reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyta u lekarza!

Malus kochana nie sugeruj sie napewno jedna opinia bo tu sie wazy zycie!! Tescie dobrze radza...a moze faktycznie byc ze owulka byla bardzo pozno i wszystko takie pomieszane! Wiec na chwile obecna beta moze pokazac czy ciaza sie rozwija prawidlowo...jesli bedzie rosnac musi byc ok! zrob np. jutro i w sobote, a z lekarzem to moze wstrzym sie jeszcze moze z tydzien? bo jesli faktycznie to wczesna ciaza i beta bedzie ladna to juz bedziesz cos wiecej wiedziala a tak nadal nie wiadoma i czekanie...Trzymaj sie i mysl pozytywnie!!!
A do wycinkow w ciazy to niemam najmniejszego pojecia;/

Tak jak pisalas @ mialas 10 dni wiec pomysl ze owulacja tez mogla byc po conajmniej 15-20 od @..wiec mogloby sie zgadzac ze to wczesna ciaza...a powiedz mi ostatnia @ kiedy byla?

reklama
Dziękuję, kochane jesteście:* Mam nadzieje, że jest wszystko dobrze. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 24.10. Na dodatek przez tego idiotę mam różową krew ze śluzem. Nie jest tego dużo, ale jest ;/ Mówiłam mu o tym, a nic nawet nie powiedział.

Malus tak licze i licze i wydaje mi sie ze faktycznie do zapoldnienia moglo dojsc po 20 listopada specem nie jestem;p no a wiadomo ze ciaza troche czasu potrzebuje ...

Maluś uszy i cyce do góry:tak:daj maleństwu czas, sprawdzaj bete i lekarzem się nie przejmuj. Mocno zaciskam kciuki &&&&&& A tak z innej beczki, to czemu chce Ci pobierać wycinki? nie może zrobic standardowej cytologii?

Abzelko, nie wiem. Wczoraj jakoś dziwnie się zachowywał ;/ Nawet na USG nie mógł nałożyć gumki i żel mu ściekł na spodnie (zaczął się wkurzać), a później USG na siłę robione, bo jajniki mnie bolały, a on twierdził, że nie dotyka. Dziwne, że tam gdzie brał, to bolało :wściekła/y::baffled: Jeszcze głupi tekst jak nakładał tą gumkę i pękła "Dobrze, że nie w środku podczas stosunku". Wiedział, że się starałam z M, bo byliśmy u niego 1.10 i miałam przyjść w grudniu. Musiałam mu 5 razy powtórzyć, że to moje 3-ci dziecko będzie i mam już 2 córki. W dokumentach wszystko ma czarno-na białym. Na betę wybieram się, ale dopiero po 15-tej jak M skończy pracę, a wynik pod wieczór będzie.

Maluś kochanie ciąża faktycznie może być wcześniejsza, sprawdzaj betę i idź do innego lekarza i tyle. Nie zawsze widać na usg bardzo wczesną ciążę, ja na pierwszym usg w 5 tyg jak byłam to nic kompletnie nie było widać, w 7 tyg ledwo ledwo, ale też lekarka kazała jeszcze się nie cieszyć. Skoro u Ciebie ciąża może być wcześniejsza sporo to dlatego nic nie widać jeszcze za dobrze. Idź na betę, jak przyrasta to znaczy, że dobrze jest.

Malusiolka ja na pierwszej wizycie nic nie zobaczyłam ale lekarz powiedział mi że beta jest w porządku i że jeszcze widocznie za wcześnie żeby zobaczyć maleństwo i kazał przyjść za kilka dni i wtedy już zobaczyłam fasolkę:) więc nie martw się trzeba po prostu poczekać:* ale z tego co mówisz to Twój lekarz nie jest za bardzo miły i w ogóle... Ja bym pewnie zmieniła... Ale zrobisz jak uważasz:) a krew ze śluzem może oznaczać, że dzidziuś znalazł dobre miejsce i się zagnieździł:) Moja koleżanka tak miała z córeczką:) Chociaż możliwe też że lekarz za bardzo wszystko poruszał i od tego. Na pewno będzie wszystko dobrze:* Trzymam kciuki za Twoją fasolkę:)

Maluś kochana moim zdaniem to stanowczo za wcześnie, przecież nie dawno zobaczyłaś dopiero II kreseczki, ciąża na pewno jest, tylko, że to za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć na usg. Trzymam mocno &&&. Ja wczoraj byłam na wizycie, widziałam swoją kruszynkę i serduszko. Wszystko w porządku :) dzidzia rozwija się prawidłowo, ale zdjęcia niestety nie mam :( nie dostałam, w ogóle to usg trwało raptem 3min :( jak w hurtowni kurczę byle szybko, szybko. Ale najważniejsze, że w końcu zobaczyłam swoją dzidzię :) ma już 67mm :)

Wizyta udana. Maleństwo skakało jak szalone, ledwo udało się zdjęcia porobić, ale za to cała sesja jest :) Maluch ma 3,11 cm, wiek 10 tyg. 0 dni. Ogólnie wszystko dobrze, dupka mam nadal brać, ale torbiel się zmniejszyła, więc jeszcze mam tylko dwa opakowania.

dzidzia1.jpgdzidzia2-rączka.jpg

Załączniki

• dzidzia1.jpg
    dzidzia1.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 69
  • dzidzia2-rączka.jpg
    dzidzia2-rączka.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 70
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry