reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

reklama
Bardzo, ale to bardzo dziękuję Ci za ten wpis 😘 Nie dość, że jest bardzo pokrzepiający odnośnie samego wirusa, to jeszcze relacji 🙂 Gratuluję negatywnego wyniku!! To świetna wiadomość :) Natomiast co do faceta, to dokładnie tak, jak piszesz - jak mu zależy, to zostanie i będzie wspierał. Co do mojej znajomości - czas wszystko zweryfikuje ;) Póki co on też jest przekonany, że szybko wirusa zwalczę, a za ten czas na spokojnie się poznamy. Zobaczymy :)
Dziękuję i nie ma za co 😊. Mnie również brakowało podobnych historii gdy sama przez to przechodziłam, więc po prostu musiałam to napisać. Jeszcze raz powodzenia ze wszystkim, trzymam mocno kciuki ❤️😊

Wy już macie zdrowe podejście do tego a ja mam załamanie nerwowe, tym bardziej że pół roku szukałam przyczyny moich ciągłych infekcji. Mnóstwo kasy mnóstwo lekarzy i mnóstwo nerw. Zrzuciłam 5 kg ktorych w zdrowiu się nie dawało 😛 Wasze posty dodały mi dziś chociaz troche otuchy. W końcu sama się zdiagnozowałam
Widocznie HPV robi ci przewlekły stan zapalny i podatność na infekcje, Spróbuj brać probiotyki dopochwowe lub doustne. Ja wolę te drugie, zwykle kupuje dr lifa, ale nie trzeba az takich drogich :) Gacie z syntetykow w odstawke, pachnace mydelka tez, chyba w ogole najlepiej sama woda sie myc, letnia nie goraca, odpowiedni kierunek podcierania od cewki do odbytu i powinno pomoc w unikaniu innych infekcji. Pewnie pojedyncze komorki ci sie wysypaly. Jak zadbasz o siebie to to gowienko z niknie z Twojego organizmu.

Hej, dzień dobry! 😃
Chciałabym zapytać jak funkcjonujecie na co dzień? Czy zachowujecie szczególną ostrożność w domu? Zapewne część z Was ma domowników, współlokatorów, dzieci. Jak dbacie o wspólne części domu? Mnie ten temat bardzo stresuje 🥺

reklama
Cześć Dziewczyny 🌷
Wreszcie po kolposkopii! Strach ma wielkie oczy :) Pan Doktor tak zagadywał że nawet nie wiedziałam, że już mi tam coś wlewa. Pobrał też wycinki - zabolało jak mocniejszy skurcz przy okresie, więc totalny luzik. Rozpoznanie kolposkopowe mam CIN1 (po próbie octowej strefy wtórnego zmniejszenia przejrzystości z mozaiką, pasma metaplazji z lsil, wycinek), nie miałam próby jodowej. Kolposkopia satysfakcjonująca lsil. Więc czekam tylko na wynik histopato i problem z głowy do jesieni! ☺️
o Cin 1 to lajt. Masz 90% szans ze do jesieni sie cofnie :)

Do góry