reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

Wojtuś brawo!!!!

Ja już próbowałam zabrać jej butelkę tak już i poprostu, płakała cały dzień. Muszę chyba z nią pogadać na temat smoka i przygotować ją do takiej sytuacji:-)

reklama
Tiaaa, wiedziałam, że tak będzie - nie dość, że swoje łózko zesikane, to jeszcze nasze, bo źle założyłam w nocy pieluchę i przeciekło bokiem:baffled:Jak "na złość" sikał dziś więcej niż zwykle:baffled:

Wojciach, Ty to jesteś Gość! Jak coś powiesz, to święte :-)

Kasiu, widać jeszcze nie pora. A może to tylko taka wpadka? Wiem, że to cięzko wmuszać pieluchę, jak dziecko mówi "nie". Ale pranie co dzień łózka nie jest fajne.

Ja wczoraj przeprowadziłam z Olą poważną rozmowę na temat butelki. Powiedziałam jej, że leci do niej smok po butelkę ze smoczkiem i przyniesie jej inną i mały prezent. Załapała. Muszę tylko kupić jej jakąś fajną butelczynę i mały prezencik.

hi, hi ....
pogrzebałam po pułkach i znalazłam kubek niekapek. Jak Ola spała zapakowałam go w elegancką torebkę wrzuciłam kilka słodyczy i ... Ola to kupiła. Z chęcią wydoiła z niego mleko. Już ją uprzedziłam, że niedługo smok znowu przyleci i zabierze ten kubek i da taki ładniusi zwykły. Zaśmiała się i powiedziała dobrze, ale ja chce troszkę pić z tego. I sprawa załatwiona:-)

Fredka bo ona jak najbardziej dorosła do tego tylko trzeba było trochę na kogo innego odpowiedzialność zrzucić żeby nie było na ciebie ;) bo wtedy to protest - dla zasady!!! Super - gratulacje :)

reklama
Do góry