaaa2265
Zaciekawiona BB
To opinia dwóch bardzo znanych, doświadczonych i wciąż doszkalających się lekarzy ginekologów.
Podziel się: